Napisano 10 Wrzesień 200519 l Mam takie pytanie. Jeżeli mam np stolik i lampke. I lampka jest za duuuża to można ją jakoś łatwo i szybko zmniejszyć, żeby wyglądało dobrze?
Napisano 10 Wrzesień 200519 l haha to jest zart nie? ^^ powiedz ze to zart... a jesli nie to uzyj 'scale' raczej znajdziesz bez problemu... Edit: a jesli nie znajdziesz to przeczytaj post Marcina:)
Napisano 10 Wrzesień 200519 l w maxie w glownym toolbarze masz takie strzalki , okrąg ze strzałką i takie dwa kwadraty jeden w drugim to nacisnij te ostatnie to narzedzie do skalowania i poczytaj troche helpa bo to podstawy ...
Napisano 16 Wrzesień 200519 l jak pamietam od wersji R2 maxa "qwer" (generalny podzial funkcji obrotu , selekcji itp) jest taki sam ;]
Napisano 16 Wrzesień 200519 l a byłem pewien, że od wersji 6 coś pozmieniali :D (muszę się mylić) a poza konkurencją to kto wymyślił, że r to skalowanie a e obrót (czyli rotacja). żadko korzystam ze skrótów bo moja lewa kończyna i tak jest zajęta ciągłym pstrykaniem w alt i ctrl przy modelowaniu :D
Napisano 19 Wrzesień 200519 l Hmmm... mi sie wydaje ze te skroty "w,e,r" weszly razem z 5.0 dopiero. A zgapili to z Mayi z tego co pamietam.
Napisano 20 Wrzesień 200519 l RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRr cwiczysz wymowe ? bo nie rozumiem co mialo by wniesc do tego wątku "R"
Napisano 20 Wrzesień 200519 l Marcin: na pewno coś tak produktywnego czego nasze małe mózgi zrozumiec nie mogą. illy: gdzie jest taki klawisz? u mnie nie ma!! Dżordż: udajesz mały helikopterek?
Napisano 21 Wrzesień 200519 l to raczej miało być w ostatnio 'obejrzane filmy' taki francuski film był
Napisano 21 Wrzesień 200519 l RRRRRR zjem cie ;D. Czytaj help nastepnym razem, zanim zadasz glupie pytanie :P
Napisano 22 Wrzesień 200519 l Tam wymowe od razu.... :] Trroche mnie ponioslo i tyle! :] P.S. Przepraszam Panie M-viz za moje trywialne zachowanie i nic niewnoszace posty. Moim naturalnie skromnym zdaniem, czasami latwiej jest pojac znaczenie wyrazenia "RRRRRRR" anizeli pseudotechniczny bełkot. Zachowalem sie jak gowniaz i wiecej sie to nie powtorzy. P.S.2 Helikopter moze byc...:]