Sof_pl Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 Witam. Oto moje pierwsze podrygi z 3ds Max'em. Z zamierzenia miał to być Ferrari Maranello :)), oczywiście model pozbawiony jest jak narazie jakichkolwiek szczegółów, wyszło jednak coś takiego: Proszę o jakieś komentarze - krytyka mile widziana :)
Bzyku Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 jak to jest ze mialo wyjsc to a wyszlo cos innego ??
Sof_pl Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Napisano 21 Sierpień 2005 Wiesz co, sam się nad tym zastanawiałem, ale cóż - takie są początki...
ledyr Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 sof, nastepnym razem sproboj kazda czesc osobną robic(maske, szyby itp)
xyrion Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 maranello to z tego raczej nie bedzie:p hehe czemu tak uważasz ??...niektórzy robią cuda z jednego prostopadłościanu :P wiec z tego można też coś zrobic 8-)
ReflectVision Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 kazdy robi jak uwaza... jedni robią kazda czesc osobno, drudzy rzezbia wszystko z jednej bryły, ja probowalem i tak i tak i powiem ze nie widze roznicy na razie kiepsko :)
miwt Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 hehe jesli bylby to twoj 5 modelik to bym tak nie mowil..ale wiem ze sam ze pierwsze modele zreguly zadko wuchodza dobrze...:p...oczywiscie nie ublizajac tobie...bo ja zanim doszłem do metody robienia w poly...to meczylem sie z roznymi dziwnymi sposobami...wiec roznie to bywa:D...powodzenia
Pinki Napisano 22 Sierpień 2005 Napisano 22 Sierpień 2005 zacznij od pokazania siatki tego modelu .. :)
Sof_pl Napisano 22 Sierpień 2005 Autor Napisano 22 Sierpień 2005 O właśnie Miwt :)), święta racja, przede mną jeszcze kupa kłopotów związanych z modelowaniem, a i tak pewnie niejednokrotnie wyjdzie coś innego 8D. Dzięki za powodzenia, przyda się trochę ;)
Sof_pl Napisano 22 Sierpień 2005 Autor Napisano 22 Sierpień 2005 Witam ponownie, a oto i siatka: (lol&omg) :D
sysol Napisano 24 Sierpień 2005 Napisano 24 Sierpień 2005 Sof PrzerÓb Najpierw Tutorial Fiata 500 Z 3dtotal.com A Duuzo Sie Nauczysz Potem Np Landrovera Freelandera Z Evermotion.org I BĘdziesz RobiŁ PostĘpy A I Jedna Taka Rada Nie Spiesz SiĘ CierpliwoŚĆ Przede Wszystkim
Szczupal Napisano 24 Sierpień 2005 Napisano 24 Sierpień 2005 Mi sie wydaje ze pierwszym tutorialem jakiego powinienes zrobic to nie fiat 500 z 3dtotal bo jest dosc trudny... ale sprubowalbys 3 razy wymodelowac audi a3 z videotutoriala z 3dpalace.com mi przynajmniej sie zapisaly przez to jakies informacje
Sof_pl Napisano 24 Sierpień 2005 Autor Napisano 24 Sierpień 2005 Sysol, dzięki za dobre rady, właśnie zacząłem modelować Fiata i nawet całkiem fajnie wyszedł :). Jak go skończę, to może pokażę na forum. A co do tego modelu - jest taki tragiczny, bo go potem robiłem już z głowy, jak kompletnie nie pasował do blueprintów :). Fakt, że cierpliwość jest najważniejsza... Aha, Szczupal - Bóg tu raczej nie pomoże, więc go nie wzywaj...
miwt Napisano 25 Sierpień 2005 Napisano 25 Sierpień 2005 uuu...takiej dziwne siaty jeszcze nie widziałem:d..pobiles wszystkich:)
Litman Napisano 25 Wrzesień 2005 Napisano 25 Wrzesień 2005 o mamo :D ... popieram wypowiedzi moich poprzednikow ... ja ucze sie z videotutka audiA3 :) ..pozdro
Master Kiełbaster Napisano 25 Wrzesień 2005 Napisano 25 Wrzesień 2005 siata wymiata :D 100% trujkątów...
tomeus Napisano 25 Wrzesień 2005 Napisano 25 Wrzesień 2005 Trójkąty.... trójkąty widze... To chyba editable patch , nie ?.... boshe
Konras Napisano 25 Wrzesień 2005 Napisano 25 Wrzesień 2005 A mi sie wydaje ze siatka wcale nie jest najgorsza, a to ze widzicie tyle trujkątow, to jedynie tego wina ze kolega Sof pewnie uzywa directX jako systemu wyswietlajacego viewporty ^^, a on przed skonwertowaniem do editpoly itd lubi wyswietlc wszystko za pomoca jedynie trojkatow :>
thorgal Napisano 25 Wrzesień 2005 Napisano 25 Wrzesień 2005 ludzie czy wy naprawde nie potraficie pisac wyrazu trójkat??
hkropinski Napisano 25 Wrzesień 2005 Napisano 25 Wrzesień 2005 Konras -> ja też kiedyś pracowałem na directx i niebyło czegoś takiego... wydaje mi się że to zależy od techniki modelowania. Sof_pl -> czym modelujesz? pozdr
Konras Napisano 25 Wrzesień 2005 Napisano 25 Wrzesień 2005 Hmmm, nio u mnie ewidetnie cos takiego jest, ehh pozatym jak sie przyjrzec to tam na pracy Sof'a ewidetnie widac ze wiekszosc to sa czworokaty z "przekatna" a nie trÓjkaty :p Daje obrazek jako dowod :)
Rekomendowane odpowiedzi