[email protected] Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 Witam przedstawiam juz stara pracke nie wiem jakie rezultaty ocencie sami teraz jestem pochłoniety inna scena ktora na łamach forum mozecie ogladac dzieki za wszystkie komentarze i prosze o jak najwiecej uwag nie lubie gdy ktos nie ma pogladu na cos:) Od tego są fora ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 Jak dla mnie to ladnie, cieplo i realistycznie to wyglada. Wytlumacz mi jedynie czemu jest taki uciety kadr ?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7gaga Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 chyba sie nie chcialo czekac;) troche za mocne to swiatlo jak dla mnie. robi sie biala dziura zamiast okna stoi cos na parapecie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maras Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 Bardzo fajne, ładne oświetlenie i materiały, może za wyjątkiem biurka, wyglada jak zrobione z takich trocinowych płyt (nie wiem jak się nazywaja... paździeżowe?). Szkoda że kadr tak obcięty (7gaga ma pewnie racje: "chyba sie nie chcialo czekac;)") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 Dla mnie bardzo dobra praca :) Bardzo podoba mi się oświetlenie. Ja takie mocne światełko lubie. Szkoda tylko że ten kadr jest tak jakoś dziwnie ucięty :( Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 brakuje mi tu kolorów , niebieskiego i beżu od słońca i swiatła rozproszonego z otoczenia praca byla by o wiele lepsza jak bys dał jakis evoirment za oknem , białe tło staje sie juz troche nudne , a taki przepalony widok za oknem z pewnoscią by ją ozywil no i camera correct by sie prztdal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 oświetlenie miodzio, troszke przepalone, ale ujdzie, tylko ten kadr... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOTHMAN Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 Przepraszam jeżeli się wcinam, nie jestem chyba w temacie. Kiedyś na forum widziałem podobne wnętrze, może i twojej pracy. Próbowałem znaleźć wątek ale bezskutecznie, więc wrzucam wspomnianą pracę w mój post /chyba nie urażę autora - jeżeli tak to przepraszam/ Nic nie sugeruje - po prostu dla niezorientowanych - pokazuje przykładowy ucięty dół pokoju, co by niepełny kadr ludzi nie drażnił ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 autor wyraznie napisał, że jest to stara praca - zakładam, ze tylko ją delikatnie odswierzyl i urwal render :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 hehe, ten kadr faktycznie jest zły - jak popatrzyłem na obrazek, to myślałem, że jeszcze nie cały się załadował... na górze pełno sufitu, a na dole grzejnik ucięty nie wspominając, że nawet podłogi nie widać trochę nie podoba mi się maxowy czajniczek - taki detal mogleś już sam wymodelować ogólnie wrażenie pozytywne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 przytulny klimat, ładnw oświetlenie, praca fajniuka :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 Oświetlenie bardzo fajne scenka tez tylko dlaczego tak zkopałes z tym kadrem ?! Za oknem mozna było dac jakis evoirment, ale ogolnie super ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[email protected] Napisano 21 Październik 2005 Autor Share Napisano 21 Październik 2005 HEH wiem domyślam sie ze wielu drazni to iz kadr jest uciety no niestety nie chiało mi sie czekac to fakt dlugo sie renderowało .Tamten kadr z pelna klatka jaką przedstawił MOTHMAN jest z dzialu work in progres i tam probowalem z oswietleniem i rozmieszczeniem ale nie pAsowalo mi WEZME sie kiedys za ten pokoj moze jeszcze a teraz mozecie ocenic jeszcze jedna pracke nieskonczona tu macie link http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=19791 a obrazic sie za pokazanie starej pracy hieh nie obraze sie wrecz przeciwnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 Bardzo ładne oswietlenie!! Ten kto robi vizki to wie że bardzo trudno jest oświetliść pomieszczenie jasnym rozproszonym światłem tak żeby nie było mocnych cieni i kontrastów. Ode mnie 5/5. Poziom radiacji bo to oceniam (każdy przecież potrafi zrobić biurko i obłozyć teksturą) jest idealny. Interesuje mnie postproccesing (Photoshop?) co było jeszcze robione. Jak możesz to opisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[email protected] Napisano 21 Październik 2005 Autor Share Napisano 21 Październik 2005 Odpowiadajac jak dochodziłem do efektów bluru i innych rzeczy na obrazku odpowiadam:PHOTOSHOP jest nieuniknionym narzedziem do pozniejszej edycji renderu z maxa ten kto tego nie robi naprawde nie wie co traci widze massssse renderow ktore wygladaja srednio po PHOTOSHOPIE wygladaja naprawde dobrze .Radze wszystkim (tym co mowią ze render czyni cuda) aby zawsze oczyszczali rendery w photoshopie pozatym wiele efektow mozna uzyskac w photoshopie oszczedzajac czasu renderowi i pamieci w kompie:) Znam ludzi ktorzy daja "surowy "render do oceny Zle robicie .ale to jest moje skromne zdanie decyzjia nalezy do was THANKS ZA KOMENTARZE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi