Sir Valeq Napisano 10 Lipiec 2003 Napisano 10 Lipiec 2003 Witam! Tak się składa, że to nawet mój pierwszy post na tym forum. :) A że cała mechanika Bitwy bardzo mi się podoba, zapragnąłem w tejże uczestniczyć. Jako temat mojej pracy, wybrałem jednego z najżarłoczniejszych drapieżników wśród owadów. Bezwzględną, bezlitosną, straszną!........ biedronkę. :D Żadnych szczegółów jeszcze nie mogę podać, bo narazie pojawił się sam pomysł. Tyle. :cool:
SiD Napisano 10 Lipiec 2003 Napisano 10 Lipiec 2003 Oooo bardzo przyjemny temat pracy Biedroneczka , fajnie fajnie , daj jej jakies zarcie moze niech wtráblania ( je ) mszyce co ty na to ?? .... czekam na reszte powodzenia :D [piwo]
Pablo Napisano 10 Lipiec 2003 Napisano 10 Lipiec 2003 hehe...tez chcialem ja zrobic...ale...wole komara :))...a masz juz pomysl na ifnalna scenke?? pozdr
Eden-3d Napisano 10 Lipiec 2003 Napisano 10 Lipiec 2003 za duzo roboty to nei masz przy tej bierdonce ale powodzenia
Sir Valeq Napisano 10 Lipiec 2003 Autor Napisano 10 Lipiec 2003 Eden-3d: ale mogę mieć, jeśli jej dorobię jakiś objadek, tak jak o tym SiD wspomniał. Biedroneczka, kilka mszyc, łodyżka - i już trochę jest do zrobienia. ;) Zastanawiam się tylko, czy jakoś modyfikować tę biedronkę w stosunku do naturalności, tzn. jakoś ją nacechować emocjonalnie (ujemnie bądź dodatnio). Co Wy na to? Jutro z rana wezmę kartkę i ołówek i wykonam parę szkicy, które pewnie tu umieszczę. [papapa]
Pablo Napisano 10 Lipiec 2003 Napisano 10 Lipiec 2003 hmmm biedronka, biedronką niby latwa...ale jakby ja tak zrobic w czasie lotu? wiesz odkryte szkrzydla itd to bedzie roboty :)) pozdr P.S Tego Twojego avatarka sam rysowales?!
Sir Valeq Napisano 10 Lipiec 2003 Autor Napisano 10 Lipiec 2003 Heh, sam rysowałem, na mojej www jest jego pełny rysunek. ;) A lot, lot... A niech stracę: jedna siedzi, druga leci :P I pozamiatane. :)
Sir Valeq Napisano 10 Lipiec 2003 Autor Napisano 10 Lipiec 2003 Wiecie co? Aż się przeraziłem, gdy znalazłem to: :o Ale cóż.... Za to jakie wyzwanie! :D
Sir Valeq Napisano 11 Lipiec 2003 Autor Napisano 11 Lipiec 2003 Szkic (bardzo poglądowy): Teraz trzeba zasiąść do Maxa... [dresik]
giorgione Napisano 11 Lipiec 2003 Napisano 11 Lipiec 2003 Piękne biedronki - najlepsza ta z otwartymi skrzydełkami :D:D:D Życze powodzenia Giorgione
gelart Napisano 11 Lipiec 2003 Napisano 11 Lipiec 2003 mysle ze to bedzie zajebiste :) odblask slonca na tych skrzydlach o twoj obowiazek !!! a i zrob je bardziej okragle niz na szkicu
Kapson Napisano 11 Lipiec 2003 Napisano 11 Lipiec 2003 Sam na początku chciałem biedroneczke zrobić, ale jakaś taka zbyt owalna mi się wydała :P kurcze nie pzyszlo mi do głowy że jak rozłoży skrzydełka to naprawdę ładnie wygląda .... Powodzenia
Pablo Napisano 11 Lipiec 2003 Napisano 11 Lipiec 2003 wstepnie duzo roboty nie ma :)..pozniej zaczna sie schodki :)) pozdr
Krzysztof Kucharz Napisano 11 Lipiec 2003 Napisano 11 Lipiec 2003 Pancerzyk zrobiony przez ciebie przez sekundę skojarzył mi się z maską volkswagena garbuska :) zresztą w końcu nazwa samochodu - żuczek (bumblebee) o czymś mówi :) :) :)[dresik]
Sir Valeq Napisano 12 Lipiec 2003 Autor Napisano 12 Lipiec 2003 Narazie z mojej zabawy wynikło tyle: Głowa prawdopodobnie jest tymczasowa.... Konkretnie kształt. A to dlatego, że każdy gatunek ma inną, a ja korzystam z różnych zdjęć i taka mieszanka mi wychodzi. ;) Tymczasem pobawię się z odnóżami i potem wrócę do głowy, jak się na konkretną zdecyjuję. Aha, kolory sam sobie na chwilę dałem, żeby zobaczyć model trochę pod kątem ostateczności. Oczywiście teksturki będą inne (czyt. lepsze ;) ).
Pablo Napisano 12 Lipiec 2003 Napisano 12 Lipiec 2003 miedzy glowa a tym pancerzykiem powinna byc troche przerwa an brzegach...zobacz na fotke ktora na 1 poscie zamiesciles... pozdr
Talllad Napisano 12 Lipiec 2003 Napisano 12 Lipiec 2003 heh, dopiero teraz zajarzylem, ze tez robisz biedrone :P Ja narazie mam tylko wstęp do głowy :) Ale Twoja jest fajniutka :) :) pozdravim
Sir Valeq Napisano 12 Lipiec 2003 Autor Napisano 12 Lipiec 2003 Hou! Ekhem..... była fajniutka :P Bo szykuje się nowa, niedługo zamieszczę. Mam nadzieję, że lepsza. :]
Pablo Napisano 12 Lipiec 2003 Napisano 12 Lipiec 2003 hmm powiedz mi co to sa te kulki?? oczy ? jesli tak to sa stanowczo za duze..poopraw to jesli mozesz lub pokaz mi fotke ze one takie sa naprawde:P pozdr
Sir Valeq Napisano 12 Lipiec 2003 Autor Napisano 12 Lipiec 2003 Dzięki za uwagę. Mocno spłaszczyłem te oczka, bo rzeczywiście wystawały jak u muchy. I parę grafik:
Talllad Napisano 14 Lipiec 2003 Napisano 14 Lipiec 2003 jak dla mnie super! idziesz jak burza, a ja niestety poruszam sie jak mucha w smole... i do tego max mi sie zaczyna sypac.... pozdrawiam Biedronkarz
Pigmej Napisano 16 Lipiec 2003 Napisano 16 Lipiec 2003 super! jesli chodzi o pancerz, bo dokladnie nie widze i moge sie mylic to gdy jest zlozony powinien przylegac do odwloku i nie wystawac zbytnio poza niego, ale i tak jest swietna. [spox] jesli skaner sie naprawi to pokaze Ci (bo gdzies tu mam) biedronke 2- i 7-krope.
Sir Valeq Napisano 18 Lipiec 2003 Autor Napisano 18 Lipiec 2003 Dzięki. A gdzie konkretnie ma nie wystawać i co? :)
Sir Valeq Napisano 21 Lipiec 2003 Autor Napisano 21 Lipiec 2003 Zacząłem się bawić z teksturami. Wszystkie malowane w PS i generowane w Maxie. Muszę jeszcze zrobić takie malutkie przylegające włoski na odnóżach, i klika na głowie. Będzie potrzebny jakiś plugin... Ma ktoś namiary? (wiadomo o co chodzi) :D
RadX Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 Biedroneczka jak słodko i do tego dobrzę wykonana. BRAWO
anmaje Napisano 23 Lipiec 2003 Napisano 23 Lipiec 2003 Bardzo mila biedroneczka, widze ze juz prawie konczysz, a ja jeszcze w krzakach z moim zuczkiem. Troche pozno przylaczylam sie do bitwy, ale nadgonie[mruga]
Sir Valeq Napisano 24 Lipiec 2003 Autor Napisano 24 Lipiec 2003 Oteksturowałem skrzydła. Właściwie mam tylko jedno zdjęcie siedmiokropki z rozwiniętymi skrzydłami..... yyy..... Pablo? :D Muszę zacząć myśleć na finalną sceną i jej kompozycją, tyle że mam tyle pomysłów, że aż mętlik w głowie...
anmaje Napisano 28 Lipiec 2003 Napisano 28 Lipiec 2003 Bardzo fajna biedroneczka Ci wyszla, jakas taka lekkosc w niej jest[jupi] no i teksturki ladniutkie do tego, tez takie chce zrobic [hmmm], tylko jak? Ide poczytac cos na temat EditUVW bo jakos tego nie lapie[hmmm] Aha jakiego renderera uzywasz?
Sir Valeq Napisano 28 Lipiec 2003 Autor Napisano 28 Lipiec 2003 Renderuję Brazilem... A z teksturowaniem też prawie zaczynam. ;) Trochę poprawiłem tekstury. Efekty zamieszczam poniżej: Cały czas myślę nad ostateczną kompozycją... Teraz wpadł mi do głowy pomysł, aby zrobić biedronkę w takiej pozycji skrzydeł jak ta powyższa siedzącą na ludzkim palcu, a w tle dość mocno rozmyte (DOF) przyglądające się ludzkie oko. Oczywiście trzeba by to wymodelować, nie chcę używać zdjęć, dotąd żadnego nie użyłem...
anmaje Napisano 28 Lipiec 2003 Napisano 28 Lipiec 2003 Brazill powiadasz, ladnie ladnie a teraz to jeszcze ladniej eh, dobre tekstury duzo daja, naprawde sie postarales. Najbardziej podobaja mi sie skrzydelka, zyskaly znacznie na delikatnosci. Pomysl z palcem i okiem jest super, nie bedzie lekko ale moze sprobujesz? Przyznam ze w mojej scenie tez planuje wstawic oko, z tym ze szklane ktore zuczek bedzie toczyl przed soba. Wiem troche makabryczne ale mi sie podoba[yes]
Sir Valeq Napisano 28 Lipiec 2003 Autor Napisano 28 Lipiec 2003 Dzięki. ;) I wcale nie takie makabryczne. ;) Jak bym wstawił na scenę sztuczną szczękę to byłaby makabra? :P
Sir Valeq Napisano 29 Lipiec 2003 Autor Napisano 29 Lipiec 2003 Wymodelowałem okolicę oka. Narazie bez szczegółów. Zresztą i tak chyba nie będę z nimi przesadzał, bo: raz - chodzi o owada ;), dwa - oko i tak będzie mocno rozmyte. :) Gorzej z palcem.... Nie wiem jak teksturę zrobić. [co?]
Badyl Napisano 29 Lipiec 2003 Napisano 29 Lipiec 2003 witam ogolnie biedrona wyglada fajnie, tyklo te oslonki skrzydel jakos tak nienaturalnie sa odchylone.. jakby za bardzo zachodzily na srodkowy segment. pozdr. zapraszam tez do mnei: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=5556
anmaje Napisano 29 Lipiec 2003 Napisano 29 Lipiec 2003 Co do palca, to moze fotke makro zrobic i jakos z tego teksture wylowic? Ostatecznie skan palca, palcow zostaje? Jak chcesz to moge pstryknac fotke cyfrakiem i wyslac na priv\'a? Glowa ladnie sie zapowiada, az sie nie chce wierzyc ze to Twoja pierwsza bitwa, pewnie z pare lat juz modelujesz? Ja wylozylam sie na teksturach i leze :(
Sir Valeq Napisano 29 Lipiec 2003 Autor Napisano 29 Lipiec 2003 Byłbym wdzięczny... [jupi] A w Maxie poklikuję gdzieś ze 3 lata, ale tak na poważnie to mniej niż rok. Dlatego na mojej stronie są w galerii takie badziewia, bo jeszcze nie mam żadnych lepszych rzeczy przygotowanych. ;)
anmaje Napisano 29 Lipiec 2003 Napisano 29 Lipiec 2003 Ok. ale jutro dopiero bo swiatlo dzienne potrzebne jest do szczegolow. Moze byc wskazujacy czy wiecej? Z kilku stron zrobie. Mam prosbe co do nakladania tekstur bo teksporter nie moge uzyc moze cos mi podpowiesz , jutro?[pomocy]
Pigmej Napisano 29 Lipiec 2003 Napisano 29 Lipiec 2003 Czlowiek wyjedzie na chwilke odpoczac, a inni juz koncza - niezla robota. Texturki skorki (na palca) mozesz znalezc na stronie www.3dtotal.com, zakladka free stuff / textures / skins - moze sie przydadza. Fajny pomysl z tym okiem, ale palca musisz dobrze wymodelowac - bo chyba nie moze byc rozmyty.
anmaje Napisano 30 Lipiec 2003 Napisano 30 Lipiec 2003 Jakos nie moglam namierzyc maila do Ciebie, zamiesczam wiec fotki palcow ponizej w linkach. Moze ktos z forum tez skorzysta. Dzis 6, pojutrze jeszcze 4 calosc nie miesci sie w skrzynce:) Mam nadzieje ze sie przydadza[jupi] [url=]http://www.republika.pl/anmaje/p1.jpg http://www.republika.pl/anmaje/p2.jpg http://www.republika.pl/anmaje/p3.jpg http://www.republika.pl/anmaje/p4.jpg http://www.republika.pl/anmaje/p5.jpg http://www.republika.pl/anmaje/p6.jpg [/url]
Eden-3d Napisano 30 Lipiec 2003 Napisano 30 Lipiec 2003 fajna biedrona ,,plamki chyba sa ciut za duze na skrzydlach:)
Sir Valeq Napisano 21 Sierpień 2003 Autor Napisano 21 Sierpień 2003 Niech nikt sobie nie myśli, że nie zamierzam skończyć. ;) Wywczasowałem się i mam zamiar wykorzystać tę odrobinę czasu, jaki pozostał. Tło będzie mniej więcej takie: Jednak chyba zmniejszę nieco DOFa. Aha, jaki parametr zwiększyć (Brazil), aby nie było takiego ziarna przy DOFie?
Sir Valeq Napisano 22 Sierpień 2003 Autor Napisano 22 Sierpień 2003 Byłoby coś takiego.... Trzeba tylko z tego bardziej zdjęcie zrobić. Z palca jak widać zrezygnowałem na rzecz gałązki, bo jestem jeszcze za słaby w teksturowaniu, żeby się męczyć z palcem w takim powiększeniu....
Rekomendowane odpowiedzi