Napisano 22 Wrzesień 200519 l chrom w scenie.. ZAŁĄCZONY OBRAZEK JEST PLIKIEM MOCNO ROBOCZYM! nie moge uzyskać odpowiedniego refleksu dla nierdzewki(wywietrznik)! próbowałem juz z HDRI w enviroment w kanale reflect tez.. nawet jezeli pojawiają sie jakies odbicia to są nienaturalne.. prosze o podpowiedź.
Napisano 22 Wrzesień 200519 l Zrob jakas atrape z kolorowych box'ow za kamera i juz... ale nie wiem czemu z hdri ci nie wychodzi. Moze wina materialu... pozdrawiam
Napisano 22 Wrzesień 200519 l to nie wina materiału ani hdri tylko prostopadłej krawędzi. wystarczy ją lekko wygiąć i będzie ok teraz powierzchnia odbija jeden punkt z enviromenta (czy ściany) jeden kolor czyli nie widać refleksów.
Napisano 22 Wrzesień 200519 l Autor Dziękuje . z wykrzywianiem płaszczyzny poskutkowało! mam jeszcze jedno pytanko.. Na załączonym kadrze widoczne są fronty szafek z wystającymi na 3 mm profilami. jak mozna zauwazyć tworzą sie przerywne, niewyraźne linie! Jest to model z cada co prawda... a podbijanie jakości rendera nic nie zmienia.. da sie to obejść..?
Napisano 22 Wrzesień 200519 l http://www.chaosgroup.com znajdz helpa do vraya i poczytaj o image sampling'u (AA)
Napisano 23 Wrzesień 200519 l te iesy chyba nie potrzebne, podloga fajnie jakby miala teksture i glossa moze
Napisano 23 Wrzesień 200519 l a mi sie wydaje, ze promienie IESow są za duże!!! Jesteś pewny, ze scena jest w skali? czy przypadkiem nie ma rozmiarów 2m x 2m :)
Napisano 23 Wrzesień 200519 l Autor skala..importowałem z cada. moze coś uległo zmianie podczas importu.. mozna to jakoś sprawdzić..:>?