Terminator3D Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 Witam! Dopiero dołączyłem do forum, więc najwyższy czas zamieścić jedną z lepszych moich prac. Zrobiona kilka miesięcy temu dla poćwiczenia warsztatu. Modelling - max6, render - VRay. Z niecierpliwością czekam na komentarze i konstruktywną krytykę :-) Link do większej rozdziałki: http://members.lycos.co.uk/terminatore/big_basen_max_2005.jpg Pozdro
Shalivan Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 Niema zjezdzalni :( witamy na forum jezeli moge tak powiedzieć bo ja tu też wmiare nowy jestem :P
MonsterDream Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 hehe ja też cie przywitam, mimo że jestem nowy ;] A co do pracki to słabo wygląda ta góra za oknem, nie wiem czemu. Momentami kwadratowo wygląda odbicie w wodzie. Ps to raczej basen a nie auqa park :) Ale bardzo ładnie wszystko wyszło, podoba mi się ;]
Baldack Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 mi sie woda jakas kwadratowa wydaje
maras Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 Witamy! W suficie naprawdę sporo tych światełek:) Woda toszkę folię przypomina ale tylko troszkę. Reszta ok, ładny render i materiały. Aha, podpis przebajerowany jak dla mnie, font do wymiany.
piotrek Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 Na temat projekty architektonicznego się nie wypowiem, ponieważ się nie znam. Ta paprotka strasznie sztucznie wygląda, chyba że z założenia miał to być sztuczny kwiat. Woda wyszła nienajlepiej - wygląda jak folia czy coś takiego. Za sprawą widoku za oknem, scena sprawia wrażenia jakby była umieszczona gdzieś na szczytach gór, z dala od cywilizacji - IMO nie najlepsze miejsce na basen :) CO to jest to zielone na podłodze obok kwiatka tego obok drzwi? Ogólnie pierwsze wrażenie całkiem pozytywne. Gdyby dopracować shadery to byłoby jeszcze lepiej. pozdr
mkk3a Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 jako student budownictwa mogę w pełni świadom powiedzieć, że ściana nośna budynku jest za cienka :) co prawda nie wiem dokładnie, jaka powinna być, ale 35cm to minimum 2 materiały totalnie Ci nie wyszły: woda (zbyt dobrze widać dno, a przy powierzchni zbyt turkusowa) oraz płytki na posadzce - zbyt duży reflection (szczególnie na spoinach) i bump w zbyt niskiej rozdzielczosci
ZiBi_PL Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 wszytko ladnie poza oknem. sciana robi wrazenie STRASZNIE cieniutkiej
Pawelkos Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 sciana za cienka, szadery wody i plytek, widok za oknem, podpis to mi sie nie podoba PS witam na forum :)
naeq Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 No dość ładna i estetyczna praca, lecz ta woda... troszeńke zła mapa bumpu... no ale :) no i jeszce ta podłoga.. lustro ?? Ale ogołem podoba mi się Pozdro :)
hkropinski Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 ogólnie nie najgorzej, tekstury trochę do poprawienia, ale jest ok. popracuj jeszcze nad proporcjami, pozdr
Terminator3D Napisano 31 Październik 2005 Autor Napisano 31 Październik 2005 dzięki za tak liczne komentarze woda - to faktycznie nie jest szczyt umiejętności płytki - w mentalu wyglądały lepiej i jakoś tak zostały Ogólnie dzięki za wytknięcie niedoróbek, ale poprawiać scenki nie będę bo to w końcu finished ;-) Pozdro
Majcik Napisano 31 Październik 2005 Napisano 31 Październik 2005 kuna niezle terminatorku... ja też jestem nowa ale jeszcze pracek do oceniania nie mam ;/// fajne i góry są superanckie a ja jestem znawczynią szczytów zwlaszcza austryjackich ;D
Majcik Napisano 31 Październik 2005 Napisano 31 Październik 2005 może woda mocno nie naturalna ale tylko w miejscach gdzie się nic nie odbija...
7gaga Napisano 1 Listopad 2005 Napisano 1 Listopad 2005 jest niezle:) mnie sie tylko nie podoba podloga...;)za bardzo lustrzana
Rekomendowane odpowiedzi