Skocz do zawartości

Pojazd 3D: MLRS samobiezna wyrzutnia rakietowa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Projekt ktory robie rownolegle z robotem. Zamieszczam pare renderow i zdjecie modelowanego obiektu.

Czy ktos mi powie czemu brazil robi mi artefakty na drzwiach jesli renderujac skyline niema takowych ??

• Confused 1
  • Odpowiedzi 95
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

wow, zapowiada się naprawdę fajnie. bardzo dużo detali. ile to już ma poly? i czy Twój komp udźwignie całość, gdy jeszcze dodasz gąsienice i inne drobiazgi?

ciekawe jak jeszcze sobie poradzisz z materiałami, bo wiele osób na tym etapie spieprza prackę. no ale życzę Ci powodzenia, bo temat naprawdę mi się podoba. Niby pojazd, ale nie-auto i w dodatku wojskowe motywy :)

Napisano
wow, zapowiada się naprawdę fajnie. bardzo dużo detali. ile to już ma poly? i czy Twój komp udźwignie całość, gdy jeszcze dodasz gąsienice i inne drobiazgi?

ciekawe jak jeszcze sobie poradzisz z materiałami, bo wiele osób na tym etapie spieprza prackę. no ale życzę Ci powodzenia, bo temat naprawdę mi się podoba. Niby pojazd, ale nie-auto i w dodatku wojskowe motywy :)

Ma to juz bardzo duzo poly i mnie to martwi, a do konca jeszcze dluga droga. Mysle ze sobie jakos poradze uzywajac duzo opcji hide i isolate mode.

Pozdrawiam

Napisano
no mi sie bardzo podoba :)

jaki masz sprzet?

Slabego mam kompa, konfiguracje mam taka:

- AMD Athlon +1700 XP

- 512 MB RAM

- Radeon 9600 256MB

- stary dysk seagate 5600 obr

Napisano

Ma ponad 200 tys poly, natomiast nigdzie nie uzywalem MS tylko smoth i zakladka auto.

Zrywa mi przy obracaniu tylko gdy mam poly plus siatka a tak to jeszcze jako tako da sie cos robic.

Poza tym, dlugo mi scene wczytuje.

Pozdro

Napisano
200 tys caly model? Jedna felga do mojego Skyline'a wazy 1mln100tys...

Keep it up :D.

Moze i masz tyle po wlaczeniu mesh smooth, wcisnij sobie F4 przy wlaczonym smothie obawiam sie ze se zabaldzo nie podzialasz

Napisano
Moze i masz tyle po wlaczeniu mesh smooth, wcisnij sobie F4 przy wlaczonym smothie obawiam sie ze se zabaldzo nie podzialasz

Hehe no wlasnie ze nie ma wogole ms'a ;]. Taka siatka sie wyeksportowala z nosorozca :P

Napisano

Heh, to fakt teraz usiluje w vrayu uzyskac taki render ale nie baldzo to wychodzi poki co. Teraz wlasnie jestem na etapie szukania dobrych tutkow do vray.

Pozdro

Napisano
dziwi mnie że tak mało osób komentuje ;)

Nie komentuja bo szczena za kazdym razem opada jak patrza na nowe renderki :). Super praca. Swietne detale. Tylko mam do Ciebie pytanie jak Ty to robisz ze komp Ci to wszystko wytrzymuje??...

Napisano

Uzywam warstw i hiduje elementy juz wykonane i nie potrzebne do dalszej pracy, uzywam symmetry gdzie sie tylko da zmniejsza to rozmiar pliku (u mnie zastosowanie tego tylko z sama gasienica zredukowalo plik o 10 MB) przez to szybciej sie scena wczytuje i zmniejsza zapotrzebowanie 3DS max na RAM. W miare jak najczescie korzystam z "isolate mode". W kazym badz razie i tak jade juz na oparach mocy - ale brak funduszy na nowy sprzet.

Pozdrawiam

Napisano

nooooooo klasa coraz fajniej to wygląda mam tylko zastrzeżenie do łaczenia na łapacie samej szufli z reszta. aha i może by tak dawać te piękne rendery w lepszej rozdziałce? jak nie mieszczą się tu to dawaj na imageshack.us albo złoś się do mnię mam fajny serwerek z mnustwem placu

Napisano

Wiem ze laczenie szufli jest sfifrane strasznie bo qrcze nie wiedzialem jak mam ja polaczyc bo nawet niewiem jak wyglada te polaczenie :/ Przeszukalem i nie znalazlem lopaty wojskowej podobnej do tej z referkow, wiec tak narazie to zostawilem do pozniejszej poprawki jesli znajde odpowiednie zdjecia.