Napisano 14 Październik 200519 l mam takie pytanko . Postanowilem pobawic sie i obeznac Paintera, ale mam problem....Czemu tak strasznie muli mi Painter?@!#@#!23 Nic nie moge namalowac bo opoznienie rowna sie ....5 sekund!! ..głowa mała.. dzieki pozdro
Napisano 14 Październik 200519 l Za duza rozdzielczosc pracy? Za slaby komputer? Za malo ramu? Wszystko naraz?
Napisano 14 Październik 200519 l hehe rozdzielczosc 1024x1024, 3Ghz , 1GB ram ,karta graf .Radeon 9600 256mb wiec chyba az taki zly nie jest ;/ pozdro
Napisano 14 Październik 200519 l No dobra, to zostala jeszcze kwestia uzywanego pedzla. Bardziej wymyslne potrzebuja wiecej czasu. Mistrzami w tej dziedzinie sa akwarelki ;)
Napisano 15 Październik 200519 l Witam! U mnie działa bez problemu, kiedy robiłeś format? Może to wina zamulonego systemu. Może za mało miejsca na dysku. Albo jak malujesz to w za dużej rozdziałce, no ale 1024 to mała, żeby ci mulił. Pozdrawiam!
Napisano 15 Październik 200519 l powiedz jakim pedzlem malujesz. Reanimator ma chyba racje :) Pozatym wg mnie najlepszymi brushami sa artist oilsy - wypasione :D
Napisano 15 Październik 200519 l w czasie malowania powyłączaj wszystkie zbędne programy..do ssania danych emule kazzy itp ...wcisnij ctrl+alt+delete i kliknij na zakładke "procesy i zoabcz co ci najabrdziej zabiera pamieci lub procesora i wyłącz lub wywal PROSTE:) ...a jak to nei pomoże to ..czyszczenie rejestru, skan disk, defragmentacja, skanowanie antywirusem, odinastalowanie zbędnych programów, zrobienie więcej miejsca na dysku(jeśli masz wolnego miejsca mniej niż 300mb), a ja to nic nie pomoże to format dysku itp itd
Napisano 15 Październik 200519 l obojetnie jaki pedzel wybiore zawsze jest duze opoznienie ;/ miesca mam 700mb wolnego . ....Musze se podpiac drugi dysk 120GB ale sie boje o wazne pliki , bo jak sie zsypie mi dysk to nie ma zartow ,,...skacze przez okno ;p. Normalnie ponagrywalbym wszystko na CD'eki ale nie mam czasu i checi :). Wiec narazie zostane chyba przy PS. dzieki pozdro
Napisano 16 Październik 200519 l mam ósemkę, czy to oznacza, ze gdybym przeszedł na dziewiątkę poczułbym wyraźną różnice w szybkości działania?
Napisano 17 Październik 200519 l Wydaje mi sie ze im nizszy numerek paintera tym szybciej dziala :-) Corel nie jest orlem jesli chodzi o szybkosc swoich aplikacji. Ja uzywam P7, moze nie ma tylu bajerow co P9 ale dziala spoko. Uzywalbym nawet starszej wersji gdyby sie dalo skads ja dorwac.
Napisano 17 Październik 200519 l Zle Ci sie wydaje. IX zapierdziela az milo i to najlepsza wersja ever. imho
Napisano 17 Październik 200519 l Jo, a najlepsza jest szczególnie po zrobieniu update'u do 9.1. Polecam :)
Napisano 17 Październik 200519 l najlepiej bedzie chyba jak zrobie sobie porzadny format :) i z update'uje do 9.1 . Wlk dzieki za tak wyczerpujaca pomoc :]ehhe. Widze ze painter ma duzooo pedzelkow ;] Ale nie wiem co jest lepsze ,PS czy Painter? ktory z nich polecacie? dzieki pozdro
Napisano 17 Październik 200519 l jeju każdy robi w tym w czym mu lepiej - wszystko ma swoje wady i zalety i nie ma sensu pisac co lepsze bo to nie możliwe. zainstaluj obydwa i sobie sprawdz w czym ci se lepiej pracuje.
Napisano 17 Październik 200519 l Nie da sie uzywac Paintera bez Photoshopa IMO ;) Wszystko zawsze ostatecznie wychodzi z PSa. Painter --> PS --> max3d ;) Kwestia Twojego sposobu malowania. Bigleb swietnie sobie radzi w samym Photoshopie, a ja potrzebuje narzedzi Paintera. Sam zdecydujesz.
Napisano 17 Październik 200519 l Reanimator, to pewnie mam za slabego kompa na P IX :-) bo mi 7 lepiej chodzi od 9.
Napisano 17 Październik 200519 l moze slaby ale w p7 daje rady :-D maielm gdzies nawet p6, byl szybszy ale mi zdechla plyta :/
Napisano 18 Październik 200519 l tia tia dziewiatka dziewiatka XD jak sie komus na kompie nie miesci nawet painter7 + photoshop to po co komu 9 XDDD na zdechle komputery painter7 jest wystarczajacy, tylko za duzymi brushami nie mozna malowac bo ma opuznienia ;p Mam 1,19GB dysku, pentium 2 i 128 ram (tak smiejcie sie, smiejscie haha) i co da sie zyc? da sie malowac? no pewnie ze sie da XDD to dopiero sztuka >: D