greg_jg Napisano 20 Styczeń 2006 Share Napisano 20 Styczeń 2006 Zrobiłem mały test na jednej scenie i... jakość (rozumiana jako realizm) ostatniej bety jest lepsza niż RC 5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 20 Styczeń 2006 Share Napisano 20 Styczeń 2006 greg pokaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 20 Styczeń 2006 Share Napisano 20 Styczeń 2006 10h heheheeh ;) nie podają na jakim to sprzęcie jest liczone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 20 Styczeń 2006 Share Napisano 20 Styczeń 2006 Beta 1.2.2a : oryginalna rozdzielczość: klik - - - - Wersję z Rc 5 wrzucę dziś, albo jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 20 Styczeń 2006 Share Napisano 20 Styczeń 2006 kome niestety nie ;) greg czekam :D napisz jaki czas i SL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 20 Styczeń 2006 Share Napisano 20 Styczeń 2006 Co do czasu bety to: 2h 40min @ 1385x800, SL ~12. Włączyłem render RC5, ale materiały wyglądają inaczej (mimo tych samych ustawień), nie mogę zwiększyć siły światła (wprowadzone na nowo parametry jakby nie działały, dlatego rozjaśniłem poprzez zwiększenie Film ISO). Beta ma tą wadę, że źle wychodzą clip mapy, może na tym renderze tego, aż tak dobrze tego nie widać, ale gdybym chciał zrobić siatkę jaka jest w rzeczywistości na tych głośnikach to byłoby to bardzo widoczne. Edit: RC 5 (SL: 10.62, 2h 23m): plik Beta : plik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 21 Styczeń 2006 Share Napisano 21 Styczeń 2006 wrzuc jeszcze renderka Rc5 dla porownania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 21 Styczeń 2006 Share Napisano 21 Styczeń 2006 Chyba przez przypadek kanał alfa nam wrzuciłeś :) A tak poważnie, to rzeczywiście ciemno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 21 Styczeń 2006 Share Napisano 21 Styczeń 2006 wrzuc jeszcze renderka Rc5 dla porownaniaPrzecież wrzuciłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 21 Styczeń 2006 Share Napisano 21 Styczeń 2006 ahh greg myslalem ze ta scenke wrzuciles tzn. do renderowania sory moj blad. Po pierwsze W tym tescie Rc5 ten jeden glosnik to jak zwykly box bez niczego. Od razu widac ze materialy sa rozne tak samo sa emitery ustawione tu i tu? material w rc5 dodawales w studiu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 21 Styczeń 2006 Share Napisano 21 Styczeń 2006 Ten jeden głośnik tak wygląda, ponieważ zapomniałem ukryć obiekt z clip mapą, której RC 5 nie renderuje. Co do materiałów - dla sprawdzenie utworzyłem je od nowa, ale z tymi samymi parametrami (identycznymi jak przy renderingu betą). material w rc5 dodawales w studiu ?Nie, wszystkie modyfikacje jak i sam ostateczny rendering leciał bezpośrednio z max`a, ale 1 podglądowy zrobiłem w studiu i wyglądało tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 21 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2006 pytanie. wie ktoś jak otworzyć te gotowe materiały w mayi czy to może tylko w studio się da? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 21 Styczeń 2006 Share Napisano 21 Styczeń 2006 tak tylko w studiu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 Mam pytanko. Jak uzyskać caustics? niczy wszystko jest włączone i nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 Masz emiter czy skylight? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 physical sky i sun. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 To jest RC5? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 Aha. ______________ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 ok, załapałem to mniej więcej. Problemem były materiały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 Users can choose their emitter color by RGB value, XYZ value, emission temperature, correlated Kelvin color, or MXI/HDR map. Similarly, luminance values can be entered explicity by Watts/Efficiency, lumen (lm), lux (lum/m^2), candela (cd) or nit (cd/m^2). chyba bedzie w nastepnym updadzie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 kiedy ma to nastapić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 nie wiadomo mysle ze jakos w marcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 Mam nadzieję, że do tego czasu będą już clip mapy i net rendering :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 mozna takie cos uzyskac cos jak clipmap ;)http://www.maxwellrender.com/forum/viewtopic.php?t=11171 netrendering bedzie w nastepnym updadzie to pewne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 Nawet źle nie wygląda. Co do net rendering, to mam nadzieję, że będzie wzrost wydajności renderując 2 komputerami 1 klatkę, bo na becie mi zwalnia :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 ?? zwalnia? hehe, no to nie jest źle ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 13 Luty 2006 Autor Share Napisano 13 Luty 2006 to będzie rc6 czy jakiś sp, a może już 1.0? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 xeav Rc6 najprawdopodobniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 cos nowego :) http://www.maxwellrender.com/files/cooperative_and_edition.avi extra ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 Ciekawe rozwiązanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 18 Luty 2006 Share Napisano 18 Luty 2006 http://rapidshare.de/files/13531482/ml.mov.html jestem pod duzym wrazeniem :) no faina piosenka Put Your Lights On :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 18 Luty 2006 Autor Share Napisano 18 Luty 2006 super i to wszystko bez ponownego renderingu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 18 Luty 2006 Share Napisano 18 Luty 2006 Next Limit widać, że się postarał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 18 Luty 2006 Share Napisano 18 Luty 2006 to ma byc wszystko w nastepnym uptadzie oznaczone RC6 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 z powodu tego mojego braku - co jest juz poprawione ? mamy plugin do maxa ? działa sun etc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 hindus no na RC5 plugin dziala normalnie, sun tez jest :) zobacz te filmiki z nowymi emiterami, co tam sie dzieje ;D:D:D linki sa tu wyzej :) to wszystko ma byc w nastepnym uptadzie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 A czy mi sie wydaje czy to tylko wtedy kiedy renderujemy sieciowo ;) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 no jak to będzie wyglądac tak jak na filmikach to nie wiem jak oni to zamierzają zrobic - oby to wypaliło :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 malefatal- czemu tylko w sieci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 jak to w sieci, niee normalnie bedzie mozna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 Bo z tego co czytalem to ma to zastapic w pewien sposob rendering sieciowy taki jak mamy w innych rendererach. Z ta roznica ze kazda maszynka bedzie liczyc inne swiatelko :) "This process does not require additional calculations and helps to reduce dramatically the render time, using several computers to render in parallel. " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 wychodzi na to że nie będzie wymagał dodatkowej kalkulacji co skróci czas co by nie trzeba było tego wszystkiego renderowac sieciowo w celu uzyskania tylu renderów przy róznych ustawieniach swiateł - ale moge sie mylic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 28 Luty 2006 Autor Share Napisano 28 Luty 2006 maxwell dla linuksa- jest lub ma być ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 28 Luty 2006 Share Napisano 28 Luty 2006 xeav - ma byc, a kiedy to tego nikt nie wie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 28 Luty 2006 Share Napisano 28 Luty 2006 Na początek niech skończą z wersją dla Windows, a później ewentulanie zabiorą się za linuxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 5 Marzec 2006 Share Napisano 5 Marzec 2006 Mam do was pytanko: jak się poruszać po maxwellowym studiu chodzi mi jak zmienić położenie kamery itp. (rotate,move itp)?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 5 Marzec 2006 Share Napisano 5 Marzec 2006 Tak jak w Maya: Alt+LMB - thumb Alt+MMB - pan ALT+RMB - dolly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 5 Marzec 2006 Share Napisano 5 Marzec 2006 a jak ktoś nie ma mmb? :) to już wiem żeby nie kupować maxwella :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 5 Marzec 2006 Share Napisano 5 Marzec 2006 Wielkie dzięki mintrill :) kome - jak niema mmb to ma pecha :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 15 Marzec 2006 Share Napisano 15 Marzec 2006 Newsy z ostatniej chwili ;) http://maxwellrender.com/forum/viewtopic.php?t=13002 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi