Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czesc wszystkim!

zaczolem robic sobie ta postac z xmenow ktoora jest tematem bitwy dwoch panow na tym forum :)

No i sluchajcie mam taki problem....

Modeluje, modeluje, wszystko idzie spoko. Chce sobie wrzucic symetrie a tu takie cos...

Dlaczego tak sie dzieje? Help!!!

Przed

noris.jpg

.. i po wrzuceniu symetrii:

noris%20symetry.jpg

Whyyyyy ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Ooo Klicek wielkie danke!!! juz jest Ok!!

Ciesze sie ze sie narazie podoba:)

Postaram sie cos jeszcze dzis podlubac.

Przerazal mnie fakt weldowanie tego recznie:P

jeszcze raz dzieki

pozdrawiam :D

Aaha zapomnialem.

Bierzcie sie za tego Ozyrysa!!!! Cos dawno nie widzialem updejtow...

Napisano

eee, a ja muślałem, że to był cylinder bo na uszach ma taką podstawę... ale modelik może byc, pozdr

Napisano

Nie wiem czy uda Ci się coś jeszcze wyciągnąć z tej siatki. Topologia pozostawia dużo do życzenia. Edgeflow jest nieco przypadkowy, dużo trójkątów i n-gonów w miejscach które będą się silnie deformować, no i anatomicznie to jest to nieco dziwna buźka. Ale próbuj, próbuj.

Napisano
  • Autor

Bugas. Tak miales racje ze z boxa (wyjatkowo zaczolem z kuli, tak na probe):) Ale zmylic moglo to ze usunolem srodkowa sciane..

Jedyna tak naprawde czym sie sugeruje w sposobie podelowania to film jak ktorys z forumowych panow zrobil taka malpe w 6h. a dodatkowo podgladam typologie siatki na tutorialu w 3dtotal (taki z murzynem),lecz szczerze nawet go nie przeczytalem.

Co do siatki to troche ja poprawilem znikaja n-gony i rozne takie ale nadal sie jeszcze w niej gubie... nie latwa ta organika...

OK to tyle

>> hkropinski - dzieki :)

>> empeck - To ze dziwna ta facjata to wina refki.. Moglbym ja bardziej anatomicznie poprawnie robic, ale chce zachowac ten komiksowy stajl. Wiec proboje.... dzieki za wiare:P

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

ok to tak wyglada poprawiona czesc... jeszcze duzo do poprawy i coraz mniej podoba mi sie anatomia tej glowy... ale bede cos probowal...

noris2.jpg

Napisano

Oj, ale siateczka :) Musisz jeszcze trochę posiedzieć i pociąć ją, porobić edgeloopy tam gdzie trzeba

Pozdrawiam

Napisano

może ci sie przyda jak jeszcze tego nie masz, pozdro i powodzenia coraz lepiej ci idzie:)

Napisano
  • Autor

O bugas sliczne dzieki. Niewiedzialem ze cos takiego wogole istnieje. wlasnie czegos takiego bylo mi trzeba!

Co do siaki... Ej no, vorek przyznaj ze jest duzo lepiej:PP

Hindus: Co do tego tutoriala... to juz pisalem wczesniej:

Cytat
Jedyna tak naprawde czym sie sugeruje w sposobie podelowania to film jak ktorys z forumowych panow zrobil taka malpe w 6h. a dodatkowo podgladam typologie siatki na tutorialu w 3dtotal (taki z murzynem),lecz szczerze nawet go nie przeczytalem.

niestety ta glowa z boku wuglada fajnie, z przodu jeszcze ujdzie ,a z profilu to beznadziejnie..

Tlumacze to sobie tym ze, to gowa stylizowana wiec ma prawo dziwnie wygladac zwlaszca ze nie ma wlosow, rzes, etc.

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

A jak myslicie jakie zrobic wlosy?

w sensie jaka technika? Cxy plugin, ktorego musial bym sie nauczyc, czy moze wymodelowac i texurki na to? a moze jeszcze inaczej?

hmmm??

Napisano
  • Autor

ok to ja robie dalej.. co prawda nie duzo ale zawsze cos :P narazie ucho (pierwszy raz w zyciu robie!!!)

noris%20ear.jpg

kurcze strasznie duzo dziubania z nim..

na dzis chyba koniec. nie mam juz sily..

dobranoc! :P

pozdro for all

Napisano
  • Autor

ok widze ze juz mnie nie lubicie :DD no nic:P

jak nic nie robie to nikt nie pisze wiec taki maly updejt. powiedzcie mi czy ucho ok jest ustawione. jeszcze igo nieprzykleilem. jakby co.. :)

Untitled-1%20copy.jpg

pozdro

Napisano

pisze tak żeby nie było że nikt cie nie lubi, nie mam pojęcia o modelowaniu głowy ale musze powiedzieć że fajnie ci wychodzi.

Co do oczu to nie wiem ale z zadartym noskiem to chyba troche przesadziłeś.