TORCIK Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Mam takie pytanie. Jeżeli mam np stolik i lampke. I lampka jest za duuuża to można ją jakoś łatwo i szybko zmniejszyć, żeby wyglądało dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 haha to jest zart nie? ^^ powiedz ze to zart... a jesli nie to uzyj 'scale' raczej znajdziesz bez problemu... Edit: a jesli nie znajdziesz to przeczytaj post Marcina:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 w maxie w glownym toolbarze masz takie strzalki , okrąg ze strzałką i takie dwa kwadraty jeden w drugim to nacisnij te ostatnie to narzedzie do skalowania i poczytaj troche helpa bo to podstawy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 rób tak, aby nie trzebabyło zmniejszać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 standardowo chyba przycisk E na klawiaturze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 a ja myslalem ze "R" ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 16 Wrzesień 2005 Share Napisano 16 Wrzesień 2005 a to zależy zdaje się od wersji maxa:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 16 Wrzesień 2005 Share Napisano 16 Wrzesień 2005 jak pamietam od wersji R2 maxa "qwer" (generalny podzial funkcji obrotu , selekcji itp) jest taki sam ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 16 Wrzesień 2005 Share Napisano 16 Wrzesień 2005 a byłem pewien, że od wersji 6 coś pozmieniali :D (muszę się mylić) a poza konkurencją to kto wymyślił, że r to skalowanie a e obrót (czyli rotacja). żadko korzystam ze skrótów bo moja lewa kończyna i tak jest zajęta ciągłym pstrykaniem w alt i ctrl przy modelowaniu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 Hmmm... mi sie wydaje ze te skroty "w,e,r" weszly razem z 5.0 dopiero. A zgapili to z Mayi z tego co pamietam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 20 Wrzesień 2005 Share Napisano 20 Wrzesień 2005 RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 20 Wrzesień 2005 Share Napisano 20 Wrzesień 2005 RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRr cwiczysz wymowe ? bo nie rozumiem co mialo by wniesc do tego wątku "R" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 20 Wrzesień 2005 Share Napisano 20 Wrzesień 2005 chodzi o klawisz RRR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 20 Wrzesień 2005 Share Napisano 20 Wrzesień 2005 Marcin: na pewno coś tak produktywnego czego nasze małe mózgi zrozumiec nie mogą. illy: gdzie jest taki klawisz? u mnie nie ma!! Dżordż: udajesz mały helikopterek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 21 Wrzesień 2005 Share Napisano 21 Wrzesień 2005 to raczej miało być w ostatnio 'obejrzane filmy' taki francuski film był Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Wrzesień 2005 Share Napisano 21 Wrzesień 2005 no Marcin chodziło mi o którys z tych qwer :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 21 Wrzesień 2005 Share Napisano 21 Wrzesień 2005 wrrrrrr co za watek:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 21 Wrzesień 2005 Share Napisano 21 Wrzesień 2005 RRRRRR zjem cie ;D. Czytaj help nastepnym razem, zanim zadasz glupie pytanie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 Tam wymowe od razu.... :] Trroche mnie ponioslo i tyle! :] P.S. Przepraszam Panie M-viz za moje trywialne zachowanie i nic niewnoszace posty. Moim naturalnie skromnym zdaniem, czasami latwiej jest pojac znaczenie wyrazenia "RRRRRRR" anizeli pseudotechniczny bełkot. Zachowalem sie jak gowniaz i wiecej sie to nie powtorzy. P.S.2 Helikopter moze byc...:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi