mus_Spajder Napisano 3 Grudzień 2005 Share Napisano 3 Grudzień 2005 Zapowiadełem że jeszcze wróce no i jestem troche poprawiłem zmieniłem pare rzeczy i myśle że wygląda lepiej Taki wstępny lakier I tak w roli wyjaśnienia Prototype C1 to dawna klasa z wyścigów Le Mans http://www.racingsportscars.com/photo/Le_Mans-1986-05-09-photo.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 3 Grudzień 2005 Share Napisano 3 Grudzień 2005 Yyyyy no dobra a co to bedzie za fura?? Porshe, Ferrari czy co?? Bo faktycznie mi to bardziej na prototyp wyglada... Wlasny pototyp. Musisz jeszcze dluuugo posiedziec nad tym modelem. Pokaz siatke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 3 Grudzień 2005 Share Napisano 3 Grudzień 2005 He he he. Podobne troszkę do Batmobila (samochodu batmana). Sam mówisz, że to prototyp więc pracuj dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Litman Napisano 5 Grudzień 2005 Share Napisano 5 Grudzień 2005 hyhy no chyba jeszcze troche pracy przed Toba, wydaje mi sie ze chamfera malo uzywasz :D pokaz siatke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mus_Spajder Napisano 6 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2005 Ogólnie to nie jest to żaden firmowy wozik tylko taka własna abstrakcja. Obecnie jestem na etapie jakiegoś fajnego ułożenia szyby i sensownego zaprojektowania drzwi. Znaczek i lampy już mam jak dorobie przednią szybe to wrzuce jakiegoś randera. To że mam dużo pracy przed sobą to wiem ale mi sie nie spieszy jestem jeszcze na wczesnym etapie nauki modelowania i ze spokojem chce sobie wszystko zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mus_Spajder Napisano 6 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2005 Dobra dodałem znaczek firmowy (wbrew pozorom dość trudno jakiś wymyśleć już nie mówiąc o sensownej nazwie marki), lampy przednie (jeszcze je troche poprawie i wkręce żarówki) oraz szybe. Tak sobie pokombinowałem i chyba najlepsze rozwiązanie będzie jak szyba będzie podnosić się do przodu (tak jak maski w niektórych samochodach) w celu umożliwenia opuszczenia "pojazdu", opcji jest pełno tylko nie wiem czy starczy mi moich wątłych umiejętności. Wrzucił bym siatka (prosze sie teraz nie śmiać- chociaż mnie też to śmieszy) nie wiem jak zrobić randera siatki tak żeby było ją widać w całej okazałości :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Litman Napisano 6 Grudzień 2005 Share Napisano 6 Grudzień 2005 no ja sam dobrze sie na tym nie znam, ale radzilbym zrobic najpierw jakis samochod z tutoriala :) .. co sadza o tym specjalisci :D :> ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Grudzień 2005 Share Napisano 6 Grudzień 2005 zrob screena vievportu :) tylko zeby byla wlaczona siatka :) specjalista nie jestem ale powiem jedno--> do kosza z tym i od nowa prosze robic :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 lepiej zrob to od nowa, a ten "znaczek" to chyba jest zrobiony w tej samej bryle co reszta "samochodu", to jest calkowicie nie potrzebne, zrob osobny obiekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mus_Spajder Napisano 7 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2005 "Znaczek" jest osobnym obiektem. Z tego co widze chyba model się nie podoba więc to już chyba koniec tej pracy na forum (skończe go sobie w domowych pieleszach :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nocny drwal Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 nie chodzi, czy sie podoba, czy nie. jest za duzo bledow, widocznych golym okiem, nawet bez siatki. zobaczysz, z czasem, po wielu tutorialach i probach robienia modeli, to samo przychodzi. tez niedawno zaczynalem i byla to dla mnie czarna magia o co im z tym chamferowaniem chodzi. grunt to sie nie zniechecac! pracuj dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 hehee zle do tego podchodzisz :) hmm nie mozesz uciekac jak ktos pisze ze model(zaznaczam model) sie nie podoba :) a nawet jak by sie nam concept nie podobal a model byl bardzo dobry to bysmy go tylko zachwalali tu nie chodzi o concept :) nie marudz tylko zaczynaj go od nowa i rob wolno pokazuj siatki a napewno pomozemy pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mus_Spajder Napisano 7 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2005 Przy następny podejściu zastosuje się do wyżej wymienionych porad. Jak by co to siatka w tym modelu wyglądała tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Litman Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 no i popieram moich przedmówców, nie mozesz sie poddawac :) forum jest po to zeby pomagac i zebys czegos sie nauczyl ... jestesmy szczerzy ale nie złosliwi ... po prostu zacznij od nowa, powoli i dokladnie ... no i to by bylo na tyle mojego gadania :) .. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 Ja ze swojej strony goraco polecam taki juz dosc znany videotutorial Audi a3 z 3d-palace. Co prawda nie jest to mclaren, ale chodzi tutaj przedewszystkim o nauczenie sie pewnej techniki modelowania. http://www.3d-palace.com/tmas/video.php?vid=63 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mus_Spajder Napisano 8 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2005 Okej od początku i powolutku do przodu. Na początek może mało ale przynajmniej wszystko będzie pod kontrolą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mus_Spajder Napisano 10 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2005 Mała aktualizacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 10 Grudzień 2005 Share Napisano 10 Grudzień 2005 no napewno jest lepiej niz wczesniej i nabral jakiegos juz ciekawego ksztaltu...teraz na twoim miejscu pomyslalbym o chamferach w odpowiednich miejscach zeby wzmocnic sportowy charakter:) no nad jakims fajnym rozwiazaniem lamp i drzwi... ps..jeszcze jedna rada wez zrob dluzszy przod od nadkola a nadkola laczace sie z tym przodem bo teraz nie wyglada fajnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mus_Spajder Napisano 10 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2005 No przód będzie napewno jeszcze modyfikowany bo został narazie zrobiony żeby nie było pusto. Co do drzwi to mam taki pomysł który powoli realizuje żeby podnosiła się cała owiewka wraz z obramowaniem tak jak w samolotach z tym zawiasy będą z przodu. Tak sobie jeszcze myśle żę chyba zostawie go bez spojlera co wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi