Mr Pank Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 Gdy pierwszy raz zetknąłem sie z blenderem doszłem do wniosku ze ten program jest beznadziejny, dopiero po jakimś czasie do niego wróciłem. Tak jak obiecałem, animacja zrobiona w blenderku. Bez użycia Pose Mode. Opcja Pose Mode mnie kompletnie przeraża, ale znalazłem na to sposób. http://www.files.bz/files/6886/Film/Sneaky1.avi Ćwiczenia (jak narazie tylko dwa) znajdziecie na mojej stronie są napisane zmyślą o tych którzy zaczynają przygodę z animacją ale i dla tych którzy chcą poszerzyć swoją wiedze na temat obsługi niektórych narzędzi. Zapraszam http://www.mffw.54.pl
Leru Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 Proste ale wiadomo dokładnie o co chodzi :) rewelka Bardzo ciekawie wygląda brak sztywności postaci. Tak trzymać :)
*NicoN_ Napisano 19 Październik 2005 Napisano 19 Październik 2005 Mi sie podoba chociaz zrobilbym to INACZEJ :) Blender jest DEBEST! Mogles render zrobic lepszy, z efektem "toon" edge wyszlo by troszKe lepiej
rayGun Napisano 19 Październik 2005 Napisano 19 Październik 2005 mi też się bardzo podoba, wszystko wygląda idealnie ( okiem początkującego ), płynnie, dużo szczegółów , dyndające czółki :). aż miło się patrzy, i aż chce się tak samemu umieć :) dodałeś mi weny twórczej bracie ! ten pose mode w blenderze ja też omijałem z daleka, ale to w sumie jedyna droga do pełnego wykorzystania możliwości tego programu. Ale w nowej wersji będzie wygodniejszy:), a ona już niedługo . nasłodziłem troche, ale zasłużenie pozdrawiam
SUPER_OkO Napisano 19 Październik 2005 Napisano 19 Październik 2005 heh no piekna animacja postaci, nie ma nawet zadnego bledu zeby wytknac. Gratuluje!! Czyli teraz sie mozemy spodziewac jakiejs super produkcji
*NicoN_ Napisano 20 Październik 2005 Napisano 20 Październik 2005 :) Zeczywiscie jak na malo ambitna animke jest DEBEST
Busiu Napisano 20 Październik 2005 Napisano 20 Październik 2005 Tez mi sie podoba, po tytule spodziewałwm się węża czy cos :P
Leleń Napisano 20 Październik 2005 Napisano 20 Październik 2005 Zeczywiscie chrrrr, to az w oczy razi:P animka b. dobra, nie ma co wytykac, tylko chwalic, moze dolaczysz do minibitwy animki, jakby ludzie zobaczyli jak inni cos tam robia to moze tez by zaczeli robic:) pozdr
piotrek Napisano 20 Październik 2005 Napisano 20 Październik 2005 jakby ludzie zobaczyli jak inni cos tam robia to moze tez by zaczeli robic:) jakby Leleń zobaczyl jak inni cos tam robia to moze tez by zaczal robic:) ad rem - animka świetna i, podobnie jak SUPER_OkO, czekam na większą produkcję :]
Mr Pank Napisano 20 Październik 2005 Autor Napisano 20 Październik 2005 dzięki za kometaze powoli koncze rig kolejnej mojej postaci (max) i tym razem z mimiką twarzy ale niewiem czy zdąrze ją zanimować przed wyjazdem czy możecie ocenić tutoriale na mojej stronje
arcade Napisano 20 Październik 2005 Napisano 20 Październik 2005 hehe, fajnie Mr Pank. :D Pamiętam twoją animkę (raczej wip) zapała - mam nadzieję że kiedyś ją skończysz, bo zapowiadała się bardzo fajnie. Porównując tamtą animację z tą, dochodze do wniosku że twoje postacie poruszają się dość charakterystycznie... Ich ruch jest jakby przerysowany, kreskówkowy, co samo w sobie nie jest zarzutem - jeżeli taki miałeś zamiar, jest gites :D Jeżeli chodzi o blendera, to moje zdanie jest takie że bez sensu jest jeżdrzenie rowerem, jeżeli można latać prawdziwą rakietą :) No ale respekt za cierpliwość :) pozdrawiam :)
kannu Napisano 21 Październik 2005 Napisano 21 Październik 2005 Serwusik :) wreszcie mi sie udalo to sciagnac. :) bardzo mi sie podoba ! bardzo przyjemne . nie podobja mi sie takie przestoje w pewnych fazach biegu- jakby o klatke za dlugo zostawal w tyle - ale rozumiem ze to kwestia stylistyki i tak mialo byc. No to fajnie , czekam na jeszcze :)
Rekomendowane odpowiedzi