Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

mam takie pytanko . Postanowilem pobawic sie i obeznac Paintera, ale mam problem....Czemu tak strasznie muli mi Painter?@!#@#!23 Nic nie moge namalowac bo opoznienie rowna sie ....5 sekund!! ..głowa mała..

dzieki

pozdro

• Odpowiedzi 26
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hehe rozdzielczosc 1024x1024, 3Ghz , 1GB ram ,karta graf .Radeon 9600 256mb

wiec chyba az taki zly nie jest ;/

pozdro

Napisano

No dobra, to zostala jeszcze kwestia uzywanego pedzla. Bardziej wymyslne potrzebuja wiecej czasu. Mistrzami w tej dziedzinie sa akwarelki ;)

Napisano

Witam!

U mnie działa bez problemu, kiedy robiłeś format? Może to wina zamulonego systemu. Może za mało miejsca na dysku. Albo jak malujesz to w za dużej rozdziałce, no ale 1024 to mała, żeby ci mulił.

Pozdrawiam!

Napisano

powiedz jakim pedzlem malujesz. Reanimator ma chyba racje :)

Pozatym wg mnie najlepszymi brushami sa artist oilsy - wypasione :D

Napisano

w czasie malowania powyłączaj wszystkie zbędne programy..do ssania danych emule kazzy itp ...wcisnij ctrl+alt+delete i kliknij na zakładke "procesy i zoabcz co ci najabrdziej zabiera pamieci lub procesora i wyłącz lub wywal PROSTE:) ...a jak to nei pomoże to ..czyszczenie rejestru, skan disk, defragmentacja, skanowanie antywirusem, odinastalowanie zbędnych programów, zrobienie więcej miejsca na dysku(jeśli masz wolnego miejsca mniej niż 300mb), a ja to nic nie pomoże to format dysku itp itd

Napisano

obojetnie jaki pedzel wybiore zawsze jest duze opoznienie ;/ miesca mam 700mb wolnego . ....Musze se podpiac drugi dysk 120GB ale sie boje o wazne pliki , bo jak sie zsypie mi dysk to nie ma zartow ,,...skacze przez okno ;p. Normalnie ponagrywalbym wszystko na CD'eki ale nie mam czasu i checi :). Wiec narazie zostane chyba przy PS.

dzieki

pozdro

Napisano

mam ósemkę, czy to oznacza, ze gdybym przeszedł na dziewiątkę poczułbym wyraźną różnice w szybkości działania?

Napisano

Wydaje mi sie ze im nizszy numerek paintera tym szybciej dziala :-)

Corel nie jest orlem jesli chodzi o szybkosc swoich aplikacji.

Ja uzywam P7, moze nie ma tylu bajerow co P9 ale dziala spoko.

Uzywalbym nawet starszej wersji gdyby sie dalo skads ja dorwac.

Napisano

Jo, a najlepsza jest szczególnie po zrobieniu update'u do 9.1. Polecam :)

Napisano

najlepiej bedzie chyba jak zrobie sobie porzadny format :) i z update'uje do 9.1 . Wlk dzieki za tak wyczerpujaca pomoc :]ehhe. Widze ze painter ma duzooo pedzelkow ;] Ale nie wiem co jest lepsze ,PS czy Painter? ktory z nich polecacie?

dzieki

pozdro

Napisano

jeju każdy robi w tym w czym mu lepiej - wszystko ma swoje wady i zalety i nie ma sensu pisac co lepsze bo to nie możliwe. zainstaluj obydwa i sobie sprawdz w czym ci se lepiej pracuje.

Napisano

Nie da sie uzywac Paintera bez Photoshopa IMO ;) Wszystko zawsze ostatecznie wychodzi z PSa.

Painter --> PS --> max3d ;)

Kwestia Twojego sposobu malowania. Bigleb swietnie sobie radzi w samym Photoshopie, a ja potrzebuje narzedzi Paintera. Sam zdecydujesz.

Napisano

Reanimator, to pewnie mam za slabego kompa na P IX :-)

bo mi 7 lepiej chodzi od 9.

Napisano

moze slaby ale w p7 daje rady :-D

maielm gdzies nawet p6, byl szybszy ale mi zdechla plyta :/

Napisano

tia tia dziewiatka dziewiatka XD jak sie komus na kompie nie miesci nawet painter7 + photoshop to po co komu 9 XDDD na zdechle komputery painter7 jest wystarczajacy, tylko za duzymi brushami nie mozna malowac bo ma opuznienia ;p

Mam 1,19GB dysku, pentium 2 i 128 ram (tak smiejcie sie, smiejscie haha) i co da sie zyc? da sie malowac? no pewnie ze sie da XDD to dopiero sztuka >: D