Ops Napisano 28 Luty 2007 Share Napisano 28 Luty 2007 łoo gosciu...co ty pijasz?? :)... JAWDROPERS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 1 Marzec 2007 Autor Share Napisano 1 Marzec 2007 rubberjam - dzieki :) plany ? w tym roku planuje sie nauczyc rysowac. A twoje pytanie mnie rozwalilo - po pierwsze bo w poscie powyzej na nie odpowiedzialem po drugie - jak to "takie" cienie, to zwykle cienie nie ma w nich nic nadzwyczajnego. Po prostu maze olowkiem az otrzymam odpowiedni odcien szarosci. fr00x - dzieki, jak sie okazuje nie Ty jeden ;) Shaokan - merci :) - tak z czystej ciekawosci - ktore nowsze Ci sie mniej podobaja i dlaczego ? Carioca - dzieki, fakt portrecista ze mnie nedzny - jak na razie - ale jest to cos nad czym pracuje. Twardosci olowka nie musisz zgadywac bo podalem ja juz z 10 razy - uzywam HB :) Ops - dzieki, herbatke pijam - z cukrem ;) Dokończony stworek z wczesniejszego posta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 1 Marzec 2007 Share Napisano 1 Marzec 2007 Niezłe, niezłe, uwielbiam twoje koncepty, bardzo inspirujące są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 2 Marzec 2007 Share Napisano 2 Marzec 2007 Popieram ;) Ale nadal uważam, że Twoim pracom w kolorku czegoś brakuje w porównaniu do szkiców ołówkiem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shaokan Napisano 2 Marzec 2007 Share Napisano 2 Marzec 2007 Nowsze... znaczy te w kolorze, nie maja tego charakterku co ołówkowe które jak juz pisalem wymiatją :D chwalenia dobrych prac nigdy za wiele xD pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 14 Marzec 2007 Autor Share Napisano 14 Marzec 2007 _kuba_ - dzieki :) milo mi to slyszec. Tak na marginesie - swietnie sie ten mogel prezentuje. obo - no coz, nie od razu Rzym zbudowano, troche to potrwa zanim dociagne ze skillem w PSie do poziomu szkicow. No i radze sie uzbroic w cierpliwosc bo bede czesciej wrzucal komputerowe bazgroly niz szkice :P Shaokan - dzieki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubberjam Napisano 15 Marzec 2007 Share Napisano 15 Marzec 2007 cymu tylko dwie... ? Ja mam awers do niskich i grubych postaci. Ale świetnie dawaj dalej. A twoje pytanie mnie rozwalilo - po pierwsze bo.. PS. chyba nie załapałeś, to była ironia. :] jak zresztą napisałem w poście powyżej... hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 17 Marzec 2007 Autor Share Napisano 17 Marzec 2007 rubberjam - thx. fakt nie skumalem ze to ironia ;) Jeszcze kilka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 fajne fajne te monstra jakby. podoba mi sie Twoje szkicowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 18 Marzec 2007 Share Napisano 18 Marzec 2007 Twarze nie bardzo ale reszta ok. Przydało by się w niektórych miejscach zaakcentować trochę ciemniejszą krechą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 18 Marzec 2007 Share Napisano 18 Marzec 2007 twarze bardzo bardzo :) w ogole wszystko wymiata.. wiecej takich!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 18 Marzec 2007 Share Napisano 18 Marzec 2007 Jak zwykle kolejne świetne szkice ;) Tylko podziwiać nonstop. obo - no coz, nie od razu Rzym zbudowano, troche to potrwa zanim dociagne ze skillem w PSie do poziomu szkicow. No i radze sie uzbroic w cierpliwosc bo bede czesciej wrzucal komputerowe bazgroly niz szkice :P Twoje prace w kolorku oczywiście również mi się podobają i chętnie będę je oglądał. A ostatnio jestem dość cierpliwy ;) Hehe... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr!ckle Napisano 5 Kwiecień 2007 Share Napisano 5 Kwiecień 2007 hehe ten przedostatni przypomina mi babke kiepska troche :D ale i tak najs ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 9 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2007 DaRoZ - dzieki, jakby ;) Mr Pank - dzieks, a mocniejsze krechy sa bo ja bardzo lubie tak akcentowac, jak nie widac to moze byc wina skanowania leszke_lenia - dzieki, co osoba to inna opinia :) obo - dzieki za wizyte tr!ckle - dzieki za cenna opinie - bede o tym pamietal :P I jeszcze jeden - WIP z PS'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 możnaby "wyciągnąć" troche dziób ciemnym tłem..bo tak słabo sie go czyta troche...ale enyłej bardzo fajnie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RENUAL Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 z kazdego postu na kolejny dajesz coraz mniej skeczów ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 To ty nie dość że żyjesz to jeszcze rysujesz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RENUAL Napisano 30 Kwiecień 2007 Share Napisano 30 Kwiecień 2007 mam nadzieje ze ta przerwa w wątkowaniu to nie jest tzn "stoper" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 6 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2007 maciekG - dzieki, masz racje z tym tlem, po prostu w szkicach rzadko sie w to bawie, przy malowaniu na pewno bym tak zrobil. RENUAL - wiem ze mniej, to wcale nie oznacza ze nic nie szkicuje - bo szkicuje zawsze ale uprzedzalem ze bede mniej wrzucal, koncentruje sie na digitalu i kolorkach i na krytyce tych dwoch dziedzin mi teraz zalezy :) Ale nie ma co plakac - szkicow mam kilka do zeskanowania i jak znajde chwilke to je wrzuce. Jakkas - zyje zyje ... ale co to za zycie :P :) Stworek - WIP A tu cos w stylu process'u. Design postaci. Pierwsze szkice - szybkie sylwetki. Rozwiniecie jednej z sylwetek w szkic. A dalej to juz nieskonczony Wip w cz-b. Na koniec cos z zupelnie innej beczki :P Kolejny wip. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 6 Czerwiec 2007 Share Napisano 6 Czerwiec 2007 Kolor nawet, nawet, ale sylwetki i rozwinięcie sylwetki najlepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 8 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2007 Zaczalem dlubac w kolorze na ostatnim szkicu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RENUAL Napisano 9 Czerwiec 2007 Share Napisano 9 Czerwiec 2007 mi sie tam podoba,widac poprawy. Niestety na tableciku sie nie znam, wiec jakos technicznie nie bede ciebie poprawial. Jedyne co mi sie nie podoba w twoich kolorkach to rozmazane brushe. Przy olowku ten efekt jest fajny,ale chyba nie przy brushu.W dodatku o tak mocnym natezeniu czerwonego(glownie chodzi o reke,bo nogi jeszcze sie tak sie nie rzucaja mocno w oczy). Poza tym chyba musze ruszyc swoj tablecik do czegos poza 3d;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 ten ostatni zarowno w kolorze i w szarosci wyglada ladnie, dokonczysz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 podoba sie..może więcej smaczków anatomicznych!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 Ostatni miodzio, ale to już wiesz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 18 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2007 RENUAL - dzieki, masz racje z tym rozmyciem ale w przypadku reki to po prostu jeszcze nie dokonczony fragment :) mant-raz - dzieki, postaram sie dokonczyc :) janko1987 - dzieks :) sie zrobi Jakkas - merci sensei, cos tam slyszalem :P :) W ramach odskoczni od aliena - podlubalem chwile przy poprzednim ziomku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grim666 Napisano 18 Czerwiec 2007 Share Napisano 18 Czerwiec 2007 He he, jak to Ci się nie udzieliło. Ten powyżej zalatuje na kilometr biocybernetykiem z 40000 haha. Świetnie czuć głebię i przestrzeń...mmmm:) Przywiąż mu czachy, bo chyba na klej sobie nie przykleił. Chyba, że ma wmontowane chwytaki na trofea;) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RENUAL Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 odstatni zarąbisty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 23 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2007 Grim - hah, podobienstwo raczej podswiadome :) racja ze linki zniknely - beda :) RENUAL - dziekowac :) Oki - po kilku dniach pracy po 10 - 20 minut w przerwach sesyjnych i sobotnim poranku - mysle ze skonczylem aliena :) Zrobie jakies ostatnie poprawki jak cos zasugerujecie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 Zrobie jakies ostatnie poprawki jak cos zasugerujecie :) tylko wyostrz i dodaj większy połysk na brzuchu - reszta dobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 Hey Maciek....wyszło super....ale... dajesz światełko z tylu ale buduje ono tylko tylna kończynę, warto by je pociągnąć dalej i rozświetlić nim tył głowy (będzie czytelniejszy) oraz łapki. Jak już przy łapkach jestem to prawa (stwora) jest jakaś inna... większa.... poza tym krawędź górnej szczęki troszkę bym rozjaśnił..teraz przód jest wyciągnięty do przodu ale tył (przyciemniony) jest cofnięty. Kurde ...jakoś pokrętnie to tłumaczę ale pewnie załapiesz o co mi chodziło. I faktycznie daj troszkę blików na całym ciele ..nie tylko na czaszce. Tak ci tu punktuje bo niewiele tej pracy brakuje żeby była super! :D Pozdrawiam Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 Hej, alien bardzo fajny ale dorzucę coś o siebie jeśli mogę. - cała postać wykonana jest z jednego matowego "materiału", co wygląda trochę nienaturalnie; brakuje mi highlightsów tu i tam, - przydałby się refleks od podłoża (i ogólnie światło odbite), żeby lepiej poczuć bryłe, - zbyt wiele kolorów jest mocno nasyconych, najlepiej zostawić jeden mocny, resztę osłabić imo, - no i trochę perspektywa siadła poza tym, potworek super; naprawdę robisz duże postępy (pamiętam twoje pierwsze pracki w kolorze :P); ale zawsze uważałem, że jak ktoś tak rysuje to szybko i bez problemu nauczy sie koloru itp. Mam nadzieję, że coś pomogłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 10 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2007 Maniaks, Jakkas, Hindus - Dzieki za mile slowa i sugestie - skorzystalem z większości :) Wrzucam ostateczna wersje. zacząłem w międzyczasie kolorować tego : I jeszcze jeden bazgroł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 10 Lipiec 2007 Share Napisano 10 Lipiec 2007 kolory na tym cyber ludziu bardzo fajne,zmienilbym jedynie kolor tla-aby tylko nie biale. ostatni ptak w piz*#czkie fajny;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 A się odezwę,a co! długo tą tekę oglądam,wreszcie się mogę odezwać- więc mówię: Thirdeye painting jest coraz lepszy, ma swój urok i styl, parę rzeczy przeszkadza o których wspomniano wcześniej...looknij na te okładki, taki styl jest Tobie bliski (no..albo po prostu coś w sobie ma podobnego do Twojego) więc możesz podpatrzeć technikę,choć w złej jakości skany,w oryginale się świetnie prezentują;p): http://www.merlin.com.pl/frontend/browse/search/1.html;jsessionid=1E109E9BE2FC9142DEBB212C01C3255F.LB1?offer=O&sort=rank&phrase=Tempus+Fugit ps: Good work Master;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 ptaszek jest świetny :D tylko nie wiem jak te czaszki sie trzymają tego gościa hmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 Moje zdanie znasz....tzn odnośnie tego gościa. A ptaszor super ino girki ma "jakieś-takieś" :) Mr Pank - wiesz.....po prostu tego gości trzymają się żarty...i czaszki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 teczka kozaczek, widziałem pracki tu i na conceptart, ogólnie bajera się szkli:) zastrzeżenia może i tam jakieś są ale podoba się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 12 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2007 nicponim - dzieki, jeszcze cos powalcze z tym tlem, a ptak taki sobie - rozgrzewkowy purple - dzieki za komplementy, okladki obejrzalem ale prawde mowiac kompletnie mi nie pasuje taki styl i jakos nie dostrzegam tam podobienstw do swojego :) Mr Pank - dzieki, czaszki sie trzymaja na zylce :P a tak serio to ciagle wip - beda tam jakies sznureczki i takie tam detale - na razie skupilem sie na zblokowaniu wiekszych elementow i tamte rzeczy mi tylko przeszkadzaly JakkaS - dzieks sensei, girki takie se bo sa not finished poza tym to taki bazgrol bez pomyslunku zeby sie rozgrzac mayk - dzieki, zastrzezenia zawsze sa - najwiecej do swoich prac mam ich ja :) Troche bazgrolow dla odmiany. Jakos fatalnie sie zeskanowaly ale nie chce mi sie jeszcze raz skanowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 fajne masz te koncepty - rozumiem ze mozna z nich czerpac do woli :D? Jeden z lepszych watkow w galerii 2d - powinienes updatowac wszystko do pierwszego postu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 Thirdeye, takie tam,myślałam że się sprawdzi... te nowe szkice rewelacja,ale dokończ coś,nie możesz tego zapału marnować na-jak to nazywasz "wypociny","bazgroły",zrób wreszcie coś,co będzie zasługiwało według Ciebie na miano "dzieła"... ooch... i tak mi się strasznie podobają :D Ps: A tak w ogóle, to co wy panowie tak chwalicie ptaszka Thirdeye'a? ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 Zrobic panienke z trzema cyckami, a nie zrobic kolesia z trzema rekami... po prostu podle :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 14 Lipiec 2007 Share Napisano 14 Lipiec 2007 Uwaga będzie sekxizm: Omen trzeci cycek służy jako podstawka pod piwo;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RENUAL Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 Fajne pracki Thirdeye.Nie jestem pewien ale zdaje mi sie, ze je juz wystawiales na conceptart.org purple:chyba do jego warzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 16 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2007 Czy moge prosic o zakonczenie dyskusji o cyckach w moim watku :] PS.RENUAL - nom wiekszosc mam na CA poza ostatnimi szkicami - jeszcze ich tam nie wrzucilem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 ech, właśnie miałem napisać coś o cyckach (bo to mój ulubiony temat) ale thirdeye zaczął tupać :/ tak więc napiszę tylko, że update wypas, idziesz do przodu z tym digitalem. Ołówki jak zwykle, niezły render ale moim zdaniem trochę gubisz proporcje (być może dlatego, że to mutanty ;P), głównie rysując głowy. Głowa, imo, to bardziej spłaszczone jajo niż kula lub sześcian. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 19 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2007 Dwie strony ze szkicownika. Jeszcze bede nad nimi siedzial. Tym razem nie ma cyckow :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 aAe co tak jasno/ciemno? aż tak to jeszcze nigdy niebyło... To ptoszysko-ogro-coś na ostatnim, chodzi Ci bardzo po łbie (to już któreś podejście),może zrób z nim jakąś prackę,dokończ,lub doszlifuj,bo cię meczyć będzie;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 Masz obsesje na punkcie klaty i tak sie pomyślałem że jak zaczniesz im rysować sutki to będzie wiadomo że jesteś o jeden level wyżej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 co się czepiasz,może sam pakuje ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi