Lukasz_D Napisano 28 Listopad 2005 Napisano 28 Listopad 2005 A więc następne moje pytanie :) czy jest możliwość renderowania na "raty" (dziś troche, jutro troche) ?
tweety Napisano 28 Listopad 2005 Napisano 28 Listopad 2005 zmień nazwę tego wątku! [edit] w mentalu nie ma też.
piotrek Napisano 28 Listopad 2005 Napisano 28 Listopad 2005 chodzi o jedną klatkę, czy całą animację?
Marcin Napisano 28 Listopad 2005 Napisano 28 Listopad 2005 jest mozliwosc tylko ze bedzie to troche zagmatwane widizsz , mozesz ustawic cos takiego vray policzy irradiance mape i cos tam co masz w secondary bounces i zapisze do pliku , pozneij ustawisz ze ma czytac juz gotową mape irradiance i np. lightcache z pliku i renderujesz wyrenderujesz kawalek ,zatrzymasz i zapiszesz na drugi dzien mozesz wyrenderowac np. reszte tylko ze w zakladce system w ustawieniach vraya musisz ustawic reverse sequence i renderujesz od tylu pozneij zapiszesz drugą bitmape i poskladasz w PS mozesz takze ustawiac co chcesz renderowac (tzn jakie buckety) a jest to opcja w vray framebuffer i tam gdize przytrzymasz kursor bedzie renderowal sie bucket
Bacry Napisano 28 Listopad 2005 Napisano 28 Listopad 2005 zawsze można włączyć w maxie opcje 'region' przed renderowaniem.
Lukasz_D Napisano 28 Listopad 2005 Autor Napisano 28 Listopad 2005 Nie chciałem juz zakładac nowego tematu a znów mam problem cos musiałem zrobić i przy Arc Rotata ( w dolnym prawym ) jak chce sobie cos ... to przy obracaniu są same krawędzie a tak sie nie da nic robić jak to spowrotem WZIĄĆ ... ??
Lukasz_D Napisano 12 Grudzień 2005 Autor Napisano 12 Grudzień 2005 Jedno pytanko ale moze nie na temat VRay`a, czy takie pluginy jak: ChaosAura, Phoenix for 3DS MAX® ( do maxa 8 ) są dostępne za darmo, jeśli tak to gdzie ?
Rekomendowane odpowiedzi