Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

mam pytanie czy w maxie da sie zrobic animacje interaktywna tzn ze np ktos moze sobie dany obiekt sam obkręcać itp ???

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

ok dzieki bo chodzi mi o np prezentacje telefonu tzn zeby ktos mugł sobie go ogląac z każdej strony .. pozdro!

Napisano

Ale czy ta prezentacja ma być osobnym programem czy może być w maxie ?

Z materiałami czy bez ?

Jeżeli bez materiałów i w maxie to motion capture będzie dobry. Gorzej jeżeli ma to być "stand-alone". Wtedy będziesz musiał użyć któregoś z programów do tworzenia prezentacji modelu 3d na potrzeby www (schockwave ?)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

tzn bardziej stand alone no a np we flashu chyba tez moge to zrobic i potem jako projector zapisać ???? tylko problem w tym ze nie wiem jak :) no ale o to mi chodziło czy w maxie mozna zrobic cos takiego .. czyli teraz wiem ze nie !! pozdr!

Napisano

Proponuje zapoznać sie z technologią VMRL. z maxa robisz export do formatu *.wrl, instalujesz darmową wtyczke do przeglądarki internetowej np Cortona VRML Client (http://www.parallelgraphics.com/products/cortona/) i gotowe. tylko nie mozna przegiąć ze szczegółowością obiektów, bo ten system nie jest zbytnio wydajny.

Napisano
  • Autor

ok dzieki zobacze ile to jest warte :) ale jak np komus chce przesłać taka prezentacje to tez musi miec te wtyczke ... no nic z tym projectorem musze sie zajac bo to jest najwygodniejsze chyba :) pzodro!

aaaaajjj znalazłem w helpie nawet jak sie tworzy interaktywna prezentacje w shockvawe ajjjj

yyy ale nie moge znaleść shockwave trial jest tylko jakis player i tyle :/ ...

aaaa to chodzi o Director MX ???

Napisano

kondrad - edytuj nastepnym razem swoje posty zamiast pisac jeden pod drugim

Napisano
  • Autor

no dobra mam ten Macromedia Director MX 2004 exportuje z 3d maxa do pliki w3d jak w maxie exportuje to mam tam pare opocij analizuj i prevew jesli klikne prevew to mam własne to o co mi chodzi moge sobie myszka obracac dany obiekt nawet jesli ten obiekt nie jest animowany .!! poczym jak exportuje go i zrzucam do Macromedia Director MX 2004 i potem publikuje do projectora pfffff to jest pare sekund i potem sie wyłącza i nie moge woogle obracac obiektem nic nie moge AAAAAAAAAAAA

Ps. ej ale jak edutuje swoje posty to nie widać że coś pisałem i nigdy nikt nie odpowiada :p