Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam takie pytanie. Jeżeli mam np stolik i lampke. I lampka jest za duuuża to można ją jakoś łatwo i szybko zmniejszyć, żeby wyglądało dobrze?

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

haha to jest zart nie? ^^ powiedz ze to zart... a jesli nie to uzyj 'scale' raczej znajdziesz bez problemu...

Edit: a jesli nie znajdziesz to przeczytaj post Marcina:)

Napisano

w maxie w glownym toolbarze masz takie strzalki , okrąg ze strzałką i takie dwa kwadraty jeden w drugim

to nacisnij te ostatnie

to narzedzie do skalowania

i poczytaj troche helpa bo to podstawy ...

Napisano

jak pamietam od wersji R2 maxa "qwer" (generalny podzial funkcji obrotu , selekcji itp) jest taki sam ;]

Napisano

a byłem pewien, że od wersji 6 coś pozmieniali :D (muszę się mylić) a poza konkurencją to kto wymyślił, że r to skalowanie a e obrót (czyli rotacja). żadko korzystam ze skrótów bo moja lewa kończyna i tak jest zajęta ciągłym pstrykaniem w alt i ctrl przy modelowaniu :D

Napisano

Hmmm... mi sie wydaje ze te skroty "w,e,r" weszly razem z 5.0 dopiero. A zgapili to z Mayi z tego co pamietam.

Napisano

RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRr

Napisano
RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRr

cwiczysz wymowe ?

bo nie rozumiem co mialo by wniesc do tego wątku "R"

Napisano

Marcin: na pewno coś tak produktywnego czego nasze małe mózgi zrozumiec nie mogą.

illy: gdzie jest taki klawisz? u mnie nie ma!!

Dżordż: udajesz mały helikopterek?

Napisano

RRRRRR zjem cie ;D. Czytaj help nastepnym razem, zanim zadasz glupie pytanie :P

Napisano

Tam wymowe od razu.... :] Trroche mnie ponioslo i tyle! :]

P.S. Przepraszam Panie M-viz za moje trywialne zachowanie i nic niewnoszace posty. Moim naturalnie skromnym zdaniem, czasami latwiej jest pojac znaczenie wyrazenia "RRRRRRR" anizeli pseudotechniczny bełkot. Zachowalem sie jak gowniaz i wiecej sie to nie powtorzy.

P.S.2 Helikopter moze byc...:]