Gotham Napisano 13 Sierpień 2002 Napisano 13 Sierpień 2002 Ostatnio przeglądałem oficjalne notki o 3dsMax 5. I jak zawsze w przypadku nowego programu do grafiki 3D zainteresowałem się punktem \"Rekomendowana konfiguracja komputera\": Podwójny Pentium 4 lub podwójny Athlon, 2 GB pamięci, 8 GB swap\'u... Jestem ciekawy co o tym sądzicie i czy ktoś spełnia to \"rozsądne minimum\".
Bacry Napisano 14 Sierpień 2002 Napisano 14 Sierpień 2002 W takim razie moja konfiguracja pozwala tylko na zainstalowanie programu. Używać już nie będę mógł. PIII 800 MHz, 512 MB i 800 MB swap\'u a karta G Vanta 32MB. W sumie to jest ładnych kilka MB;)
ronin Napisano 16 Sierpień 2002 Napisano 16 Sierpień 2002 To ja chyba plyte bym uzyl jako podstawki pod herbate;) Ale jak kogos stac na Maxa to kompa tez musi miec odjechanego.
adek Napisano 19 Wrzesień 2002 Napisano 19 Wrzesień 2002 Hmm... nie patrzyl bym zbytnio na to ... ja od jakiegos czasu bawie sie max\'em 5 i w porownaniu z 4.2 chodzi duzo lepiej (mowie o viewportach). Dodali obsluge nowszego dx ... jedyne co mnie troszke denerwuje w \"5\" to zmieniony kursor wybierania :) ... trzeba sie przyzwyczaic ...
Bacry Napisano 20 Wrzesień 2002 Napisano 20 Wrzesień 2002 Obroty zupełnie mi nie wychodzą poza tym tak jak Adek napisał. Z tą różnicą, że tyle pluginów nie miałem zainstalowanych co w R4.26
marczak Napisano 21 Wrzesień 2002 Napisano 21 Wrzesień 2002 Gizmo obrotu mozna zmienic na stare w customize->gizoms
marczak Napisano 22 Wrzesień 2002 Napisano 22 Wrzesień 2002 bawie sie 5 od dwoch dni, i jak dla mnie rewelka. szczegolnie nowy editpoly i dobrze zaplanowany quadmenu takze mozna spokojnie modelowac w expert mode. no i lightracer - efekty b. dobre przy skylightcie, nawet z bounce=0. ogolnie b. dobre wrazenie :] btw kraza plotki ze maxa 6 ma juz nie byc... maja zmienic nazwe, zintegrowac mentalraya 3 i kilka(nascie) najpopularniejszych komercyjnych pluginow typu afterburn czy shaghair :)) btw2 mam durona 1gig hz, 128 ram i nowy max smiga az milo
Nez Napisano 2 Październik 2002 Napisano 2 Październik 2002 to wszysko lipa najlepsze sa nowe opcje do bones
Rekomendowane odpowiedzi