Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Wszystkich. Maxa mam od niedawna i dopiero sie ucze. Jednak dzisiaj postanowilem pokazac moja pierwsza prace :)

Gdyby ktos mial pomysl co by tu poprawic, dodac, ujac to bylbym bardzo wdzieczny.

• Odpowiedzi 48
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dzieki za tak szybka odpowiedz.

Pracuje nad reszta ciala i juz prawie skonczylem ale zamieszcze na forum dopiero jak skoncze ;)

Narazie wszystko mi dosyc wolno idzie, ale sa wakacje to bede mial wiecej czasu i moze sie wyrobie w tym rzemiosle ;)

Napisano

calkiem, calkiem

tylko te robi jakies takie koslawe, nie wiem moze to jest tak specjalnie ale ja bym je poprawil zebvy byly zakrzywione ale nie koslawe:) jesli skapowales o co mi chodzi (:)) to pomysl nad tym. tak trzymac

Napisano

hehe

bardzo fajna maseczka ale mozesz tez mu dorobic takie czerwone oczy .. wtedy moze bedzie takie demoniczne wrazenie....:)

POZDRO :]:]

Napisano

Cialo juz sie konczy, czerwone oczy moze tez beda. Jutro postaram wrzucic jakis update ;), moze juz z kawalkiem ciala :P

Pozdrawiam.

Napisano

Narazie update bez ciala, ale glowa calkowicie ewoluowala ;) Tylko nie wiem co zrobic z oczami. Gdyby ktos mial jakis ciekawy pomysl to z gory dzieki.

Napisano

no , no , calkiem straszna. :)))

moj kumpel ma tatuaz z czaszkami z czerwonymi oczami weza. swietnie to wyglada na skorze a w 3d jeszcze lepiej by to bylo.

Na rogach dalbym jakies prazki, zeby mialo lepsza fakture.

Napisano

dzieki za opinie. Zeby faktycznie troche ladne mi wyszly, ale to sa narazie wstepne tekstury.

Ostatnio wiecej czasu poswiecam na modelowanie reszty ciala. Mysle, ze juz jutro bedzie caly.

Nie wie ktos jak zrobic realistyczne oczy, bo mam z tym maly problem ? ;)

Napisano

Super mnie sie podoba ale jestem w tym troche zielony, ale zaczynam to powoli czuc. Mam nadzieje ze nie usiadziesz na laurach i bedziesz tak dalej pracowal.

GRATULACJE z powodu dostania sie na studia!!! [piwo]

Napisano

praca bardzo mi sie podoba dalej tak :) swietne naprawde teraz tylko pracuj nad texturami i scena /swiatlem brawo [piwo]

Napisano

Skonczylem wreszcie cialo [jupi]

Teraz przydala by sie reszta sceny :P

Bylbym wdzieczny za ocene tego modelu.

pozrdawiam

Napisano

[boje się][boje się]:o:o spoko spoko jesli to pierwsza postac organiczna to naprawde chyle czolo wyszlo super :) rzuc go jescze w lowpoly do komplety i dzialaj dalej ajk narazie ok niemam zadnych uwag nie wiem jak inni :)

Gość AcidBoyXL
Napisano

ja na pierwszy model to bardzo fajnie i dosc szybko, jednak moglbys troche poprawic w paru miejscach, klata jakas plaska i troche kwadratowy pod pachami i rece cos dziwnie wygladaja, jakby w lokciach albo w bicepsie cos trzeba bylo zrobic, ale ogolnie wpozo, dawaj dalej [piwo]

Napisano

Dlugo nic nie wrzucalem bo nie bylo czasu :(

ale teraz juz troche ruszylo :)

oto pierszy update:

poprawiony model w koncowej pozie z laska :P

Napisano

Wow!

mi sie podoba, moze poza tymi palcami u nog (popraw je bpo moim skromnym z reshta zdaniem sa za szpiczaste )

Modelik :cool:

czekam na otoczenie... a tak na marginesie to jush wiesh co to bedzie , tzn. co to za postac, moim zdaniem to mi przypomina postac z diablo 2 (championa)

Napisano

Nie to, że przypomina postać z Diablo 2, to jeszcze mogłaby się tam znaleźć. Bardzo ładna pracka... a jako tło proponuję spaloną wioskę. Skoro taka mroczna postać to i scena powinna być mroczna.

Napisano

Nie, nie jest to postac z diablo 2. Podobienstwo jest zupelnie przypadkowe. :P Nawet nie wiem jak wygladaj postacie w Diablo 2 bo nigdy nie gralem. :)

Mialem juz plany co do otoczenia, ale pomysl ze spalona wioska tez mi sie podoba moze zrobie dwie wersje ;)

Narazie bede kontynuowal moje pierwsze zamierzenie. Bedzie to wygladalo mniej wiecej tak :

Napisano

Wszystko wyglada naprawde ladnie. Odpowiednie, klimatyczne swiatlo moze spowodowac wspaniale efekty, poki co np nozki od trzymadelka na ksiazke wygladaja jakby unosily sie w powietrzu.

Napisano

swietnie pracuja tak dalej ciekawy pomysl z runami mozesz je tez nalozyc na obrzeza blatu oltarza ale decyzja nalezy do ciebie powodzenia w dalszym tworzeniu

P.S. popraw palce reki trzymajacej laske

Napisano

super scenka tylko mam jedno ale ten ogien na pochodziach wyglada identycznie chyba ze mi sie zdaje, oprocz tegowszystko jest oki pracuj dalej [spox]

Napisano

No tu sie przyznam ze nie wiem jak zrobic ogien.

Gdyby ktos mial jakis sprawdzony sposob (nie sprawdzony tez) to bylbym wdzieczny.

Narazie moj plomyczek wyglada tak: ;)

Napisano

Gdy trafiłem na Twojego WIP\'a, już pierwszy render mnie zainteresował i z każdym następnym było coraz lepiej.

Moim zdaniem miałeś świetny pomysł na prackę i doskonale go realizujesz. Jeśli w ostatecznym renderze uda Ci się uzyskać klimatyczne oświetlenie to będzie to pierwszorzędna grafika.

Życzę powodzenia[spox]

Napisano

Po krotkiej przerwie niewielki update.

Narazie ze starymi plomieniami, bo jeszcze nie wymyslilem jak zrobic lepsze, ale nadal nad tym pracuje :P

Co myslicie o tych drzwiach [co?]

Napisano

no no no drzwi sa swietne ale nie wiem czy utzrymaja sie na takich zawiasach :) mozesz jeszcze zrobic wieksze uchwyty do otwierania no i ten ogien a tak to jest zajebiscie mam nadzieje ze bedziesz tak dalej pracowal[mruga]

Napisano

Orcus: ogien mozna zrobic w 3s.

Zakladka helpers -> SphereGizmo teraz wybierz sobie odpowiednia srednice i wlacz HemiSphere. W athmosphere (w ustawieniach) Add -> Combustion

Ogien juz jest, teraz pewnie chcial bys go troche \'rozciagnac\' [mruga]

Main ToolBar -> (przytrzymaj) Scale -> wybierz to 2 ;)

Ogien juz jest, pobaw sie ustawieniami. Daj screena

Napisano

dlugo nic nie robilem, ale ostatnio mnie cos naszlo i powiedzialo ze kiedys to trzeba skonczyc :) no to koncze :)

...sugestie mile widziane.

Napisano

To teraz ja, troche bardziej krytycznie.

Ogolnie proporcje w scenie sugeruja, ze postac jest krasnalem. Olbrzymie pochodnie, olbrzymie obrecze w drzwiach (imho zbyt wysoko przyczepione) i swiatlo -jest zimne i za duzo go w tyle. Dodaj troche pomaranczy, ale tak ledwo, ledwo i od razu zrobi sie przyjemniej.

Te rzeczy raza najbardziej.

Ze szczegolow bola mnie standardowe textury Maxowe, swiece z kamienia i drzwi w kolumnach;)

Ogolnie jest niezle, pomysl z pewnoscia ciekawszy niz wiele prac prezentowanych na forum. :) Trzymam kciuki.