kreed Napisano 20 Sierpień 2005 Share Napisano 20 Sierpień 2005 to jest moja 2 praca jaka zrobilem w 3ds max pracowalem nad nia godzine(czy cos kolo tego) przedstawia ona widok czerwonego giganta(tak bedzie wygladalo slonce za kilka miliardow lat) z "jakiejs planety" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 20 Sierpień 2005 Share Napisano 20 Sierpień 2005 skopana ta ziemia za dyzy bymp za mały tile :p wyglada jak 2d ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość WojciechZ Napisano 20 Sierpień 2005 Share Napisano 20 Sierpień 2005 Nie podoba mi sie niestety. Za malo realizmu. Teren do poprawy a i gigantowi przydalby sie updejt:]. Ale jesli to jest druga praca w maxie to i tak gratuluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 20 Sierpień 2005 Share Napisano 20 Sierpień 2005 słabo... musisz się jeszcze pouczyć, po prostu brakuje realizmu, słabe tekstury i oświetlenie... ale to twoja druga praca więc ucz się sporo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 20 Sierpień 2005 Share Napisano 20 Sierpień 2005 no teren zeczywiscie dziwnie wyszedł, słonce, czy co to tam jest ładne. A po za tym jak na pierwsze prace w 3d to ładnie, pracuj, pracuj a bedzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kemil Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 No jak 2D wyglada. Ziemia troche ratuje ale i tak praca słaba (niemartw sie ja tez tak zaczynam :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreed Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2005 poprawilem troche teksture ziemi i... zostawiam ta scene w spokoju zabieram sie za kolejna prace-zobaczymy co z tego wyniknie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 No, teraz już nieco lepiej, ale nie martw się. Pouczysz się, poćwiczysz i za jakiś czas bedziesz juz wymiatał lepsze i znacznie bardziej godne uwago prace. Każdy tu zaczynał od takich, lub nawet jeszcze prosytszych scen. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 jak na drugi pierwszy raz to nieźle :) ale spróbuj dodać siakiś lens efekt i glow'a na GIGANTA". Ja bym tu dodał jeszcze siakiegoś kamucha, parzelatującą komete i jeszce pare małych detali. Pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 Ładna planeta ale dla mnie to słońce wygląda jak zwykły żar z czegoś zasłonięty pomarańczową planetą. Nie zrażaj się stary. Ogół fajny.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalwiX Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 olbrzym nie emanuje tak mocno promieniami, Twój art przypomina przejaskrawione słońce a nie wygasającą gwiazdę, która zmienia się w czerwonego olbrzyma, ta promienna łuna powinna być taka 'oby, oby.' Dorób na powierzchni olbrzyma wygasłe czarne plamy :) Jak na drugi art to dla mnie całkiem, całkiem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreed Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2005 olbrzym nie emanuje tak mocno promieniami, Twój art przypomina przejaskrawione słońce a nie wygasającą gwiazdę, która zmienia się w czerwonego olbrzyma, ta promienna łuna powinna być taka 'oby, oby.' Dorób na powierzchni olbrzyma wygasłe czarne plamy :) Jak na drugi art to dla mnie całkiem, całkiem :P teraz krotka lekcja astronomii czerwony gigant- to gwiazda ktora wyczerpala cale swoje paliwo i zaczyna pozerac sama siebie, przez to zaczyna zmniejszac sie grawitacja a co za tym idzie powieksza sie i wyrzuca duze ilosci materii z ktorej sie sklada(stad te pomaranczowe smugi wokol gwiazdy) plalmy sloneczne(czarne)- w sredniowieczu uwazano ze sa to gory ktore znajduja sie na powierzchni slonca, ale cos niepasowalo tamtym astronomom bo one znikaly. a sa to miejsca w ktorych panuje mniejsza temperatura niz na innych obszarach gwiazdy,. taka "plama sloneczna" rzadzi sie swoimi prawami, tzn. taka plama posiada wlasne pole grawitacyjne. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 Kreed: podstawy fizyki się kłaniają: każde ciało o niezerowej masie ma własną grawitację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreed Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2005 wiem o tym tylko nie wiem co to ma do tego co napisalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzulu Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 Discovery sie naogladali Panowie :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 taka plama posiada wlasne pole grawitacyjne. :) O tym pisałem. Plama może miec większą gęstość, ze względu na stan skupienia wynikajacy z nizszej temperatury, ale to nie znaczy, że nagle zaczyna mieć wlasną grawitację tylko z powodu obniżenia temperatury. poza tym niezaleznie od wszystkiego nadal stanowi ona element gwiazdy, jaka jest słonce i grawitacja plamy kumuluje się z grawitacja reszty gwiazdy i jako taka jest postrzegana w obliczeniach. PS. Discovery to szajs. Niech przestaną opowiadać o UFO, tylko zaczną opowiadać o prawdziwej fizyce z punktu widzenia naukowców, a nie Daenikena, to zacznę traktować ich poważnie. To samo dotyczy National Geographic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzulu Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 shogunn spokojnie na discovery science stosunkowo mala mowia o ufo :) ( tez nie lubie takich programow ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreed Napisano 24 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2005 fakt i wszystko powtarzaja po 1000 razy :) polecam serwis http://www.astronomia.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 O! Taki serwis jest już do rzeczy. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi