wooka Napisano 20 Sierpień 2005 Share Napisano 20 Sierpień 2005 Czesc wszystkim! zaczolem robic sobie ta postac z xmenow ktoora jest tematem bitwy dwoch panow na tym forum :) No i sluchajcie mam taki problem.... Modeluje, modeluje, wszystko idzie spoko. Chce sobie wrzucic symetrie a tu takie cos... Dlaczego tak sie dzieje? Help!!! Przed .. i po wrzuceniu symetrii: Whyyyyy ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 20 Sierpień 2005 Share Napisano 20 Sierpień 2005 a próbowałeś przesunąć mirror nieco dalej od krawędzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 20 Sierpień 2005 Share Napisano 20 Sierpień 2005 zmniejsz threshold ;) glowka ogolnie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 20 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2005 Ooo Klicek wielkie danke!!! juz jest Ok!! Ciesze sie ze sie narazie podoba:) Postaram sie cos jeszcze dzis podlubac. Przerazal mnie fakt weldowanie tego recznie:P jeszcze raz dzieki pozdrawiam :D Aaha zapomnialem. Bierzcie sie za tego Ozyrysa!!!! Cos dawno nie widzialem updejtow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kemil Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 A modelowane z Boxa czy Planami (tym narzędziem) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bugas Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 no przeciesz widać ze box (tak mi sie wydaje:P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 heh, wlasnie ze widac ze plane, boxem tak sie nie modeluje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 geez, specjaliści ;) nie widzicie nazwy obiektu: Sphere01? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 empeck--> hehe to im dowaliles;D glowe modelujesz przy pomocy jakiegos tutka?? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 eee, a ja muślałem, że to był cylinder bo na uszach ma taką podstawę... ale modelik może byc, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 Nie wiem czy uda Ci się coś jeszcze wyciągnąć z tej siatki. Topologia pozostawia dużo do życzenia. Edgeflow jest nieco przypadkowy, dużo trójkątów i n-gonów w miejscach które będą się silnie deformować, no i anatomicznie to jest to nieco dziwna buźka. Ale próbuj, próbuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bugas Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 bez kitu, ale miałem racje ze nie plane :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2005 Bugas. Tak miales racje ze z boxa (wyjatkowo zaczolem z kuli, tak na probe):) Ale zmylic moglo to ze usunolem srodkowa sciane.. Jedyna tak naprawde czym sie sugeruje w sposobie podelowania to film jak ktorys z forumowych panow zrobil taka malpe w 6h. a dodatkowo podgladam typologie siatki na tutorialu w 3dtotal (taki z murzynem),lecz szczerze nawet go nie przeczytalem. Co do siatki to troche ja poprawilem znikaja n-gony i rozne takie ale nadal sie jeszcze w niej gubie... nie latwa ta organika... OK to tyle >> hkropinski - dzieki :) >> empeck - To ze dziwna ta facjata to wina refki.. Moglbym ja bardziej anatomicznie poprawnie robic, ale chce zachowac ten komiksowy stajl. Wiec proboje.... dzieki za wiare:P pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2005 ok to tak wyglada poprawiona czesc... jeszcze duzo do poprawy i coraz mniej podoba mi sie anatomia tej glowy... ale bede cos probowal... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 Oj, ale siateczka :) Musisz jeszcze trochę posiedzieć i pociąć ją, porobić edgeloopy tam gdzie trzeba Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 robisz to z jakiegos tutka czy cos ? bardzo fajnie wyszła :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bugas Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 może ci sie przyda jak jeszcze tego nie masz, pozdro i powodzenia coraz lepiej ci idzie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 22 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2005 O bugas sliczne dzieki. Niewiedzialem ze cos takiego wogole istnieje. wlasnie czegos takiego bylo mi trzeba! Co do siaki... Ej no, vorek przyznaj ze jest duzo lepiej:PP Hindus: Co do tego tutoriala... to juz pisalem wczesniej: Jedyna tak naprawde czym sie sugeruje w sposobie podelowania to film jak ktorys z forumowych panow zrobil taka malpe w 6h. a dodatkowo podgladam typologie siatki na tutorialu w 3dtotal (taki z murzynem),lecz szczerze nawet go nie przeczytalem. niestety ta glowa z boku wuglada fajnie, z przodu jeszcze ujdzie ,a z profilu to beznadziejnie.. Tlumacze to sobie tym ze, to gowa stylizowana wiec ma prawo dziwnie wygladac zwlaszca ze nie ma wlosow, rzes, etc. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kemil Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 Ładnie łądnie. Powodzenia w dlszej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 22 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2005 A jak myslicie jakie zrobic wlosy? w sensie jaka technika? Cxy plugin, ktorego musial bym sie nauczyc, czy moze wymodelowac i texurki na to? a moze jeszcze inaczej? hmmm?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 22 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2005 ok to ja robie dalej.. co prawda nie duzo ale zawsze cos :P narazie ucho (pierwszy raz w zyciu robie!!!) kurcze strasznie duzo dziubania z nim.. na dzis chyba koniec. nie mam juz sily.. dobranoc! :P pozdro for all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2005 ok widze ze juz mnie nie lubicie :DD no nic:P jak nic nie robie to nikt nie pisze wiec taki maly updejt. powiedzcie mi czy ucho ok jest ustawione. jeszcze igo nieprzykleilem. jakby co.. :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 pisze tak żeby nie było że nikt cie nie lubi, nie mam pojęcia o modelowaniu głowy ale musze powiedzieć że fajnie ci wychodzi. Co do oczu to nie wiem ale z zadartym noskiem to chyba troche przesadziłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi