Napisano 13 Sierpień 200222 l Ostatnio przeglądałem oficjalne notki o 3dsMax 5. I jak zawsze w przypadku nowego programu do grafiki 3D zainteresowałem się punktem \"Rekomendowana konfiguracja komputera\": Podwójny Pentium 4 lub podwójny Athlon, 2 GB pamięci, 8 GB swap\'u... Jestem ciekawy co o tym sądzicie i czy ktoś spełnia to \"rozsądne minimum\".
Napisano 14 Sierpień 200222 l W takim razie moja konfiguracja pozwala tylko na zainstalowanie programu. Używać już nie będę mógł. PIII 800 MHz, 512 MB i 800 MB swap\'u a karta G Vanta 32MB. W sumie to jest ładnych kilka MB;)
Napisano 16 Sierpień 200222 l To ja chyba plyte bym uzyl jako podstawki pod herbate;) Ale jak kogos stac na Maxa to kompa tez musi miec odjechanego.
Napisano 19 Wrzesień 200222 l Hmm... nie patrzyl bym zbytnio na to ... ja od jakiegos czasu bawie sie max\'em 5 i w porownaniu z 4.2 chodzi duzo lepiej (mowie o viewportach). Dodali obsluge nowszego dx ... jedyne co mnie troszke denerwuje w \"5\" to zmieniony kursor wybierania :) ... trzeba sie przyzwyczaic ...
Napisano 20 Wrzesień 200222 l Obroty zupełnie mi nie wychodzą poza tym tak jak Adek napisał. Z tą różnicą, że tyle pluginów nie miałem zainstalowanych co w R4.26
Napisano 22 Wrzesień 200222 l bawie sie 5 od dwoch dni, i jak dla mnie rewelka. szczegolnie nowy editpoly i dobrze zaplanowany quadmenu takze mozna spokojnie modelowac w expert mode. no i lightracer - efekty b. dobre przy skylightcie, nawet z bounce=0. ogolnie b. dobre wrazenie :] btw kraza plotki ze maxa 6 ma juz nie byc... maja zmienic nazwe, zintegrowac mentalraya 3 i kilka(nascie) najpopularniejszych komercyjnych pluginow typu afterburn czy shaghair :)) btw2 mam durona 1gig hz, 128 ram i nowy max smiga az milo