Mr_SAN Napisano 27 Grudzień 2005 Napisano 27 Grudzień 2005 A oto juz w miare poprawiona scenka (oczywiscie dzieki waszym pomyslom i podpowiedziom). Piszcie ich jak najwiecej a postaram sie je zrealizowac w miare moich mozliwosci. A teraz ocencie prosze obecny stan pracki. Jeszcze raz wielkie dzieki. Prace beda nadal kontynuowane. W związku z często padającym pytaniem: Będzie to cos właśnie w stylu dawno nie użytkowanego i podniszczonego przejscia podziemnego (kiedys szedlem przez podobne i to mnie zainspirowalo :-)) Drugi obrazek przedstawia Update z 12.01.2006 Przy okazji chcialbym tu zamiescic mala reklame do dzialu ANIMACJE: otoz znajduje sie tam moja jedna z wielu animacji (pod wzgledem graficznym mysle ze styknie), ale to juz sami ocencie.) http://img512.imageshack.us/my.php?image=przejscie3ma.jpg
hcpiter Napisano 28 Grudzień 2005 Napisano 28 Grudzień 2005 WOW tego jeszcze nie bylo :D to moze trafic do zeczy zabawnych :D
Marcin Napisano 28 Grudzień 2005 Napisano 28 Grudzień 2005 Mr_SAN - zapoznaj się z regulaminem forum dot. nazewnictwa wątków i nanieś niezbędne poprawki : http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595 jak tez z całym regulaminem forum aby uniknąc takich sytuacji (jesli jeszcze tego nie zrobiłeś) : http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43
illy Napisano 28 Grudzień 2005 Napisano 28 Grudzień 2005 z dysku to raczej nie pokazesz obrazka ;/ musisz hostowac albo tak jak zrobiles, przez zalaczniki Marcin: a co ty tak na czerwono? co do pracki? ciemno ;(
Mr_SAN Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Napisano 28 Grudzień 2005 hcpiter3d - nie czepiaj sie, komp sie zawiesil to nie zdazylem dolaczyc scenki.
Mr_SAN Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Napisano 28 Grudzień 2005 przyznaje mialem problemy z postem ale juz wszystko dziala.
hcpiter Napisano 28 Grudzień 2005 Napisano 28 Grudzień 2005 Mr_SAN-wyloozuj przeciez to był żart, a chodziło mi o to ze załozyłes temat i napisałes ze dodasz obrazek jak ci skonczy renderenować ! a co do sceny to ciemno i mało jeszcze w niej jest.
Mr_SAN Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Napisano 28 Grudzień 2005 Wiem, wiem, spox. A scenke poprawie (po to ja wrzucilem :-)) w VRayu poprawie GI i dodam jeszcze duzo szczegołow.
Samot-nick Napisano 28 Grudzień 2005 Napisano 28 Grudzień 2005 to na dole to woda czy zwykla podloga. Bo czy tak czy tak to jest chyba troche za czysta. Tutaj niby stara gazeta a podloga na wysoki polysk noo chyba ze to woda to tez tutaj stara gazeta a woda jak Zywiec Niegazowany cysciutka ;) ale zaczyna byc fajnie. I fakt jakies rury, kable zwisajace z sufitu to by sie przydaly bo strasznie pusto ale jak pisales masz zamiar dodac wiec czekam ........ nadal czekam ........
Nevariel Napisano 28 Grudzień 2005 Napisano 28 Grudzień 2005 Szkoda ze nie powiedziales co to właściwie jest. Mnie to przypomina jakiś oświetlony tunel. troche pusto w nim jest chyba jest tam woda bo cos sie odbija. A co do nazwy to raczej nie jest ponure tylko ciemne miejsce.
Mr_SAN Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Napisano 28 Grudzień 2005 Spoko, spoko panowie, prace trawają. Dodam jak juz mowilem rury i okablowanie, zmniejsze połysk podłogi bo faktycznie z tym przesadziłem, dodam tez jakis napis grafitti na ściane i trochę rozjaśnię scenkę.
Mr_SAN Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Napisano 28 Grudzień 2005 A oto juz w miare poprawiona scenka (oczywiscie dzieki waszym pomyslom i podpowiedziom). Piszcie ich jak najwiecej a postaram sie je zrealizowac w miare moich mozliwosci. A teraz ocencie prosze obecny stan pracki. Jeszcze raz wielkie dzieki. Prace beda nadal kontynuowane. W związku z często padającym pytaniem: Będzie to cos właśnie w stylu dawno nie użytkowanego i podniszczonego przejscia podziemnego (kiedys szedlem przez podobne i to mnie zainspirowalo :-))
Vorek Napisano 28 Grudzień 2005 Napisano 28 Grudzień 2005 Czołem Nie duplikuj wszystkiego do pierwszego postu, to bez sensu. Co do pracki to mam pytanko: Co to ma docelowo być ? Pozdrawiam
chudy Napisano 28 Grudzień 2005 Napisano 28 Grudzień 2005 a mi to troche wygląda na przejścia podziemne we wrocławiu ;]
Mr_SAN Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Napisano 28 Grudzień 2005 Jesli chodzi o ciemnosc w scenie to troche przesune swiatlo ogolne aby lepiej bylo widac ta uszkodzona puszke rozdzielcza na pierwszym plnie po prawej oraz dodam troche obskurnosci do tekstur.
Koniu_PL Napisano 28 Grudzień 2005 Napisano 28 Grudzień 2005 Moim zdaniem chudy to jest to właśnie przejście podziemne, ale nie widziałem tego we wrocławiu ;) Pracka taka zwyczajna, ale to dopiero WIP... Moim zdaniem powinieneś dodać trochę więcej urozmaiceń, bo ta texturka na podłodze się trochę powtarza i to jest trochę irytujące... Puszka trochę za duża. Dodaj jakieś wgniecenia na niej a i jeszcze na ścianach dodaj jakieś zacieki... Ps. Powodzenia życzę ;)
Mr_SAN Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Napisano 28 Grudzień 2005 Koniu_1990 - Spox, dzięki za podpowiedz, jutro albo po nowym roku pojawi sie update. Dzieki za wsparcie, poprawione jeszcze bedzie swiatlo. No i wiadomo to jest dopiro WIP wiec bedzie jeszcze duzo poprawek. :-)) Jeśli chodzi o puszkę to mysle ze jest dobrej wielkosci bo to nie ma byc tylko taka mala rozdzielcza tylko servicowa. Jeszcze raz thnx
Mr_SAN Napisano 12 Styczeń 2006 Autor Napisano 12 Styczeń 2006 Oto maly Update. Prosze napiszcie cos co mozna poprawic (wiem ze wiele) ale chodzi mi o napisanie szczegolow (tzn. moze inaczej swiatlo umiejscowic, poprawic teksturki w jakichs konkretnych miejscach itp.) CZekam na podpowiedzi. Z góry dzieki.
Rekomendowane odpowiedzi