Napisano 8 Grudzień 200519 l greetings :] zrobiłem kolejny tutorial dla mayi 7 a jest w nim : - podstawy nawigacji - podstawy modelowania poly : extrude, cuts, mirror, duplicate, loop split tool i inne - podstawy NURBS: revolve, birail1, birail2, birail 3+, loft, extrude, rebuild i inne - config hotbox menu - convertowanie nurbs do poly wciśnij free i czekaj kilka sekund tutorial trwa ok 30 min res 1360x900 Part1 60 mb Part2 57 mb lub tutaj link2 full 120 mb
Napisano 8 Grudzień 200519 l uaaa to czego potrzebowałem - wielkie dzięki - fajnei że masz ochote to dla nas robic :)
Napisano 13 Grudzień 200519 l spoczko :) ale dlaczego wszyscy robia videotutki dla poczatkujacych?:( przeciez to wszystko jest w helpie maii. w necie sa juz takie tutki, przydaly by sie jakies dla bardziej zaawansowanych, bo takich jest malo, mam nadzieje ze z czasem to sie zmieni :) pozdrawiam
Napisano 13 Grudzień 200519 l jimiman - racja, jednak do zrobienia bardziej zaawansowanego tutka potrzeba kogoś, kto jest zaawansowany w obsłudze programu, a z tego co widzę odwiedzając to forum regularnie, to takich osób jest tu bardzo niewiele, a jeżeli są, to są to osoby, które wpadną raz na jakieś pół roku...
Napisano 13 Grudzień 200519 l jimiman, Może jakieś konkrety, bo dla "bardziej zaawansowanych" to bardzo ogólne pojęcie przy takim sofcie jak Maya. Ludzie, piszcie czego potrzebujecie a pewien jestem, że albo Xeav albo ktos inny (może i ja) wrzuci tu mały vid-tut o tym temacie.
Napisano 16 Grudzień 200519 l Autor Witam jest to mini tutorial, który szczególnie może być pomocny nowym userom mayi. Jest to tutek opisujący: -animation path -animation snapshot coś jak spacing tool z 3dsmax tutorial trwa ok 2.5 min link 10 Mb
Napisano 16 Grudzień 200519 l thnx once again :) mam takie pytanie moze będziesz wiedział skoro sie tym interesujesz - nie wiesz czy jest w maxie cos takiego jak array obiektu wokół danego pktu po okręgu ? np kopia 10 razy tego samego obiektu po okręgu wzdłuż pkt A z danego widoku ?
Napisano 16 Grudzień 200519 l o to samo tylko zeby nie było potrzeby tworzenia okręgu - w rhino tworze model, wpisuje komende i klikam na pkt np A - obiekt jest automatycznie kopiowany po okręgu dana ilosc razy - srodek okregu znajduje sie w pkt A - z tym ze nie tworze krzywych niz z tych rzeczy tylko wpisuje ile razy ma go kopiowac.
Napisano 18 Grudzień 200519 l hindus toż to są podstawy. Maxowy array może tworzyć zarówno 'kwadratowe' macierze jak i okrągłe. Do tego dochodzi także trzeci wymiar i skalowanie:D