Napisano 12 Listopad 200519 l nazywa sie do DOF i ustaqwia sie w opcjach vraya 'camera' zapraszam do lektury http://www.spot3d.com/vray/help/VRayHelp150beta/render_params_camera.htm#dof
Napisano 12 Listopad 200519 l Witam wszystkich, ostatnio korzystam z Vray v.1.47.03 i wiem ze jest w nim mozliwe takie cos jak zamglony ekran(Opcja - Camera w Vray-u, ale jak ja skonfugurowac itd itp) czyli to jest odpowiednik np. w aparacie robienia zdjec z wlaczonym makrem(obraz blizej znajdujacy sie obiektywa ma dobro sotrosc a znajadujacy sie dalej ma slabsza ostrosc) chodzi mi wlasnie o taki efekt i odwrotny (czyli jak obraz jest blizej camery to bardziej rozmazany a jak dalej ostrosc jest lepsza) jesli ktos sie bawil z tym wdzieczny bym byl za podanie mi jakiegos tutoriala, linkow czy coskolwiek co mi pomoze sie tego nauczyc i sep opraktykowac ;) Pozdrawiam dzieki zgory.
Napisano 12 Listopad 200519 l jak ktos ma wiecej informacji na ten temat i bardziej kolorowo prosze pisac....
Napisano 12 Listopad 200519 l Ktos dzwonił po spirycyste...Dawajcie- składamy się po 50gr na Egzorcyste. Trzeba z Kome wywalic złego ducha:)
Napisano 12 Listopad 200519 l Odpowiedzi udzielił magik kome w pierwszym poście swojego (tzn. Twojego) wątku. hehe, co robi hindus w virus'a profilu? :]
Napisano 12 Listopad 200519 l nie no, przepraszam, juz nie bede, zostaw mnie, oposc mnie zło parszywe, ja przeciez nic nie zrobilem...
Napisano 13 Listopad 200519 l tylko ze ja wiem gdzie to sie ustawia, potrzebuje poprostu naqjlepiej polskiego tutka :P i niech odpowie sensnie nie jedna osoba tylko wiecej a jak nie ma co do powiedzenia to niech sie nieudziela :D
Napisano 13 Listopad 200519 l Autor przeciez tam jest wszystko dokladnie opisane, a jak nie rozumiesz to zamiast na silownie to na nauke ang sie zapisz :)
Napisano 13 Listopad 200519 l W tym linku jest napisane gdzie się włącza i jak ustawia: w ustawieniach renderingu vray'a, w rolecie Camera. Dof to akronim od "Depth of field". Dalej sobie powinieneś poradzić.
Napisano 14 Listopad 200519 l Ja pierdziele, WYRAZNIE CI NAPISALI, a Mintrill dodatkowo naprowadzil...
Napisano 14 Listopad 200519 l Łatwiej i szybciej jest nauczyć się angielskiego, niż uczyć się CG z polskich materiałów.