Napisano 28 Listopad 200519 l A więc następne moje pytanie :) czy jest możliwość renderowania na "raty" (dziś troche, jutro troche) ?
Napisano 28 Listopad 200519 l jest mozliwosc tylko ze bedzie to troche zagmatwane widizsz , mozesz ustawic cos takiego vray policzy irradiance mape i cos tam co masz w secondary bounces i zapisze do pliku , pozneij ustawisz ze ma czytac juz gotową mape irradiance i np. lightcache z pliku i renderujesz wyrenderujesz kawalek ,zatrzymasz i zapiszesz na drugi dzien mozesz wyrenderowac np. reszte tylko ze w zakladce system w ustawieniach vraya musisz ustawic reverse sequence i renderujesz od tylu pozneij zapiszesz drugą bitmape i poskladasz w PS mozesz takze ustawiac co chcesz renderowac (tzn jakie buckety) a jest to opcja w vray framebuffer i tam gdize przytrzymasz kursor bedzie renderowal sie bucket
Napisano 28 Listopad 200519 l Autor Nie chciałem juz zakładac nowego tematu a znów mam problem cos musiałem zrobić i przy Arc Rotata ( w dolnym prawym ) jak chce sobie cos ... to przy obracaniu są same krawędzie a tak sie nie da nic robić jak to spowrotem WZIĄĆ ... ??
Napisano 12 Grudzień 200519 l Autor Jedno pytanko ale moze nie na temat VRay`a, czy takie pluginy jak: ChaosAura, Phoenix for 3DS MAX® ( do maxa 8 ) są dostępne za darmo, jeśli tak to gdzie ?