Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Cześć, to moja pierwsza bitwa i choć nie liczę na żadne wyróżnienie czy coś, mam

zamiar nauczyć się czegoś nowego bo ostatnio w maxie rzadko siedzę.

A oto owad nad którym będę pracować:

under.jpg

side.jpg

top.jpg

lowczak.jpg

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 3,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Odwłok:

4.jpg

5.jpg

Staram się zrobić owada z osobnych części, bo mogę mieć potem problemy z teksturkami.

Napisano

Zapowiada się świetnie - bardzo ładna pracka może z tego wyjść.Naraz mało jest do oceny ale na pewno życzę Ci powodzenia.

Pozdrawiam.

Napisano

Witam :) fajowsko to wyglada, tlyko gorna czesc tulowia wyglada jakby to byl jakis kamien na tulowiu.

-pozdrawiam, Barył

Napisano
  • Autor

Thx. Ta część jeszcze jest niedokończona, to będzie taki \"plecak\" z którego wyrastają skrzydła. Postaram się to dziś dokończyć.

Napisano
  • Autor

update: Zamiast dokończyć korpus wziąłem się za nóżki, brakuje jeszcze włosków które dorobie chyba shagiem, ale narazie gdzieś mi się zapodział. Jak je oceniacie ?

nogi2.jpg

nogi1.jpg

Napisano

Swietny model, ale wydaje mi sie ze trzeci (patrzac od tulowia) segment odnozy jest nieco zbyt splaszczony i zwezony przy zgieciu, takie odnioslem wrazenie po przegladnieciu referencji.

Zapowiada sie rewelacyjnie, Powodzenia !

[piwo]

Napisano
  • Autor

Update:

low.jpg

low2.jpg

Jeszcze kilka poprawek i zabieram się za texturowanie

Napisano

az mi sie jesc odechcialo ( ale to przezto ze nie lubie takich owadow bo nie wszystki sa paskudne jak ten ) jak narasie super :)

Napisano
  • Autor

Skrzydełka - wczesna faza. Zastanawiam się teraz jak zrobić ten \"witraż\" żeby jakoś w miarę to wyszło.

wings.jpg

Napisano
  • Autor

Po dłuższym czasie mały update - teksturki (jeszcze nie wpełni gotowe). Na początku owad miał być brązowy, ale szary bardziej przypadł mi do gustu. Owłosienie miałem zamiar zrobić shagiem, ale efekt był raczj mizerny i po dodaniu dof\'a włoski znikały więc trzeba je jeszcze dorobić.

nowy.jpg

nowy2.jpg

Napisano

Nie zebym sie wtracal w nieswoje sprawy ale czy ty pracujesz dnaimi i nocami bo widze z tego ze bardzo szybko ci to idzie az w szoku jestem jak to mozliwe hehehe

naorawde jestes albo taki dobry ale cholernie sie gdzies spieszysz i to w dodatku z bardzo dobrym efektem ( zawsze sie doszukuje gdzies niejasnosci ) hehehehe

Praca jest super projekt ci sie udal i model jest wspanialy nawet nie wiem co teraz ci pisac hehe bo jestem troche zszokowany tym wszytskim hehe :D

no chyba tylkop brawo i czekam na koncówke :D[piwo]

Napisano
  • Autor

Chyba ci się coś pokiełbasiło:)

Ostatnio go prawię nie tykałem, dopiero wczoraj wróciłem z zagranicy.

anyway thx

Napisano
  • Autor

Końcowy render nie będzie chyba daleko odbiegał od tego, więc prosiłbym jeszcze o jakieś komentarze. Zauwarzyłem że coś skopało kompletnie cienie, może to przez dof\'a ?

gftr.jpg

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.