Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

czy mozna wylaczyc jakos autosave'a bo gdy sie wlacza (dosc czesto) to max mi sie za3ymuje na kilka minut :|

mam AMD2100+, geforce'a4 64mb, 512 ramu ddr

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

a wrazie czego możesz puscic defragmentacje i zrób troche miejsca powinnopomóc - przynajmniej mi pomogło.

Napisano
  • Autor

miejsca mam dosc sporo :)) ale dzieki

niewiem dlaczego ale max mi czasem zamula a przed formatem cykal elegancko :/

Napisano

defragmentacja dysku to nie zwiekszenie wolnego miejsca , wiec proponuje wykonac ten zabieg

Napisano

jednak polecałbym zachowanie właczonego autosave. mozesz sobie puscic nie co 3 , ale mp. co 40 minut. i np. 9 sejwow - i koniecznie na innej partycji lub najlepiej innym dysku.

Teraz to olejesz, a jak coś dupnie (a na to zwykle ludzie nie sa przygotowani), to bedziesz skakac z radosci :)))

pozdrawiam

Napisano

Kaanu ma rację, autosave wkurza co nie miara, ale jak człowiekowi czasem tyłek uratuje, to zarazem wynagradza to wkurzanie z nawiązką.

Napisano
  • Autor

no a wiec tak macie racje ale denerwuje mnie ten shit ;p a nie wiedzialem ze mozna z nim pokombinowac tak jak co ile ma sie uruchamiac i w ogole a co do dfragmentacji wiem ze nie sluzy do uzyskiwania wolnej przestrzeni dyskowej ale jestem swiezo po formacie wiec raczej mija sie z celem ten zabieg ;-) dzieki za odp

Napisano

Nie żadne dziadostwo, tylko jak scena ma już ze ~100-200 Mb, jednocześnie ciągnie duże textury z dysku i musi to wszystko zapisać to musi to trochę trwać.

Mimo to warto mieć autosave.