Napisano 12 Listopad 200519 l Witam wszystkich na forum. To mój debiut. Po długich wachaniach w końcu postanowiłem się czymś publicznie pochwalić. Praca może niezbyt skomplikowana, ale wydaje mi się interesująca. Zlew zrobiony na zamówienie, dlatego nie ma łazienki tylko "równina z płytek" Max 7 + mental ray [ATTACH]26057[/ATTACH]
Napisano 12 Listopad 200519 l Witam na forum i komentuje: Całkiem ladnie :D a tak powarznie to mogl bys dorobic cos w tle chociazby sciane, wygladalo by wtedy o wiele lepiej :)
Napisano 12 Listopad 200519 l a mnie ta kaczka zastanawia... może by ją tak lekko podtopić;) Ładne materiały, może woda za szara.
Napisano 12 Listopad 200519 l ładnie to wygląda. mógłbyś napisać coś więcej o materiałach? na zlewie to chyba DGS? Pozdrawiam [ciach] w sumie to niezbyt udane połączenie HDRI building_probe + łazienka. imo za mocne odbicia w tym chromie są. może dodaj trochę bluru na powierzchnię baterii? pzdr
Napisano 12 Listopad 200519 l Shadrek zlewu wspaniały, kaczki trochę mniej :) ale woda okropnie brudna...
Napisano 12 Listopad 200519 l Autor Dzięki za pozytywne opinie. Kuciel: w tle miały być kafelki po horyzont... bo to grafika na zamówienie. maras: kaczka podtopiona jak trzeba, ale przez załamanie światła na powierzchni wody nie widać jej zanurzonej części. tweety: DGS? to jakiś kompleksowy shader o ile kojarze? Szczerze mówiąc nie wiem, byc może :) Na zlewie jest standardowy architectural material z maxa tyle że minimalnie podkręcony. mintrill: no z kaczką chyba racja. A z wodą tyle się męczyłem (a przy okazji nauczyłem ;)) że już nie miałem czasu poprawić tego lekkiego zamulenia. Nie wszędzie w końcu musi być woda-kryształ w zlewie :)
Napisano 12 Listopad 200519 l Co do podtapiania kaczki to mi o co innego chodziło (nie moge powiedzieć wprost bo 3 lata dostanę). Poważnie to jest dobrze i nie mam zastrzeżeń. pozdrawiam!
Napisano 13 Listopad 200519 l fejs kresz przy dziurze pod kranem. poza tym umywalka powinna być przywieszona do ściany a nie lewitować nad kafelkami
Napisano 13 Listopad 200519 l Autor tweety: nie ważne co rzeczywiście jest na hdri, ważne jak wygląda po użyciu w scenie. Przeciętny widz który nie widział building probe nie zauważy nic dziwnego. A nie zawsze jest czas zeby robić odpowiednie mapy samemu. A co do baterii - gdybym miał poprawiać to, jak mówisz blur, plus troszke jaśniejsza całość. AGmakonts: dzięki. maras: to może zrobie martwą nature z kaczą? :) Master Kiełbaster: brawo za spostrzegawczość, nie zauważyłem tego wcześniej :) umywalka nie lewituje tylko stoi na "nodze" która ukrywa rury, nie wiem jak to się nazywa. Ściany - nie, bo powtarzam, to było na zamówienie i tak miało być.
Napisano 13 Listopad 200519 l Ja wolę żywą naturę z martwą kaczką... A co do zlewu, to my na forum nie zamawialismy podlogi po horyzont, tylko dobrą pracę, a dobrej pracy brakuje sciany w pionie.
Napisano 21 Listopad 200519 l Autor Odwieczny dylemat: robić dobrze, czy tak żeby klient był zadowolony ;) Ale ten zlew to nic. Najciekawsze jazdy były z plakatami wyborczymy dla samoobrony ;) Wstyd się pod tym było podpisywać ;) No ale do niektórych nie dociera, że mają "specyficzny" gust. A co do ściany za zlewem - niech będzie, było by lepiej :)
Napisano 21 Listopad 200519 l ale to była wizualizacja zlewu? czy kranu? bo jak zlewu to go troche nie widać.. chyba ze wogole co innego to przepraszam :)
Napisano 21 Listopad 200519 l mi sie podoba material zlewu i kranu choc uwazam ze kran sie za mocno swieci. reszta materialow slaba szczegolnie woda. Sama praca i ta cala kompozycja tez mi sie nie podoba, a to co zrozumialem z tego co napisales to zlew byl na zamowienie a nie ta cala kompozycja wiec tlumaczenie ze tak chcial zleceniodawca to do mnie nie trafia chyba ze cos zle zrozumialem
Napisano 21 Listopad 200519 l Autor Dla wyjaśnienia: Facet sprzedaje zlewy, sedesy, kafelki itp. Zamówienie było na "jakiś zlew" - nie dostałam żadnych mat. referencyjnych (za dobrze bym miał). Zlew miał stać na kafelkach które zlewały by się w oddali w jednolity kolor. I tyle. Dziękuję wszystkim komentującym.
Napisano 21 Listopad 200519 l Pawelkos: bardzo często klient uważa grafika za taki "ołóweczek" czo tylko ma naskrobać jego "piękną" wizję projektu. właśnie dlatego często można zobaczyć ulotki czy broszuru z koszmarnymi fontami, kolorystyką i nieciekawą grafiką. niestety klient płaci i to on ma zaklepać czy dany projekt przejdzie czy trafia spowrotem na warsztat.
Napisano 21 Listopad 200519 l Autor tweety, święta prawda. Czasem wstyd się przyznać co się zrobiło pod naciskiem klienta. No ale to taki zawód, jak pań lekkich obyczajów ;) trzeba spełniać zachcianki klientów za pieniądze ;) DIDI: tu na zlewie jest architectural material z Maxa lekko zmieniony, nie pamiętam już co było zmieniane, ale spokojnie możesz go użyć bez modyfikacji. Jeśli zaś chodzi Ci o odbicia, to użyj mapy HDRI jako mapy środowiskowej.