Napisano 27 Grudzień 200519 l A oto juz w miare poprawiona scenka (oczywiscie dzieki waszym pomyslom i podpowiedziom). Piszcie ich jak najwiecej a postaram sie je zrealizowac w miare moich mozliwosci. A teraz ocencie prosze obecny stan pracki. Jeszcze raz wielkie dzieki. Prace beda nadal kontynuowane. W związku z często padającym pytaniem: Będzie to cos właśnie w stylu dawno nie użytkowanego i podniszczonego przejscia podziemnego (kiedys szedlem przez podobne i to mnie zainspirowalo :-)) Drugi obrazek przedstawia Update z 12.01.2006 Przy okazji chcialbym tu zamiescic mala reklame do dzialu ANIMACJE: otoz znajduje sie tam moja jedna z wielu animacji (pod wzgledem graficznym mysle ze styknie), ale to juz sami ocencie.) http://img512.imageshack.us/my.php?image=przejscie3ma.jpg
Napisano 28 Grudzień 200519 l Mr_SAN - zapoznaj się z regulaminem forum dot. nazewnictwa wątków i nanieś niezbędne poprawki : http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595 jak tez z całym regulaminem forum aby uniknąc takich sytuacji (jesli jeszcze tego nie zrobiłeś) : http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43
Napisano 28 Grudzień 200519 l z dysku to raczej nie pokazesz obrazka ;/ musisz hostowac albo tak jak zrobiles, przez zalaczniki Marcin: a co ty tak na czerwono? co do pracki? ciemno ;(
Napisano 28 Grudzień 200519 l Autor hcpiter3d - nie czepiaj sie, komp sie zawiesil to nie zdazylem dolaczyc scenki.
Napisano 28 Grudzień 200519 l Mr_SAN-wyloozuj przeciez to był żart, a chodziło mi o to ze załozyłes temat i napisałes ze dodasz obrazek jak ci skonczy renderenować ! a co do sceny to ciemno i mało jeszcze w niej jest.
Napisano 28 Grudzień 200519 l Autor Wiem, wiem, spox. A scenke poprawie (po to ja wrzucilem :-)) w VRayu poprawie GI i dodam jeszcze duzo szczegołow.
Napisano 28 Grudzień 200519 l to na dole to woda czy zwykla podloga. Bo czy tak czy tak to jest chyba troche za czysta. Tutaj niby stara gazeta a podloga na wysoki polysk noo chyba ze to woda to tez tutaj stara gazeta a woda jak Zywiec Niegazowany cysciutka ;) ale zaczyna byc fajnie. I fakt jakies rury, kable zwisajace z sufitu to by sie przydaly bo strasznie pusto ale jak pisales masz zamiar dodac wiec czekam ........ nadal czekam ........
Napisano 28 Grudzień 200519 l Szkoda ze nie powiedziales co to właściwie jest. Mnie to przypomina jakiś oświetlony tunel. troche pusto w nim jest chyba jest tam woda bo cos sie odbija. A co do nazwy to raczej nie jest ponure tylko ciemne miejsce.
Napisano 28 Grudzień 200519 l Autor Spoko, spoko panowie, prace trawają. Dodam jak juz mowilem rury i okablowanie, zmniejsze połysk podłogi bo faktycznie z tym przesadziłem, dodam tez jakis napis grafitti na ściane i trochę rozjaśnię scenkę.
Napisano 28 Grudzień 200519 l Autor A oto juz w miare poprawiona scenka (oczywiscie dzieki waszym pomyslom i podpowiedziom). Piszcie ich jak najwiecej a postaram sie je zrealizowac w miare moich mozliwosci. A teraz ocencie prosze obecny stan pracki. Jeszcze raz wielkie dzieki. Prace beda nadal kontynuowane. W związku z często padającym pytaniem: Będzie to cos właśnie w stylu dawno nie użytkowanego i podniszczonego przejscia podziemnego (kiedys szedlem przez podobne i to mnie zainspirowalo :-))
Napisano 28 Grudzień 200519 l Czołem Nie duplikuj wszystkiego do pierwszego postu, to bez sensu. Co do pracki to mam pytanko: Co to ma docelowo być ? Pozdrawiam
Napisano 28 Grudzień 200519 l Autor Jesli chodzi o ciemnosc w scenie to troche przesune swiatlo ogolne aby lepiej bylo widac ta uszkodzona puszke rozdzielcza na pierwszym plnie po prawej oraz dodam troche obskurnosci do tekstur.
Napisano 28 Grudzień 200519 l Moim zdaniem chudy to jest to właśnie przejście podziemne, ale nie widziałem tego we wrocławiu ;) Pracka taka zwyczajna, ale to dopiero WIP... Moim zdaniem powinieneś dodać trochę więcej urozmaiceń, bo ta texturka na podłodze się trochę powtarza i to jest trochę irytujące... Puszka trochę za duża. Dodaj jakieś wgniecenia na niej a i jeszcze na ścianach dodaj jakieś zacieki... Ps. Powodzenia życzę ;)
Napisano 28 Grudzień 200519 l Autor Koniu_1990 - Spox, dzięki za podpowiedz, jutro albo po nowym roku pojawi sie update. Dzieki za wsparcie, poprawione jeszcze bedzie swiatlo. No i wiadomo to jest dopiro WIP wiec bedzie jeszcze duzo poprawek. :-)) Jeśli chodzi o puszkę to mysle ze jest dobrej wielkosci bo to nie ma byc tylko taka mala rozdzielcza tylko servicowa. Jeszcze raz thnx
Napisano 12 Styczeń 200619 l Autor Oto maly Update. Prosze napiszcie cos co mozna poprawic (wiem ze wiele) ale chodzi mi o napisanie szczegolow (tzn. moze inaczej swiatlo umiejscowic, poprawic teksturki w jakichs konkretnych miejscach itp.) CZekam na podpowiedzi. Z góry dzieki.