Seba711 Napisano 12 Październik 2005 Share Napisano 12 Październik 2005 Projekt ktory robie rownolegle z robotem. Zamieszczam pare renderow i zdjecie modelowanego obiektu. Czy ktos mi powie czemu brazil robi mi artefakty na drzwiach jesli renderujac skyline niema takowych ?? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 12 Październik 2005 Share Napisano 12 Październik 2005 narazie wymiatasz - sam bym sie zabrał za takie coś tylko te gąsiennice nie pozwalają;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 12 Październik 2005 Share Napisano 12 Październik 2005 Pomysł na prackę super. Bardzo fajnie idzie. Pozdrawiam i powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Hordven Napisano 12 Październik 2005 Share Napisano 12 Październik 2005 ladnie CI idzie , zycze powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 12 Październik 2005 Share Napisano 12 Październik 2005 wow, zapowiada się naprawdę fajnie. bardzo dużo detali. ile to już ma poly? i czy Twój komp udźwignie całość, gdy jeszcze dodasz gąsienice i inne drobiazgi? ciekawe jak jeszcze sobie poradzisz z materiałami, bo wiele osób na tym etapie spieprza prackę. no ale życzę Ci powodzenia, bo temat naprawdę mi się podoba. Niby pojazd, ale nie-auto i w dodatku wojskowe motywy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 12 Październik 2005 Autor Share Napisano 12 Październik 2005 wow, zapowiada się naprawdę fajnie. bardzo dużo detali. ile to już ma poly? i czy Twój komp udźwignie całość, gdy jeszcze dodasz gąsienice i inne drobiazgi? ciekawe jak jeszcze sobie poradzisz z materiałami, bo wiele osób na tym etapie spieprza prackę. no ale życzę Ci powodzenia, bo temat naprawdę mi się podoba. Niby pojazd, ale nie-auto i w dodatku wojskowe motywy :) Ma to juz bardzo duzo poly i mnie to martwi, a do konca jeszcze dluga droga. Mysle ze sobie jakos poradze uzywajac duzo opcji hide i isolate mode. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 12 Październik 2005 Share Napisano 12 Październik 2005 no nie powiem....ładnie jak utrzymasz taki poziom na całym moelu i nie zwalisz tekstur to będzie super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 20 Październik 2005 Autor Share Napisano 20 Październik 2005 Kolejna porcja renderow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 Seba jesteś szczegółowy!!! i to to w tym modelu chodzi. Ładnie zrobiłeś te koła na gąsienice, bardzo fajnie kabine i ogólnie jest bardzo ok ;) powodzenia;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 21 Październik 2005 Autor Share Napisano 21 Październik 2005 Dzieki za komentarze. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 21 Październik 2005 Autor Share Napisano 21 Październik 2005 Zrobilem gasienice i tylne kolo, ale komputer juz zaczyna niewydalac:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 no mi sie bardzo podoba :) jaki masz sprzet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 21 Październik 2005 Autor Share Napisano 21 Październik 2005 no mi sie bardzo podoba :) jaki masz sprzet? Slabego mam kompa, konfiguracje mam taka: - AMD Athlon +1700 XP - 512 MB RAM - Radeon 9600 256MB - stary dysk seagate 5600 obr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 hhmm to ile ma poly ze przy takim sprzecie ci zwalnia :) chyba nie oszczedzales, na gasienicach jest ms? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 21 Październik 2005 Autor Share Napisano 21 Październik 2005 Ma ponad 200 tys poly, natomiast nigdzie nie uzywalem MS tylko smoth i zakladka auto. Zrywa mi przy obracaniu tylko gdy mam poly plus siatka a tak to jeszcze jako tako da sie cos robic. Poza tym, dlugo mi scene wczytuje. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 200 tys caly model? Jedna felga do mojego Skyline'a wazy 1mln100tys... Keep it up :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 21 Październik 2005 Autor Share Napisano 21 Październik 2005 200 tys caly model? Jedna felga do mojego Skyline'a wazy 1mln100tys... Keep it up :D. Moze i masz tyle po wlaczeniu mesh smooth, wcisnij sobie F4 przy wlaczonym smothie obawiam sie ze se zabaldzo nie podzialasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 22 Październik 2005 Autor Share Napisano 22 Październik 2005 Maly update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 22 Październik 2005 Share Napisano 22 Październik 2005 Moze i masz tyle po wlaczeniu mesh smooth, wcisnij sobie F4 przy wlaczonym smothie obawiam sie ze se zabaldzo nie podzialasz Hehe no wlasnie ze nie ma wogole ms'a ;]. Taka siatka sie wyeksportowala z nosorozca :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 22 Październik 2005 Autor Share Napisano 22 Październik 2005 No to niezle, szkoda ze rhino nie zapisuje w standardzie 3ds max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 22 Październik 2005 Autor Share Napisano 22 Październik 2005 Kolejny update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumpy Napisano 22 Październik 2005 Share Napisano 22 Październik 2005 Dobrze, że dbasz o szczegóły. Dla mnie to najważniejsze w modelach militarnych. Utrzymaj taki poziom do końca i bedzie super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 22 Październik 2005 Autor Share Napisano 22 Październik 2005 Staram sie zawsze wykonywac wiekszosc detali. Modele wygladaja wtedy lepiej i maja swoj urok a szczegolnie wojskowe :D Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 23 Październik 2005 Autor Share Napisano 23 Październik 2005 Wykonalem lusterka i pare innych detali zamieszcam ponizej renderek. Tak sie zastanawiam czy nie skoncze na modelingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 Cholera :) bardzo fajnie - to brazil prawda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 24 Październik 2005 Autor Share Napisano 24 Październik 2005 Tak to brazil, tylko qrcze strasznie jest wolny i coraz dluzej trwaja rendery :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 dobra ale jak fajnie wyglądają :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 24 Październik 2005 Autor Share Napisano 24 Październik 2005 Heh, to fakt teraz usiluje w vrayu uzyskac taki render ale nie baldzo to wychodzi poki co. Teraz wlasnie jestem na etapie szukania dobrych tutkow do vray. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonsterDream Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 SUPER to wszyło, wygląda naprawde ładnie :) A co do tych tutków to jak znajdziesz jakieś fajne to licze że się podzielisz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 24 Październik 2005 Autor Share Napisano 24 Październik 2005 Jesli znajde cos faktycznie ciekawego to sie podziele niema problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 no takie pytanie ile renderował brazil ten ostatni render ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 24 Październik 2005 Autor Share Napisano 24 Październik 2005 Jakies 55 min :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 Witaj Swietna robota. Nie mam nawet do czego sie doczepic :/ :). Takj dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 55min - w swiecie maxwella to szybko ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 24 Październik 2005 Autor Share Napisano 24 Październik 2005 NIe mialem okazji jeszcze uzywac maxwella, ani nie widzialem jak wygladaja rendery wykonane nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 Bardzo fajnie wychodzi. Tak jak już mówiłem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 24 Październik 2005 Autor Share Napisano 24 Październik 2005 Dzieki za komentarze zawsze to jakas motywacja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 24 Październik 2005 Autor Share Napisano 24 Październik 2005 Witam. Dodalem pare detali przy podwoziu i za kabina. W tej chwili zabieram sie za lopate i karnister :/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 No jakby nie bylo to fajny detal :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 Krótko mówiąc omfg :| Może jakaś siateczka? Dziękuję ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 25 Październik 2005 Autor Share Napisano 25 Październik 2005 Witam Wedle zyczenia daje siatke oraz lopate ktora jak narazie wisi w powietrzu :p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 dziwi mnie że tak mało osób komentuje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 25 Październik 2005 Autor Share Napisano 25 Październik 2005 Nio to fakt, a czemu to mnie sie nie pytaj ja niewiem :(. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 dziwi mnie że tak mało osób komentuje ;) Nie komentuja bo szczena za kazdym razem opada jak patrza na nowe renderki :). Super praca. Swietne detale. Tylko mam do Ciebie pytanie jak Ty to robisz ze komp Ci to wszystko wytrzymuje??... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 25 Październik 2005 Autor Share Napisano 25 Październik 2005 Uzywam warstw i hiduje elementy juz wykonane i nie potrzebne do dalszej pracy, uzywam symmetry gdzie sie tylko da zmniejsza to rozmiar pliku (u mnie zastosowanie tego tylko z sama gasienica zredukowalo plik o 10 MB) przez to szybciej sie scena wczytuje i zmniejsza zapotrzebowanie 3DS max na RAM. W miare jak najczescie korzystam z "isolate mode". W kazym badz razie i tak jade juz na oparach mocy - ale brak funduszy na nowy sprzet. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 Znam ten bol jesli chodzi o kase :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 25 Październik 2005 Autor Share Napisano 25 Październik 2005 Musimy se radzic z tym co mamy, ale szkoda bo nie mozna zaszalec i zrobic cos naprawde wypasionego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 kolejny szczególasz:D bardzo dobry detal. podobuje mi sie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 nooooooo klasa coraz fajniej to wygląda mam tylko zastrzeżenie do łaczenia na łapacie samej szufli z reszta. aha i może by tak dawać te piękne rendery w lepszej rozdziałce? jak nie mieszczą się tu to dawaj na imageshack.us albo złoś się do mnię mam fajny serwerek z mnustwem placu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 25 Październik 2005 Autor Share Napisano 25 Październik 2005 Wiem ze laczenie szufli jest sfifrane strasznie bo qrcze nie wiedzialem jak mam ja polaczyc bo nawet niewiem jak wyglada te polaczenie :/ Przeszukalem i nie znalazlem lopaty wojskowej podobnej do tej z referkow, wiec tak narazie to zostawilem do pozniejszej poprawki jesli znajde odpowiednie zdjecia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi