Napisano 24 Czerwiec 200321 l Wszedlem sobie dzisiaj na forum, tak sie patrze i mysle cos ciasno tutaj. Przygladam sie blizej i co widze? A no 2d Challenge, patrze dalej a tam nowe dzialy: modelling, texturing & lighting, itede. W pierwszym momencie nie wiedzialem gdzie najpierw zagladnac. Coz, chcialem tylko powiedziec: WIELKIE BRAWA I GRATULACJE DLA TWORCOW I WSPOLTWORCOW NOWEGO FORUM Chcialem tylko zauwazyc, ze niektore posty sa nie w tym dziale co trzeba, ale to juz mniejszy problem. A tak wogole to kiedy bedzie regulamin do 2d Challenge? Aha i czemu wiekszosc dzialow jest po angielsku (czyzby wplyw UE :))?
Napisano 24 Czerwiec 200321 l Hi, Dzięki :), dzisiaj przysiedliśmy sobie z Adkiem do tego. Ale jeszcze dużo trzeba zrobić... Nowe regulaminy i chociażby podpisy pod każdym działem. Co do postów to no niestety trzeba je ręcznie poprzewalać więc nim wszystko będzie na swoim miejscu jeszcze trochę się zejdzie. A co do działów w języku angielskim to nie jest to wpływ UE tylko bitwy 3d ;).
Napisano 24 Czerwiec 200321 l no to sie zdziwilem :) myslalem ze to dlatego ze cala noc zarwalem w pracy i mam zwidy ;) jak narazie to cool :) przedewszystkim polczenie dzialow pomoc i 3d max, ale niewidze nigdzie dzialu brazila :| (moze sie nie dopatrzylem) ale tak pozatym to big +
Napisano 24 Czerwiec 200321 l Czesc :) Bez czytania w czesniejszych postow powiem :) GOTHAM !! :) JESTES GENIUSZEM I TYLE !!!!!!!!! (bez wazeliny :P ) pozdro
Napisano 24 Czerwiec 200321 l No panowie zajebiście wszystko wygląda i działa... ... tak ma wygladać wspólpraca adminka i moderków :D oby tak dalej :)[piwo]
Napisano 24 Czerwiec 200321 l Dokładnie...w szoku byłem jak oglądałem :) morda mi się cieszyła jak cholera...i nie mogłem wyjść z szału :) Teraz tylko niech rozpocznie się 2D challange :D:D:D i będe cholernie happy [piwo][lol2] pozdro...
Napisano 24 Czerwiec 200321 l tak sobie wracam z ogniska (humorek te sprawy..itd...) patrze na forum........CO TO JEST ??? JAkies Angielskie nazwy nowe dzialy ........ w pierwszym momencie balem sie o siebie ze az tak zle ze mna :P.... BTW. Dobra robota !! Podoba mi sie teraz jeszcze bardziej forum :D POZDRO :]:]
Napisano 24 Czerwiec 200321 l ja tylko dodam...Phantom..nie ciesz sie tak...na Naszym forum jest wiele uzdolnonych grafikow 2d :)))) pozdr and GJ
Napisano 25 Czerwiec 200321 l Originally posted by Pablo ja tylko dodam...Phantom..nie ciesz sie tak...na Naszym forum jest wiele uzdolnonych grafikow 2d :)))) pozdr and GJ no o tym to ja wiem...ale dlaczego mam się nie cieszyć?? Nie mogłem wystartować w bitwie 3D ze swoim 2D artem to teraz mam swoją bitwe...wielu ludzi na to czekało...nie tylko ja :) pozdro...
Napisano 25 Czerwiec 200321 l Cholera sam nie wiem co napisac po tym, co zobaczylem wchodzac dzis na forum ?! Zeby tak bez zadnej informacji wprowadzac tak drastyczne zmiany? I jeszcze te angielskie nazewnictwo, myslalem ze mi sie linki pomylily :) normalnie szok. Na razie nie umiem sie tu odnalesc wiec napisze ze poprzednia wersja byla znacznie bardziej zrozumiala, ale pewnie z czasem sie do tych zmian przekonam... No dobra, podsumowujac: uczucia mieszane :) Ale wyrazam szacunek dla Moderatorow biorocych udzial w tak ogromnej przebudowie! pozdrowionka Marek
Napisano 25 Czerwiec 200321 l hmm po rozpisce nie spodziewalem sie takiego przetasowania lokacji, ale cóz mi sie podoba, bede miał wiecej roboty:-P
Napisano 26 Czerwiec 200321 l Dla mnie nowe forum jest lepsze, bardziej europejskie! Duże brawa dla zaangażowanych w ten projekt!
Napisano 28 Czerwiec 200321 l Był to na pewno mały szok dla niektórych - ang. nazewnictwo (jak napisał MareG) ale wydaje mi się, że przyzwyczaicie się do nich :) Podpisy pod spodem będą po polsku i wkrótce zostaną poprawione. Co do rendererów - zawsze można tworzyć temat zaczynający się np: fR - problem zzz .... czy VRay - jak uzyskać ... ... Nie zapominajcie również o opcji SZUKAJ. Myślałem też o zrobieniu podforum w dziale rendering ,ale nie wiem czy wtedy znowu np. użytkownicy LW nie byliby pokrzywdzeni. Zobaczymy ... Mam nadzieję ,że przyzwyczaicie się ...
Napisano 29 Czerwiec 200321 l pozdrawiam wszystkich ktorzy dostali orgazmu ja jakos nie dostalem a normalnie nie mam z tym problemow [jupi] nie wiem po co takie zmiany w czyms co sobrze dzialalo do tej pory? nowy uklad moim zdaniem wcale nie jest lepszy od poprzedniego mniej dzialow moze to i dobrze ale troche trudno sie odnalezc pewnie przyjdzie sie przyzwyczaic ale osobiscie mysle ze wprowadzanie takiej rewolucji nie bylo konieczne niektore nowe rzeczy sa ok 2D i wogole jednak szczegolnie negatywnie oceniam likwidacje dzialow dla poszczegolnych renderow stary podzial byl bardzo dobry akurat renderery to dziedzina w ktorej stosunkowo trudniej o informacje (brak literatury itd) i wyrazisty podzial byl tym co bardzo mi sie podobalo a teraz skucha predkosc \"opadania\" watkow sprawi ze moj post zanim sie zorientuje bedzie n 2 stronie i gowno sie dowiem a nie czesto mam czas na przegladanie wszystkich watkow wlasciwie nigdy go nie mam dlatego pomysl adka ze stworzeniem podforum jest super jesli juz tak bardzo pragniecie zmain i \"europejskosci\" (zasmialem sie ze smiechu) to taki kompromis bylby dobrym wyjsciem na marginesie kryterium europejskosci jest po prostu smieszne (albo smutne jeszcze sie nie zdecydowalem) nie chodzi o to zeby bylo europejsko ale o to zeby bylo dobrze a bylo dobrze przed zmianami jak cos mi jeszcze przyjdzie do glowy to dopisze pozdrawiam
Napisano 29 Czerwiec 200321 l czlowieku jak sie tyle razy wypowiadasz jako gal anonim to sie zarejestruj wreszzcie [kłótnia]
Napisano 29 Czerwiec 200321 l Ogulnie forum zyskało ALE zlikwidownie odzielnych działów dla poszczególnych renderów to moim zdaniem drobna porażka.
Napisano 29 Czerwiec 200321 l Ehhhh... Nie lubię gdy ktoś się nie podpisuje pod swoimi bazgrołami... Ale już odpowiem. Ja jestem zwolennikiem takiego układu, ale jeśli wzrośnie liczba głosów o zmianę budowy to się zmieni. Nie widzę problemu. A z tą europejskością to nie ma to nic wspólnego z prawdą... To jest jakiś wymysł. Ogólnie to w komentarzach mogą się wypowiadać anonimowi... Ale nie powiem abym był zwolennikiem takiego układu.
Napisano 30 Czerwiec 200321 l Wedle życzenia. W dziale rendering zostały stworzone podfora dotyczące poszczególnych rendererów i różnych programów ...