RK Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 WIP-y z bitwy o zwierzętach prehistorycznych poszły się... a że nie zdążyłem skończyć wtedy- kończę teraz. Stworzonko między hipopotamem a tapirem (tak naprawdę rodzaj słonia), rekonstrukcja książkowa w załączniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 7 Listopad 2005 Autor Share Napisano 7 Listopad 2005 Nie będę potrzebował wiele więcej niż sam łeb (zresztą już wymodelowany)- ujęcie ma być w stylu "pasący się hipopotam" fotek z NG czy innych przyrodniczych pism . Słońce, woda, wielki łeb z jakimś zielskiem sterczącym z pyska i tyle. Nie ma chyba sensu wklejać poprzednich etapów więc od razu daję to co mam w tej chwili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 Trzeba przyznać, że podobne, ale chyba to "zejście" za końcem łba u dołu powinno być troche bardziej uwidocznione. Ogólnie fajnie, że znowu wracasz do tego pomysłu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 Niestety nie miałem okazji oglądać owych postępów, gdyż wtedy jeszcze nie zaglądałem w dział bitwy a tuszę, że było to dość dawno. Fakt faktem, że to co pokazałeś teraz to bardzo czysty i adekwatny do rysunku modeling. Chciałbym jednak zobaczyć jak wygląda wygładzona wersja, bo teraz to muszę swą mózgownicę wysilać (o ile taki twór w głowie mej występuje ;) ) Rany, ale mi się napisało... :D Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 RK lepiej pakuj manatki i wyjezdzaj z kraju bo jak wpadnie tu leru to bedzie pisal '' tzle czasu na forum a tematu nie umie nazwac'' (cos w tym stylu) a modelik bardzo fajnz good start ile narazie to robilesż pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonsterDream Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 Fajnie może wyjść jak to skończysz ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 fajny rosomak - zbrush him ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 RK -> zmień temat proszę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 wlaśnie :) a nielot007 ostrzegał... :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 7 Listopad 2005 Autor Share Napisano 7 Listopad 2005 Protestuję ! No ci moderatorzy na forum to już przeginają ! Wymagać sensownych tytułów ? Phi ! Ałaj ! AAAA... żartowałem ! żartowałem ! AAAAA ! nie w twarz ! nie w twarz ! bo kumple będą się na podwórku śmiać ! nie gofrownicą ! AAAAAA No była to bodaj... 5 bitwa w historii forum ? Nie pamiętam, wiem że wygrały śliczne tygrysy szablastozębnę. Nie wiem kto- ktoś mi mówił że całe jej archiwa poszły się p...ć a tak się wysilałem- zrobiłem nawet animowanego gifa z fazami modelowania od plane do wysmoothowanego modelu i co ? I mam nauczkę żeby nigdy więcej się za bardzo nie przykładać bo zaszkodzi. Nie skończyłem wtedy a model leży i się kurzy Z wygładzeniem model wygląda tak- od razu widać że jeszcze nie pora żeby go gładzić. Z-brusha nie mam więc jestem skazany na Mayę i malowanie displace z palca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 Nie skończyłem wtedy a model leży i się kurzy Fajnie, że masz kurz w kompie :D Co do modelu to popraw te policzki, bo troche kiepawo wyglądają, a i w nosie to są dziurki do nosa, czy jak [lol?] W każdym razie życzę powodzenia i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 7 Listopad 2005 Autor Share Napisano 7 Listopad 2005 Przeróbki pyska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 13 Listopad 2005 Autor Share Napisano 13 Listopad 2005 Początki bumpu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 jest bardzo bardzo fajnie tak trzymaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 Kurde bele, bedzie coś. To zwierze w takie łuski bedzie czy to zmarszczki powstaja? Nie no wypas, choc pewnie sobie jeszcze poczekam to ciekawia mnie teksturki. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 hehe jak mniemam modeling w maya bo kolą mnie troche te trojkaty wszedzie na siatce az dziwne ze tak ladnie sie wygladza:D ale coz liczy sie efekt tak trzymaj:) (uwielbiam takie klimaty:) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 13 Listopad 2005 Autor Share Napisano 13 Listopad 2005 Dzięki za dobre słowa. Kolejna wersja bump mapy. Wszystko z lenistwa- modelować tych guzków i fałdek nie chciałoby mi się za chińskiego boga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 zajebi..... !!!! tylko tyle mozna powiedzec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bugas Napisano 14 Listopad 2005 Share Napisano 14 Listopad 2005 super, ale wew. strona ucha wymaga troche wymietolenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 14 Listopad 2005 Share Napisano 14 Listopad 2005 Drugi bump lepszy od pierwszego. Fajnie fajnie... Wymiatasz jednym słowem. Czekam na textruki, pozdro. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 15 Listopad 2005 Autor Share Napisano 15 Listopad 2005 Początki tekstury i materiału. Bump mapa ma dodaną fakturkę żeby złamać miejscami te płaskie powierzchnie. Ucho się jeszcze wymiędoli, przyjdzie na nie czas ;). W kolejności czekają mapy wybłyszczeń i materiał na zmoczone części pyska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 15 Listopad 2005 Autor Share Napisano 15 Listopad 2005 Pierwsze wybłyszczenia- trzeba zacząć to zgrywać ze sobą bo potem może być kiepsko... no i koniec końców muszę dokończyć szyję chociaż w renderze raczej nie będzie jej widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kemil Napisano 15 Listopad 2005 Share Napisano 15 Listopad 2005 No pięknie. Texturki :* Czekam na reszte tułowia :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 15 Listopad 2005 Share Napisano 15 Listopad 2005 Nie no to jego "martwe spojrzenie" Jest milo...uzyłes tam jakies "normal maping"?? czy jak to sie tam zwie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 15 Listopad 2005 Autor Share Napisano 15 Listopad 2005 Spojrzenie pewnie jeszcze się zmieni- koniec końców to nawet nie 1/3 pracy. Póki co skleiłem postępy w gifa- zawsze bawiło mnie jak zmienia się model. Nie, nie używałem normal mapy- to zwykły, chamski bump. Oprócz niego kolor i mapa wybłyszczeń jak do tej pory. http://www.rkgalery.republika.pl/01.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 15 Listopad 2005 Share Napisano 15 Listopad 2005 Oj nie nie! Mnie sie rozchodzi ze to spojrzenie wlasnie przez to ze jest "martwe" jest w porzadku, moze i troche wiecej szklistosci by sie zdalo...no wiem ze mogloby nie pasowac do calosci ale samo w sobie byloby ok (w sensie mi sie podobja takie "spojrzenia") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 15 Listopad 2005 Share Napisano 15 Listopad 2005 chyba przesadziłeś z odblaskiem wygląda jakby go ktoś ołowiem polakierował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asfalton Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 witam RK widze ze robisz zwierza, troche mam wrarzenie jakby byl tredowaty, moze przez to ze za bardzo baunsuja te wybrzuszenia(tylko w trybie shaded),pozatym cool. uzywasz Most Advanced Yet Akcessable(czy jakos tak, w skrucie Maya)? zycze powodzenia ps.gratuluje wygranej Bitwie3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 1 Styczeń 2006 Share Napisano 1 Styczeń 2006 Fajne...... ale poki co coś jest nie tak z ta teksturą.... miejscami za jasna.....no i chyba zbytnio odbiegasz z tą fakturą od rekonstrukcji książkowej........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 1 Styczeń 2006 Share Napisano 1 Styczeń 2006 Super.....Dla mnie bomba...Pracuj dalej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi