Plastic Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 Witam. To juz czwarty dzien nauki w maxie :D no i chcil=alem pokazac co stworzylem sam... prosze o krytyke bo wiem ze nie wszystko jest fajne. z goory dzieki za komentarze. P.S. Jak juz bedziecie pisali co moznaby bylo fajnie zrobic to piszcie odrazu jak to zrobic albo gdzie moge znalesc tutka dot. tego. Pozdro
Mortom Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 na tym etapie nic nie można zbytno dużo powiedzeć. Chętnie bnym zobaczył jego gałki oczne i jakieś usta by sie też przydały. Proponuje jeszcze abyś zmienił sposób prezentacji, zamiast materiału który odbija śwatełka u góry, nadał bym matowy materiał i prostego GI. A żebym nie zapomniał zadaj siateczke to wtedy też zobaczymy jak to wszystko naoprawde wygląda. GI - poprosu wchodzisz w zaawansowane opcje świateł i zaznaczasz Radiocity albo Light Tracer. (wybacz jeśli kopnołem się w pisowni) - jak co to wal maila [email protected] do mnie to ci to wszstko wytułmacze w mailu. Pozdrowienia.
Koniu_PL Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 No mortom wszystko powiedział dokładnie, także bież się do pracy. Pozdro.
Plastic Napisano 15 Wrzesień 2005 Autor Napisano 15 Wrzesień 2005 Oczu nie ma bo nie zrobilem, ale beda i beda bardziej przymkniete jak zrobie powieki :], narazie wstawiam updejty :D tzn. lepsze rendery i siatke.
Plastic Napisano 15 Wrzesień 2005 Autor Napisano 15 Wrzesień 2005 aha, co do ust to nie chce zeby mial usta, chce zeby mial cos w rodzaju maski....
Koniu_PL Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 Nie no wporzo co do ust, ale może popracuj nad połączeniem twarzy. Spróbuj zrobić to za pomoca modyfikatora symmetry. Zaznacz przy tym opcję flip, jeśli dobrze pamiętam. Pozdro.
Plastic Napisano 15 Wrzesień 2005 Autor Napisano 15 Wrzesień 2005 ale ta twarz jeszcze nie jest polaczona bo mam zamiar ja jeszcze modelowac, chce zrobic jeszcze detale, a to sa 2 poloowki, jak robie cos na jednej to na drugiej to samo sie dzieje. Chyba ze miales na mysli cos innego?? [jezeli tak to wyjasnij co robi modyfikator symetry??]
hkropinski Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 użyj symmetry i ładnie ustaw drugą część twarzy. czekam na więcej, pozdr
nermal Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 Proste jest piekne, ucz sie. Keep working men.
Koniu_PL Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 O. K. wytłumaczę :) Symmetry działa w ten sposób, że po jego uzyciu i odpowiednim ustawieniu twarzy mozna dalej pracowac na jednej połówce po kliknięciu edit. poly. A kiedy po dokonanych zmianach klikniesz ponownie symmetry w zakł. modyfikatorów pojawi się druga połowa twarzy ustawiona, tak jak to zrobiłeś wcześniej razem z dokonanymi zmianami. Pozdro ;)
Plastic Napisano 15 Wrzesień 2005 Autor Napisano 15 Wrzesień 2005 ok, kolejne rendery, zminilem calkowicie rogi, dodalem pasek na srodku glowy i powieki... wiem ze cos z nimi jest nie tak ale chyba lepiej nie potrafie narazie. [te "oczy" to tylko tak zeby zapelnic dziury]. Aha i jezeli macie jakies tutki dot. tworzenia galek ocznych to dajcie znac bo znalazlem jednego w max3d.pl ale to dla mnie zbyt ogoolnie napisane zebym uzyskal pozadany efekt.
Kr3tz Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 On się nie wyspał, tak? ;] Wg mnie z tyłu trochę za grube rogi. Ale jak na cztery dni nauki to wymiatasz ;]
Plastic Napisano 15 Wrzesień 2005 Autor Napisano 15 Wrzesień 2005 no chcialem zeby mial te powieki takie troche przymkniete... bo chyba o to ci chodzi z tym nie wyspal sie.... A co do rogoow to poozniej chce na nie wrzucic bumpa [chyba takto sie nazywa] wiec sie troche odchudza... ale chyba sa lepsze od poprzednich nie??
Kr3tz Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 no poprzednie były takie... no... takie pogięte ;]
Koniu_PL Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 Nie no zgadzam się w zupełności z Kr3tz 02. Wymiatasz jak nie wiem co.... ;) chcesz go zrobić, żeby wyglądał groźnie, czy jakoś tak potulnie???
Plastic Napisano 15 Wrzesień 2005 Autor Napisano 15 Wrzesień 2005 byly pogiete bo chcialem zeby to byly takie swiderki... ale nie wyszlo i przestalo mi sie podobac :P Teraz zaczynam robic tors... :D
Plastic Napisano 15 Wrzesień 2005 Autor Napisano 15 Wrzesień 2005 chce zeby wygladal albo groznie albo takneutralnie, wiesz, zeby sie nie dalo okreslic czy jest sie czego obawiac czy nie :P
Plastic Napisano 16 Wrzesień 2005 Autor Napisano 16 Wrzesień 2005 teraz kolejny maly update, tym razem siateczka!!
Plastic Napisano 16 Wrzesień 2005 Autor Napisano 16 Wrzesień 2005 po 1 to rece sa bardzo wstepne teraz jeszcze, a po 2 to chce go wystylizowac na taka postac komiksowa... cos miedzy spawnem a hulkiem :D
Koniu_PL Napisano 16 Wrzesień 2005 Napisano 16 Wrzesień 2005 Oooooooo kurczę upieczonę!!! Ale bydlak wyrósł!!! Jak on zasadzi petardę to się nie będzie mozna podnieść!!! Hehehehe proponuję pozostać przy takiej wielkości rąk, ale zrobić jakieś mięśnie do tego. Pozdro.
wooka Napisano 17 Wrzesień 2005 Napisano 17 Wrzesień 2005 Hieheihie narazie wyglada jak zaspana mrowka :D Musisz duzo studiowac anatomie ciała.. w/ierze w ciebie ale sadze ze lepiej do nauki wybrac cos latwiejszego niz dopakowanego diabla. Organika jest jest niestety trudna i wymaga dobrego opanowania siatki ( oczywiscie zawsze trzeba nad nia panowac :) , ale rob rob zobczymy co z tego wyjdzie. Ja na Twoim miejscu popracowalbym jeszcze nad glowa. Nadal jej jakis konkretny ksztalt i wyglad. Pozdrawiam serdecznie
Plastic Napisano 17 Wrzesień 2005 Autor Napisano 17 Wrzesień 2005 przeciez glowa ma konkretny ksztalt, bardzo konkretny.... nie rozumiem co z nia jest nie tak niby...ale juz mam pomysl na textury :D mysle ze bedzie nie najgorzej :D
Rekomendowane odpowiedzi