Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Oto moje pierwsze podrygi z 3ds Max'em. Z zamierzenia miał to być Ferrari Maranello :)), oczywiście model pozbawiony jest jak narazie jakichkolwiek szczegółów, wyszło jednak coś takiego:

Proszę o jakieś komentarze - krytyka mile widziana :)

• Odpowiedzi 23
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Wiesz co, sam się nad tym zastanawiałem, ale cóż - takie są początki...

Napisano

sof, nastepnym razem sproboj kazda czesc osobną robic(maske, szyby itp)

Napisano
maranello to z tego raczej nie bedzie:p

hehe czemu tak uważasz ??...niektórzy robią cuda z jednego prostopadłościanu :P wiec z tego można też coś zrobic 8-)

Napisano

kazdy robi jak uwaza... jedni robią kazda czesc osobno, drudzy rzezbia wszystko z jednej bryły, ja probowalem i tak i tak i powiem ze nie widze roznicy

na razie kiepsko :)

Napisano

hehe jesli bylby to twoj 5 modelik to bym tak nie mowil..ale wiem ze sam ze pierwsze modele zreguly zadko wuchodza dobrze...:p...oczywiscie nie ublizajac tobie...bo ja zanim doszłem do metody robienia w poly...to meczylem sie z roznymi dziwnymi sposobami...wiec roznie to bywa:D...powodzenia

Napisano
  • Autor

O właśnie Miwt :)), święta racja, przede mną jeszcze kupa kłopotów związanych z modelowaniem, a i tak pewnie niejednokrotnie wyjdzie coś innego 8D.

Dzięki za powodzenia, przyda się trochę ;)

Napisano

Sof PrzerÓb Najpierw Tutorial Fiata 500 Z 3dtotal.com A Duuzo Sie Nauczysz

Potem Np Landrovera Freelandera Z Evermotion.org I BĘdziesz RobiŁ PostĘpy A I Jedna Taka Rada Nie Spiesz SiĘ CierpliwoŚĆ Przede Wszystkim

Napisano

Mi sie wydaje ze pierwszym tutorialem jakiego powinienes zrobic to nie fiat 500 z 3dtotal bo jest dosc trudny... ale sprubowalbys 3 razy wymodelowac audi a3 z videotutoriala z 3dpalace.com mi przynajmniej sie zapisaly przez to jakies informacje

Napisano
  • Autor

Sysol, dzięki za dobre rady, właśnie zacząłem modelować Fiata i nawet całkiem fajnie wyszedł :). Jak go skończę, to może pokażę na forum. A co do tego modelu - jest taki tragiczny, bo go potem robiłem już z głowy, jak kompletnie nie pasował do blueprintów :). Fakt, że cierpliwość jest najważniejsza...

Aha, Szczupal - Bóg tu raczej nie pomoże, więc go nie wzywaj...

Napisano

uuu...takiej dziwne siaty jeszcze nie widziałem:d..pobiles wszystkich:)

Napisano

o mamo :D ... popieram wypowiedzi moich poprzednikow ... ja ucze sie z videotutka audiA3 :) ..pozdro

Napisano

Trójkąty.... trójkąty widze... To chyba editable patch , nie ?.... boshe

Napisano

A mi sie wydaje ze siatka wcale nie jest najgorsza, a to ze widzicie tyle trujkątow, to jedynie tego wina ze kolega Sof pewnie uzywa directX jako systemu wyswietlajacego viewporty ^^, a on przed skonwertowaniem do editpoly itd lubi wyswietlc wszystko za pomoca jedynie trojkatow :>

Napisano

Konras -> ja też kiedyś pracowałem na directx i niebyło czegoś takiego... wydaje mi się że to zależy od techniki modelowania.

Sof_pl -> czym modelujesz?

pozdr

Napisano

Hmmm, nio u mnie ewidetnie cos takiego jest, ehh pozatym jak sie przyjrzec to tam na pracy Sof'a ewidetnie widac ze wiekszosc to sa czworokaty z "przekatna" a nie trÓjkaty :p

p.jpg

Daje obrazek jako dowod :)