Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

chrom w scenie.. ZAŁĄCZONY OBRAZEK JEST PLIKIEM MOCNO ROBOCZYM! nie moge uzyskać odpowiedniego refleksu dla nierdzewki(wywietrznik)! próbowałem juz z HDRI w enviroment w kanale reflect tez.. nawet jezeli pojawiają sie jakies odbicia to są nienaturalne.. prosze o podpowiedź.

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zrob jakas atrape z kolorowych box'ow za kamera i juz... ale nie wiem czemu z hdri ci nie wychodzi. Moze wina materialu...

pozdrawiam

Napisano

to nie wina materiału ani hdri tylko prostopadłej krawędzi. wystarczy ją lekko wygiąć i będzie ok teraz powierzchnia odbija jeden punkt z enviromenta (czy ściany) jeden kolor czyli nie widać refleksów.

Napisano
  • Autor

Dziękuje . z wykrzywianiem płaszczyzny poskutkowało! mam jeszcze jedno pytanko.. Na załączonym kadrze widoczne są fronty szafek z wystającymi na 3 mm profilami. jak mozna zauwazyć tworzą sie przerywne, niewyraźne linie! Jest to model z cada co prawda... a podbijanie jakości rendera nic nie zmienia.. da sie to obejść..?

Napisano

a mi sie wydaje, ze promienie IESow są za duże!!! Jesteś pewny, ze scena jest w skali? czy przypadkiem nie ma rozmiarów 2m x 2m :)

Napisano
  • Autor

skala..importowałem z cada. moze coś uległo zmianie podczas importu.. mozna to jakoś sprawdzić..:>?