Kluś Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 chrom w scenie.. ZAŁĄCZONY OBRAZEK JEST PLIKIEM MOCNO ROBOCZYM! nie moge uzyskać odpowiedniego refleksu dla nierdzewki(wywietrznik)! próbowałem juz z HDRI w enviroment w kanale reflect tez.. nawet jezeli pojawiają sie jakies odbicia to są nienaturalne.. prosze o podpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 Zrob jakas atrape z kolorowych box'ow za kamera i juz... ale nie wiem czemu z hdri ci nie wychodzi. Moze wina materialu... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 to nie wina materiału ani hdri tylko prostopadłej krawędzi. wystarczy ją lekko wygiąć i będzie ok teraz powierzchnia odbija jeden punkt z enviromenta (czy ściany) jeden kolor czyli nie widać refleksów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 z shaderami w wizkach jest zawsze trudniej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kluś Napisano 22 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2005 Dziękuje . z wykrzywianiem płaszczyzny poskutkowało! mam jeszcze jedno pytanko.. Na załączonym kadrze widoczne są fronty szafek z wystającymi na 3 mm profilami. jak mozna zauwazyć tworzą sie przerywne, niewyraźne linie! Jest to model z cada co prawda... a podbijanie jakości rendera nic nie zmienia.. da sie to obejść..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 w większej rozdzialce powinno byc dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 http://www.chaosgroup.com znajdz helpa do vraya i poczytaj o image sampling'u (AA) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kluś Napisano 23 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2005 oceńcie z technicznej strony rendereingu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 te iesy chyba nie potrzebne, podloga fajnie jakby miala teksture i glossa moze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 a mi sie wydaje, ze promienie IESow są za duże!!! Jesteś pewny, ze scena jest w skali? czy przypadkiem nie ma rozmiarów 2m x 2m :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kluś Napisano 23 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2005 skala..importowałem z cada. moze coś uległo zmianie podczas importu.. mozna to jakoś sprawdzić..:>? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi