kubi Napisano 6 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2007 visibles poly jest tyle : 1065408 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 No lepetyna kozacka ilosc poly tez :) Mam taka propozycje sprobuj dla jakiejs swojej glowki wysculptowac wlosy i brwi, prosta sprawa, a naprawde glowa z wlosami zupelnie inaczej wyglada, dodaje charakteru;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 6 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2007 Maqs racje masz, no trzeba się z tym bedzie zmierzyc, zobacze co mi wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lasta Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 Ladnie. Moze jakis maly zarost. troche wydaje sie gumowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 Witam!! dla mnie zabardzo naciapkane :) ale i tak super wyglada :) powiedz jak ty modelujesz z 1mln poly w mudboxie ?? mi przy 100k wymieka komp ps. ukrywasz faces ?? pewnie tak, mi z taka iloscia poly byloby ciezko naet ukryc faces'y ps2. nagraj tutka :) pozdro i powodznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 7 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2007 nielot007 zmieniłem kompa i mam 1gb ramu i 3.6 proca, na tym 1mil poly ładnie chodzi, jak przekręcaz model to automatycznie na widok wire sie przełącza. Bez problemu mozna się bawić. No sa granice tej zabawy. Mysle jak skombinowac kase na jeszcze 1gb ramu, albo w marzeniach ze 2 albo 3 gb ram. (poprzedni miałem: 256ram i 1,3Mhz) Tablecik by tez sie przydał bo mychą prosta linie trudno zrobic, ale z modelowaniem sobie radze:) O tucie mysle, ale pewnie nagram :) Lasta zarost w mudzie trochę dziwnie wyglądał by, a ile poly na niego by było potrzeba az strach pomysleć:/ W innym programie najlepiej by go byo zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 ja zrobilem w swojej glowce zarost na 300 k face'ach i wyglada nawet ok, przynajmniej tak mi sie wydaje, kuba mysle ze narazie nie kupuj ramu, bo sie czlowiek malymi detalikami szybko jara a potem i tak dochodzi do wniosku ze to nie potrzebne, bo i tak polowe tego syfu na renderze nie widac, co do tabletu to chyba dobra sprawa przy sculptingu, ja jestem w posiadaniu intuosa3, ale kurde cos nie chce mi pod linuxem dzialac skubaniec i narazie tylko zbiera kurz, musze wziasc sie w garsc i poszukac sterownikow.... no i czekam na glowke z wlosami;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anJek Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 Ja mysle, ze tym razem, mimo ze postamplowales goscia mocno, to wcale nie przesadziles i fajnie wyszlo, efekt starego dziada jak ta lala. I jak ludzie we wsi gadaja, moglbys sprobowac z tekstura/kolorem i wlosami. Na Twoim poziomie moglbys spokojnie extra efekty uzyskac. No i nie mysl o videotutku tylko go zrob! :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repciu Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 z jakiej stronki bierzesz referki do twarzy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anJek Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 z jakiej stronki bierzesz referki do twarzy? na pewno nie z tej http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=34136, prawda? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 8 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2007 z jakiej stronki bierzesz referki do twarzy? google.com.pl, a wiekszość z głowy jade na pewno nie z tej http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=34136, prawda? :D super referki :) ale nie z tej, moze w przyszłosci :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 13 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2007 dobra a o to i pierwsz próba z włosami: jeszcze wymagają trochę pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 13 Styczeń 2007 Share Napisano 13 Styczeń 2007 hehe fajny kolo, pociagnij wlosy smoothem troche to bedziez mial ladna baze na wyzsze levele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 13 Styczeń 2007 Share Napisano 13 Styczeń 2007 Z tym poprzednim gościem to pojechałeś po całości. Nie podejrzewałem że ci tak fajnie wyjdzie. Wstawiasz już coś na zbrushcentral? ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 13 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2007 Maqs dzięki Gomez nie :) a teraz pan wygląda tak : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 13 Styczeń 2007 Share Napisano 13 Styczeń 2007 Dla mnie nice, przypomina mi troche takiego aktora ze starych filmow komediowych, zrob jeszcze zarost jakims noisem;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 13 Styczeń 2007 Share Napisano 13 Styczeń 2007 ten z przesadzonymi bruzdami jest ok pozdr.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 15 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2007 Dla mnie nice, przypomina mi troche takiego aktora ze starych filmow komediowych, zrob jeszcze zarost jakims noisem;] No brava dla tego pana :) Ok troszk e poprawiłem główkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 kapitalne :) te detale to robisz takim brushem czy wszystko malujesz standardowym?? a mógłbyś pokazać idealny bok i przód?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gen.Baton Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 Czemu mi on przypomina kartofla? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 Kuba głowka faaajna, ale za duzo poly, jak na 4mln to za malo detalu to co tu widac da sie spokojnie na 1,5 mln przedstawic, ale i tak jest spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 15 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2007 Czemu mi on przypomina kartofla? ;) kartofe ostatnio są jezzy kapitalne :) te detale to robisz takim brushem czy wszystko malujesz standardowym?? a mógłbyś pokazać idealny bok i przód?? stampami i standardowymi Kuba głowka faaajna, ale za duzo poly, jak na 4mln to za malo detalu to co tu widac da sie spokojnie na 1,5 mln przedstawic, ale i tak jest spoko. no myśle że w ten mega detal jeszcze wejdę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 no detalik coraz mocniejszy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tolas Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 Jak dla mnie bomba. Kawał dobrego didital sculptingu. Muszę się poważnie zastanowić nad mudboxem, podobno dobrze się rozumie z modo ;) Włosy do wymiany, to jedno mi się nie podoba :) Czekam na jakiś render z sss. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 20 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2007 A teraz zapodam mój autoportret, robiony dla zabawy i odprężenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Styczeń 2007 Share Napisano 20 Styczeń 2007 swiene, widze ze juz swobodnie operujesz mudboxem :) ja jakos nie moge sie przerzucic na sculpta wole w maxie sie meczyc :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 20 Styczeń 2007 Share Napisano 20 Styczeń 2007 Tworzenie głów to juz masz chyba w jednym palcu :) Może teraz jakąś całą postać zrobisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 28 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2007 obo noszę się z takim zamiarem a tu taka nowa zabawa: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 28 Styczeń 2007 Share Napisano 28 Styczeń 2007 gruby jak moj proboszcz, a dziory w gębie jak nauczycielka od gery(fe) przypomina mi ja wiec brzydko ale model ładny(super) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 28 Styczeń 2007 Share Napisano 28 Styczeń 2007 no dajesz dalej bo swietnie ci to idzie, strasznie podoba mi sie faktura twarzy tego grubasa, w tej twarzy wyzej mogles dac inny nos i szyja tak srednio mi w sumie podchodzi ale i tak jest fajnie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 29 Styczeń 2007 Share Napisano 29 Styczeń 2007 bardzo ciekawe glowki ... lajtowo jedziesz czy masz jakies inspiracje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 29 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2007 Lajtowo jadę, siadam i robie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 29 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2007 dalsza zabawa z księdzem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Styczeń 2007 Share Napisano 29 Styczeń 2007 swietne glowki :) ostatnia chyba najlpepsza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 29 Styczeń 2007 Share Napisano 29 Styczeń 2007 wszystkie glowki super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 9 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2007 taka wprawka w robienie ubranka w mudzie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 hehe kuba.... jednak glowka przygniata ubranka przyniej nie widac ich :D glowka piekna :D ubranko of course tez :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 Ubranko super, a główka już stara;) edit: poka base ubranka jak możesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 9 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2007 Ubranko super, a główka już stara;) edit: poka base ubranka jak możesz. wziąłem ja tylko po to żeby mieć pod co ubranie modelować :) base to nic specjalnego taki boxmodeling: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 Dobra dziex ląduje w folderze "siatki" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 10 Kwiecień 2007 Share Napisano 10 Kwiecień 2007 Jaki masz sprzet ze jedziesz z takim detalem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 10 Kwiecień 2007 Share Napisano 10 Kwiecień 2007 temu ubranku troche proporcji brakuje. Rozumiem że to przejściowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 10 Kwiecień 2007 Share Napisano 10 Kwiecień 2007 ehhh, niezle wymiatasz w tych facjatach, niestety moj talent w dziale organiki ogranicza sie do robienia zapalek drewnianych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorjan Napisano 10 Kwiecień 2007 Share Napisano 10 Kwiecień 2007 Nie ma to tamto robota porządna. Pod jego prawym uchem chyba jakiś artefak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 10 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2007 Jaki masz sprzet ze jedziesz z takim detalem? 1gb ramu i 3,6 procek, a tu detal nie jest duzy, przynajmniej ilość poly jest dosyć mała temu ubranku troche proporcji brakuje. Rozumiem że to przejściowe. no pisałem ze wprawka to jest :), a co do proporcji to tez sie skapowałem jak juz zaczałem na forum wrzucać, ze głowa troszkę przy duza i ze, barki szersze powinny byc. ehhh, niezle wymiatasz w tych facjatach, niestety moj talent w dziale organiki ogranicza sie do robienia zapalek drewnianych a ty super stateczki, u mnie nie organika ogranicza sie na razie do robienia butów :) Nie ma to tamto robota porządna. Pod jego prawym uchem chyba jakiś artefak jest. ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 15 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2007 w ramach zrobienia sobie czegoś dla przyjemności, wysculptowałem taką główkę: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 swietne :) okolice ust mmmmmm :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 19 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2007 no i kolejne coś zrobione dla zabawy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 19 Kwiecień 2007 Share Napisano 19 Kwiecień 2007 bez tekstur wygląda dość plastikowo:P chyba troche przesadziłeś z dziurkami w podbrudku...no ale jak sie już jedzie sculperem to ciężko sie ograniczyć z robieniem takich wgnieceń nieprawdaż?:P ogólnie ładnie jest ,mam pytanie ,czy jechałeś od base mesha czy z kulek? jak sobie złego base mesha zrobie to mi sie potem siatka zapętla i wszystko w ..:P yo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 19 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2007 bez tekstur wygląda dość plastikowo:P chyba troche przesadziłeś z dziurkami w podbrudku...no ale jak sie już jedzie sculperem to ciężko sie ograniczyć z robieniem takich wgnieceń nieprawdaż?:P ogólnie ładnie jest ,mam pytanie ,czy jechałeś od base mesha czy z kulek? jak sobie złego base mesha zrobie to mi sie potem siatka zapętla i wszystko w ..:P yo jak się rozpędzisz to trudno się opanować czasami to prawda, tak robiłem z base mesh'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi