Napisano 16 Październik 200519 l hi mam mape blenda 3500x2400px. najpierw nie chciala sie normalnie nalozyc na kapsel to probowalem na cylindrze i na boxie ale jest to samo :/ po lewej widac jak ta mapa wyglada a po prawej jak po nalozeniu (zmniejszylem skale gizma) nic nie zmienialem z tilingiem, resetowalem maxa kilka razy ten sam material robilem i jest to samo bardzo szybko potrzebuje to rozwiazac :) ------------------------------------------------ scena do pobrania w poscie #8
Napisano 16 Październik 200519 l Autor nadny, nic nie zmienia... o tyle dziwniejsze ze na unwrapie jest normalnie (?) ??
Napisano 16 Październik 200519 l nadany moze byc, ale na pewno ustawiles w nim dobrze parametry? mapowanie itd...?
Napisano 16 Październik 200519 l Wiesz co kome, u mnie wszystko jest ok. Moze to cos w ustawieniach karty graficznej. Render tez taki? malefatal, ale sie zgralismy. :>
Napisano 17 Październik 200519 l Autor no nie sprawdzilem wczoraj, na renderze jest ok, i poki co przy takiej prostej mapie nie ma problemu ale kiedystam przy jakiejs ciezkiej bedzie troche chu**wo mapowac no ale dzieki dziwna sprawa
Napisano 17 Październik 200519 l wcale nie dziwna, ja miałem identyko problem w maxie 6 na starym kompie wyposażonym w karte geforce...po zmianie na radeona problem się rozwiązał...choć wcale to nie musi być wina karty/sterów...