Adrianboss Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 Jestem w trakcie swojego pierwszego projektu o nazwie wieża wartownicza ale nie wiem co zrobic żeby cylinder lub tuba zmieniła kierunek prosze pomóźcie. Zamieszcaam jeszcze zdjęcie z rułą która jest już obrócona żeby ułatwić wam o jaki problem mi chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 Kompletnie nie kapuje w czym jest rzecz, a obrazek nic nie mowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 a co chodzi? rotate? mirror? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 rozumiem że ta rura ma zakręcić w pewnym momencie? Najlepiej zrobić odpowiednio spline, potem zrobić go renderable z odpowiednim promieniem i ilością podziałów. W razie potrzeby można go przekonwertować do mesha. AFAIK, nawet mapowanie samo się zrobi, tylko je potem trzeba podtuningować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianboss Napisano 11 Listopad 2005 Autor Share Napisano 11 Listopad 2005 Tak chodzi o to żeby ruła zakręciła nie ma prostrzego sposobu empeck? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 ? Przecież to jest prosty sposób Poza tym możesz odłączyć kawałek detaczem, i wygiąć go bendem :) Albo go wygiąć bez odłączania, też się chyba da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 można ewentualnie loftem splina potraktować, łatwiej zrobisz wtedy rurę o niestandardowym przekroju. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianboss Napisano 11 Listopad 2005 Autor Share Napisano 11 Listopad 2005 dzieki empick problem został rozwiązany sposobem spline Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 można jeszcze rurę przekonwertować na editable poly, zaznaczyć ostatni polygon i wybrać hinge from edge, wystarczy wtedy jeszcze wybrać kąt i liczbę segmentów, oraz oczywiście odpowiednią krawędź :) EDIT: ale żeśmy się zgrali w czasie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 Ja Ci dam empick :P hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi