Napisano 7 Styczeń 200421 l Zzar...jak sie znajdą skądś koledzy z Mocnymi kompami to z checia ich poprosze o pomoc, hehe To jeśli kupię nowego kompa, to się zgłoszę:D Ale nie wiem kiedy to nastąpi:(
Napisano 7 Styczeń 200421 l Autor O! Jak miło, dzięki :D Za jakies 4 latka jak bede miec juz gotowa scene do dam ci do zenderowania kilka klatek...hyhyhy Jeszcze wiele razy bedziesz zmieniac kompa do tego czasu...:D
Napisano 7 Styczeń 200421 l Cały czas tylko myśle jak dostać się do uczelni na jakąś sale 16 kompów PIV 2.6 Ghz i 512 mb ramu YEAHH.. to by się nieźle renderowało co za szmoc!I się marnuje w nocy! (Chociaż kto wie ? ):cool:
Napisano 8 Styczeń 200421 l U mnie stoi 35 celeronów 1GHz z 256 ramu oraz 20 jakiś lepszych, ale nie pamiętam.Zwykle są na nich odpalane programy które ruszyłyby na P200:/ No, ale oczywiście admin by się nie zgodził na instalację czegokolwiek na nich... Proponuję stowrzyć rządowy program \"power to the people\" Mający na celu marnotrawione moce obliczeniowe szkolnych kompów:D:D:D Pozdro, Połki
Napisano 14 Styczeń 200421 l Autor Spoko,spoko, nie poddaje się ...moc jest ze mną zawsze...tylko niestety troche nie mam czasu... :(
Napisano 15 Styczeń 200421 l Szkoda że moc jescze nie jest z twoim komputerem bo by mu się przydała jak przyjdzie do renderingu :D
Napisano 15 Styczeń 200421 l texturka mi sie bardzo podoba :) ladny modelling ... oh i zycze powodzenia z animacja zapowiada sie b. ciekawie :)
Napisano 15 Styczeń 200421 l Sharp, jak już kobieta tu zajżała (hi MeG :)) to musisz się postarać :D czekamy !! :) [piwo]
Napisano 15 Styczeń 200421 l Autor teraz jestem zmotywowany podwójnie!:D W takim razie ubiecuje updatea w weekend:)...
Napisano 18 Styczeń 200421 l Autor No dobra...oto obiecany update, musze sie przydzwyczajac do scenek zbiorowych wiec zrobilem taki mały regimencik:)
Napisano 18 Styczeń 200421 l no ladnie ladnie :) ale co sie stalo z ich konczynami dolnymi i broniami?;]
Napisano 18 Styczeń 200421 l Autor :), a to efekt troszke za dużej optymalizacji mającej na celu przyspieszyć rendering :D
Napisano 18 Styczeń 200421 l hmm to poprostu zamiast nog wstawiles boxy czy moze jest jakies narzedzie do \"boxowania\" obiektow?;]
Napisano 18 Styczeń 200421 l Autor no raczej wstawiłem boxy...a to dlatego zeby nikt nie pomyślał sobie ze ten robot bedzie miał zamiast nóg np jakies gąsienice :P
Napisano 18 Styczeń 200421 l hehehe sprytnie ale bedziesz musial jakas krociotka animacyjke umiescic jak np. bedziesz musial gdzies wyjsc to tak poprostu sobie uruchom bo bardzo loobie patrzec na roochome roboty :D hehehe nie zebym jakis ten tego byl ale to tak uspokaja oczy jak sie patrzy na cos z pomyslem :)
Napisano 18 Styczeń 200421 l Autor hehe, no proste że fajniej jest jak coś się rusza a nie stoi, a jeszcze fajniej jak to coś dostaje rakietą i rozpada sie na setki części:D ...wszystko w swoim czasie, jak zrobie model to zajme sie troche animacja przed texturowaniem bo szczerze mowiac to kośćmi bardzo jak na razie mało sie zajmowalem....a animacja jest dużo ciekawsza od texturowania :D
Napisano 18 Styczeń 200421 l no w końcu coś się ruszyło :) też chętniej popatrzę na rucha... khem, na ruchome obiekty :D czekam na wstępną animkę, zdrówko [piwo]
Napisano 18 Styczeń 200421 l Sie może przywitam, bo nowy na forum jestem: Cześć! ;)Piękne jak na mój gust, ze swojej strony moge tylko użyczyć swoich 2 kompów (2500mhz/256mb r9200 i 2400mhz/256mb/gf4mx440) do renderowania. Naturalnie stoją w Wawie
Napisano 18 Styczeń 200421 l Autor Witamy,wiatmy, chlebem i solą:) Dzięki wielkie za techniczne wsparcie Fast, bardzo ładnego masz kompa, tak samo ze strony zewnetrznej i wewnetrznej, tylko jak na 3D chyba ciut mało ramu, Mental Ray pożera ogromne illości ramu,ale nie bądzmy wybredni...:], jak przyjdzie odpowiednia pora to z chęcią sie do ciebie odezwe ale to i tak troche potrwa...bo co do samych, testowych animek to moj emeryt mi wytarczy, nie świeci tak ładnie jak twój ale jeszcze troche powera da się z niego wyciągnąć:)
Napisano 23 Styczeń 200421 l Rewelka te nowe obrazki! Jakoś dawno mnie tu nie było. Do testowych animek może nie zaprzęgaj wymagającego renderera żeby było szybciej. Wiesz - do tych testowych animek co na nie niecierpliwie czekamy.. Więcej testowych animek, więcej testowych animek! :D
Napisano 25 Styczeń 200421 l super produkcja... trzeba ci wiecej smarowac, zebys sie zabral wreszcei ;D
Napisano 30 Styczeń 200421 l Autor teraz to mam ferie,wyjezdzam z tej wsi na tydzień:] w drugim tygodniu przerwy napewno zajme sie dalej pracą...
Napisano 30 Styczeń 200421 l no to masz usprawiedliwienie :];) wracaj szybko i bierz się do roboty :D miłego wypoczynku [piwo]
Napisano 30 Styczeń 200421 l Autor wróce wypoczęty pełen zapału i werwy do pracy, przepełniony optymizmem, z mnówstewm nowych pomysłów co z pewnością przyczyni się pozytywnie przy tworzeniu mojej mega armii :D ... Empire will rise soon !
Napisano 30 Styczeń 200421 l noo sharp musze powiedziec i pewnie inny tez sie zgodza ze to jeden z najciekawszych projektow na forum:) gratuluje!
Napisano 2 Luty 200421 l Czekamy Czekamy a tu zadnego nawet najmniejszego updatu, czy chcesz abysmy cie zamordowali, hehe :D
Napisano 10 Luty 200421 l sharp proponuje ci bo pisze prace inzynierska pod tytulem OPTYMALIZACJA W 3Dstudio MAX zebys zrobil animki np 20 gosci a pozniej uzyl tla avi tej renderacji do nast epnej animki wiec bedziesz mial 40 a pozniej zrob to samo i bedziesz mial szeregi po 20 i razem 60 i tak dalej ale cala animka mosi byc dopracowana nie tylko z miesem armatnim choc to dobry pomysl bo oko ludzkie jezeli bedzie widziec duzo czesci z rozwalajacych sie robotow to nie bedzie zwracalo uwagi na szczegoly. Wiec pelne pole do popisu. aha pamietaj ze niewazne jest to ze musisz miec animke calyczas kamerki jednej w czasie ciaglym. Na odrot zrob animke skladana np w premiere z roznych ujec a ujecia wycinane krotke bez wolnych przejsc tylko szybkie zmiany akcji kamery wtedy oko ludzkie nie nadazy za akcja a czlowiek powie ale wypas (ale bez pszesady z ta kamerka) musisz to wyczuc. Musze zrobic jakas animke do animastera w POLSACIE z jajem. Mam juz pomysl ale czasu nie uzo bo tylko rok a pierqwsza nie moze byc nieudana bo mnie do szufladki wloza z jakas dziecinada choc dwa lata temu to mialem problem z boksem. :) NARA OBCYX OBCY is HER
Napisano 20 Luty 200421 l Ekhm, Sharp, robisz coś?:D Nie to, żeby popędzać, ale tak pytam:) P.S. Wreszcie forum działa jak trzeba, to będę częściej wpadał:) Pozdro[piwo]
Napisano 20 Luty 200421 l Autor robie,robie,spokojnie, tylko ostatnio mam niezły zapiernicz w szkole...i tak chyba niestety zostanie już do maturki :(
Napisano 20 Luty 200421 l a po co ci matura jak zrobisz nowy epizod Star Wars [cfaniak]:D zdrówko [piwo]
Napisano 20 Luty 200421 l Loozack dobrze mowi. Mature dostaniesz honorowo od Amerykańskiej Akademii Filmowej. Serio :D a.. zapomnialem podsumować moją myśl: My Chcemy Testowe Animki ! :)
Napisano 29 Luty 200421 l Autor chcialbym zeby tak bylo z tą maturką...:] A tymczasem tak wyczekiwany przez was update...sami ocencie czy warto było czekac :) . Musze przyznac ze w wolnych chwilach ciagle poprawialem tylko model, nie chce potem poprostu zeby z powodu np zle zrobionej nogi miec potem problemy przy texturowaniu czy animacji, dział modeling chce miec zamkniety na 100% zanim przystapie do nastepnych etapow. Co do modelu, ktory tu widzicie, to nie jest on skonczony, musze jeszcze dopieścic nieco nogi ,głowe i naramiennki no i moze cos jeszcze co umnkelo mojej uwadze...texturki niby tu są ale to tylko zwykla mapka z boxowym gizmem wiec na to nie zwracajcie uwagi, jeszcze i tak bede go musiał nieźle usyfić. A co do testowych animek to niestey sobie troche jeszcze poczekamy, pierw wolałbym miec zrobiony caly model, potem dopiero zabawy z całym rigiem. A oto i pięciu bohaterów dzisiejszego dnia:
Napisano 29 Luty 200421 l super, współczuję przy renderingu :D który raz ja już to mówię ;) trzymaj się [piwo]
Napisano 29 Luty 200421 l Autor a przy renderingu nawet nie było aż tak źle ,wszystko jakos tak poustrawialem ze wyszło troche ponad 15 min. No ale o czym tu mówic z 256 ramami... Juz niedlugo(po maturce) bede miec nowego kompa , ale tego emeryta sobie zostawie, dowale mu z 1 gb ramu-zawsze to bedzie jakies wspomaganie...
Napisano 29 Luty 200421 l nooo, nareszcie widze ze spelniles jedno z pragnien wiernych fanow twojej tworczosci, renering jaki i 5-ciu rozbojnikow.....REWELACJA !!!! ps. Czekam na updaty, hehehe :D