Napisano 12 Październik 200519 l Projekt ktory robie rownolegle z robotem. Zamieszczam pare renderow i zdjecie modelowanego obiektu. Czy ktos mi powie czemu brazil robi mi artefakty na drzwiach jesli renderujac skyline niema takowych ??
Napisano 12 Październik 200519 l narazie wymiatasz - sam bym sie zabrał za takie coś tylko te gąsiennice nie pozwalają;)
Napisano 12 Październik 200519 l Pomysł na prackę super. Bardzo fajnie idzie. Pozdrawiam i powodzenia.
Napisano 12 Październik 200519 l wow, zapowiada się naprawdę fajnie. bardzo dużo detali. ile to już ma poly? i czy Twój komp udźwignie całość, gdy jeszcze dodasz gąsienice i inne drobiazgi? ciekawe jak jeszcze sobie poradzisz z materiałami, bo wiele osób na tym etapie spieprza prackę. no ale życzę Ci powodzenia, bo temat naprawdę mi się podoba. Niby pojazd, ale nie-auto i w dodatku wojskowe motywy :)
Napisano 12 Październik 200519 l Autor wow, zapowiada się naprawdę fajnie. bardzo dużo detali. ile to już ma poly? i czy Twój komp udźwignie całość, gdy jeszcze dodasz gąsienice i inne drobiazgi? ciekawe jak jeszcze sobie poradzisz z materiałami, bo wiele osób na tym etapie spieprza prackę. no ale życzę Ci powodzenia, bo temat naprawdę mi się podoba. Niby pojazd, ale nie-auto i w dodatku wojskowe motywy :) Ma to juz bardzo duzo poly i mnie to martwi, a do konca jeszcze dluga droga. Mysle ze sobie jakos poradze uzywajac duzo opcji hide i isolate mode. Pozdrawiam
Napisano 12 Październik 200519 l no nie powiem....ładnie jak utrzymasz taki poziom na całym moelu i nie zwalisz tekstur to będzie super
Napisano 21 Październik 200519 l Seba jesteś szczegółowy!!! i to to w tym modelu chodzi. Ładnie zrobiłeś te koła na gąsienice, bardzo fajnie kabine i ogólnie jest bardzo ok ;) powodzenia;)
Napisano 21 Październik 200519 l Autor Zrobilem gasienice i tylne kolo, ale komputer juz zaczyna niewydalac:/
Napisano 21 Październik 200519 l Autor no mi sie bardzo podoba :) jaki masz sprzet? Slabego mam kompa, konfiguracje mam taka: - AMD Athlon +1700 XP - 512 MB RAM - Radeon 9600 256MB - stary dysk seagate 5600 obr
Napisano 21 Październik 200519 l hhmm to ile ma poly ze przy takim sprzecie ci zwalnia :) chyba nie oszczedzales, na gasienicach jest ms?
Napisano 21 Październik 200519 l Autor Ma ponad 200 tys poly, natomiast nigdzie nie uzywalem MS tylko smoth i zakladka auto. Zrywa mi przy obracaniu tylko gdy mam poly plus siatka a tak to jeszcze jako tako da sie cos robic. Poza tym, dlugo mi scene wczytuje. Pozdro
Napisano 21 Październik 200519 l 200 tys caly model? Jedna felga do mojego Skyline'a wazy 1mln100tys... Keep it up :D.
Napisano 21 Październik 200519 l Autor 200 tys caly model? Jedna felga do mojego Skyline'a wazy 1mln100tys... Keep it up :D. Moze i masz tyle po wlaczeniu mesh smooth, wcisnij sobie F4 przy wlaczonym smothie obawiam sie ze se zabaldzo nie podzialasz
Napisano 22 Październik 200519 l Moze i masz tyle po wlaczeniu mesh smooth, wcisnij sobie F4 przy wlaczonym smothie obawiam sie ze se zabaldzo nie podzialasz Hehe no wlasnie ze nie ma wogole ms'a ;]. Taka siatka sie wyeksportowala z nosorozca :P
Napisano 22 Październik 200519 l Autor No to niezle, szkoda ze rhino nie zapisuje w standardzie 3ds max.
Napisano 22 Październik 200519 l Dobrze, że dbasz o szczegóły. Dla mnie to najważniejsze w modelach militarnych. Utrzymaj taki poziom do końca i bedzie super
Napisano 22 Październik 200519 l Autor Staram sie zawsze wykonywac wiekszosc detali. Modele wygladaja wtedy lepiej i maja swoj urok a szczegolnie wojskowe :D Pozdrawiam
Napisano 23 Październik 200519 l Autor Wykonalem lusterka i pare innych detali zamieszcam ponizej renderek. Tak sie zastanawiam czy nie skoncze na modelingu.
Napisano 24 Październik 200519 l Autor Tak to brazil, tylko qrcze strasznie jest wolny i coraz dluzej trwaja rendery :/
Napisano 24 Październik 200519 l Autor Heh, to fakt teraz usiluje w vrayu uzyskac taki render ale nie baldzo to wychodzi poki co. Teraz wlasnie jestem na etapie szukania dobrych tutkow do vray. Pozdro
Napisano 24 Październik 200519 l SUPER to wszyło, wygląda naprawde ładnie :) A co do tych tutków to jak znajdziesz jakieś fajne to licze że się podzielisz ;)
Napisano 24 Październik 200519 l Autor Jesli znajde cos faktycznie ciekawego to sie podziele niema problemu.
Napisano 24 Październik 200519 l Witaj Swietna robota. Nie mam nawet do czego sie doczepic :/ :). Takj dalej
Napisano 24 Październik 200519 l Autor NIe mialem okazji jeszcze uzywac maxwella, ani nie widzialem jak wygladaja rendery wykonane nim.
Napisano 24 Październik 200519 l Autor Witam. Dodalem pare detali przy podwoziu i za kabina. W tej chwili zabieram sie za lopate i karnister :/.
Napisano 25 Październik 200519 l Autor Witam Wedle zyczenia daje siatke oraz lopate ktora jak narazie wisi w powietrzu :p.
Napisano 25 Październik 200519 l Autor Nio to fakt, a czemu to mnie sie nie pytaj ja niewiem :(. Pozdro
Napisano 25 Październik 200519 l dziwi mnie że tak mało osób komentuje ;) Nie komentuja bo szczena za kazdym razem opada jak patrza na nowe renderki :). Super praca. Swietne detale. Tylko mam do Ciebie pytanie jak Ty to robisz ze komp Ci to wszystko wytrzymuje??...
Napisano 25 Październik 200519 l Autor Uzywam warstw i hiduje elementy juz wykonane i nie potrzebne do dalszej pracy, uzywam symmetry gdzie sie tylko da zmniejsza to rozmiar pliku (u mnie zastosowanie tego tylko z sama gasienica zredukowalo plik o 10 MB) przez to szybciej sie scena wczytuje i zmniejsza zapotrzebowanie 3DS max na RAM. W miare jak najczescie korzystam z "isolate mode". W kazym badz razie i tak jade juz na oparach mocy - ale brak funduszy na nowy sprzet. Pozdrawiam
Napisano 25 Październik 200519 l Autor Musimy se radzic z tym co mamy, ale szkoda bo nie mozna zaszalec i zrobic cos naprawde wypasionego.
Napisano 25 Październik 200519 l nooooooo klasa coraz fajniej to wygląda mam tylko zastrzeżenie do łaczenia na łapacie samej szufli z reszta. aha i może by tak dawać te piękne rendery w lepszej rozdziałce? jak nie mieszczą się tu to dawaj na imageshack.us albo złoś się do mnię mam fajny serwerek z mnustwem placu
Napisano 25 Październik 200519 l Autor Wiem ze laczenie szufli jest sfifrane strasznie bo qrcze nie wiedzialem jak mam ja polaczyc bo nawet niewiem jak wyglada te polaczenie :/ Przeszukalem i nie znalazlem lopaty wojskowej podobnej do tej z referkow, wiec tak narazie to zostawilem do pozniejszej poprawki jesli znajde odpowiednie zdjecia.