Napisano 21 Październik 200519 l Próbowalem zrobić sobie strawe z tutka za pomoca funkcji Shag Fur 2...Ale okazało sie ze nie mam tej funkcji...Czy mogę ją jakoś wgrać??Prosze o pomoc...zalezy mi na tej funkcji. Z góry thx;)
Napisano 21 Październik 200519 l A jakiego masz max`a ? I o jaką funcję ci chodzi ? Shag fur to plugin jezeli o to chodzi ;)
Napisano 21 Październik 200519 l Shag fur o ile mi wiadomo nie działa z wersjami 6 i 7. Jest jednak Shag hair w cenie około $500.
Napisano 21 Październik 200519 l i jak smakowało Ci? ;] shag fur to jest zaawansowany plugin do robienia włosków i sierści, bedziesz go musiał sobie dokupić do swojego oprogramowania...
Napisano 21 Październik 200519 l a jak nie masz $$ na shag`a to próbuj z grass o matic ( czy coś takiego) darmowy plugin. Na 3dtotal jest o nim tutorial.
Napisano 22 Październik 200519 l Autor Yyyy...moja wersja maxa to 7...No cóz obejdę sie;/Chociaz efekt shang fur'a jest naprawde suuper.
Napisano 22 Październik 200519 l Autor No ale mam jeszcze jedno pytanko...Jak wytłaczac obiekty ze zdjecia tak jak jest to pokazane http://67.15.36.49/team/Tutorials/dead_twice/deadtwice_04.asp tutaj;)...A ze ten tourial jest po angielsku to niewiele z niego rozumiem...dlatego prosiłbym o instrukcje i jak zagęszczać i rozrzadzać siatkę;) Z góry dziękuję
Napisano 22 Październik 200519 l nie wiem czy mozna to nazwac wytlaczaniem, ale jesli chodzi ci ogolnie o te czaszke to jest to uzycie editable poly i raczej nie da sie tego okreslic jedna konkretna zasada... jest to chyba podstawowy sposob edycji obiektow w maxie i nalezy po prostu sie go uczyc... tak samo zreszta jak angielskiego... ECH hcpiter666 uprzedziles mnie! :)
Napisano 22 Październik 200519 l Autor O.k..dzieki...z tym poly modelingiem to zapamietam...postaram sie cos z nim wykombinować..wkoncu czlowiek uczy sie na wlasnych bledach;) A nie znacie jakiegos polskiego touriala o poly modeling'u??
Napisano 22 Październik 200519 l 1.3DSMax->roleta help->tutorials->modeling->np. using the edit poly modifier 2.www.google.pl ... edit: no tak, ten pierwszy nie jest polski... rozpedzilem sie troche :)
Napisano 22 Październik 200519 l Po co ci tutek po polsku, przecież większosc dobrych tutków jest po Angielsku i chciał niechciał musisz sie go nauczyć ! Myśle że F1 to bedzię najlepszy tutorial ;)
Napisano 22 Październik 200519 l jeśli ktoś nie zna angielskiego i nie chce poznać to raczej w grafice nie ma czego szukać ... taka smutna prawda ;]
Napisano 22 Październik 200519 l jeśli ktoś nie zna angielskiego i nie chce poznać to raczej w grafice nie ma czego szukać ... taka smutna prawda ;] Dokładnie ! Święta racja :) Ps. Tutki po Angielsku nie są az takie trudne wystarczy kilka razy przeczytać i wszystko jasne ;)
Napisano 22 Październik 200519 l Autor Ja mam dopiero 14 lat...angielskiego ucze sie od dwóch lat...wiec nie oczekujcie ode mnie perfekcyjnego angieskiego...
Napisano 22 Październik 200519 l poszukaj w tutorialach na max3d, a jesli chodzi o trawe i wlosy to polecam http://www.ibmr.net/Ornatrix/index.php sciagnij sobie demko pluginu i smigaj!!:)