pablo_111 Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 Czesc! Zamieszczam mój projekt samochodu marki BMW. Nie mam wielkiego doświadczenia w grafice 3d. Zajmuję się tym dopiero od roku więc czekam na wytykanie błędów i udzielanie porad odnośnie mojej pracy. Pracę wykonałem w 3d max 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 Bardzo podoba mi się tył tego wozu, z przodem poszło ci trochę gorzej maska taka sobie wloty dałbym bardziej agresywne no i światła do wymiany, ale ogółem bardzo pozytywnie render trzeba by było jeszcze trochę podciągnąć powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 rok to bardzo dużo czasu :) jakoś ciężko się odbiera te rendery, może przez kadr, może przez kamerę, ale widać że coś w dobrą stronę: model miejscami faluje ale ogólnie ok, rendery hy lakier wstrętny :) o koncepcie nie mówię bo nie lubie bmw. pokaż siatkę. pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TORCIK Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 Model ładny tylko lampy z przodu mi nie pasują. Myślę, że lakier i światło do wymiany :P. Jak byś dodał jakieś otoczenie to by było super :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*NicoN_ Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 ja dla odmiany cie pochwale i to w pełni. Jako ze nie znam się na wszechobecnym na forum modelingu samochodow pwiem ci ze GIT :] Ładnie sie prezentoje chociaz te lampy przednie jak w jakims punto :] jako ze to concept masz duza dowolność. Dowal cos jeszcze :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 Modelik taki sobie - gdzieniegdzie krzywo, brakuje ostrych przejść i kantów (a widać, ze powinny być!!) ale da się przeżyć :) Design fajny, ale te światełka z przodu jakieś takie malutkie.. lakier też mógłby być lepszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 szczerze powiedziawszy to średnio ;]. ogólna bryłą samochodu może się podobać, aczkolwiek miejscami widać że brak pomysłu na wykończenie detalem (imho) - widać to zwłaszcza za przednim kołem. felgi dosyć ascetyczne ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 mnie osobiscie koncpet nie przypad do gustu..gdyz to taki projekt jakby z lat 90:)...co do materialow...to lepszych bym nie ustawil:D...ale mi sie nie podobaja...jak dla mnie jedynie 1 render ma fajne ujecie...reszta jest nudna:)...zycze powodzenia w kolejnych proejektach:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_111 Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2005 Dzięki za komentarze i rady. Wszystko wezmę pod uwagę i poprawię w tym wozie co się da. Nestety jeżeli miałbym zmienic projekt na pasujący do dzisiejszych czasow to bym musial stworzyc go od nowa. Dzisiaj samochody mają więcej ostrych kształtow i krawędzi. Obłe ksztalty nie są w modzie. Dzieki! (czeka mie dużo pracy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_111 Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2005 Jeżeli ktoś może napisac jak zrobic dobry lakier to będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 poszukaj na forum ;] w dziale texturing dobajrze (car-mats.mat) lub na evermotion.org też jest zestaw pięknych carpaintów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 ten samochód ma coś wspólnego z BMW poza znaczkiem? lakier brzydki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 Ello! Model bardzo fajny Ale ten przod jest wstrętny! :-) (zaostrzyć wloty i relektory bo wygląda jakby smoth robił z nimi co chce) pozatym lakierek poprawić troszkę. Czym renderowane?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_111 Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2005 Renderowane w Mental Ray'u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pchelka Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 Ja tam widze lamborgni,porshe i bmw w jedno poskładane :):) ale wygląda ciekawie choć wymagają kształty dopracowania no i jestem ciekawy jak on ma jeździć z tak niskimi zderzakmi mały kamyczek i do warsztatu :D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 ksztalt o ogolny koncept jak dla mnie spoko... Reflektory mnie draznia, ale ogolnie plus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 Wow. Nieźle i to nawet bardzo nieźle. Model jest według mnie świetny. Nie dostrzegłem żadnych bugów. Nie wiedziałem, że za pomocą mental raya można takie świetne rendery robić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 figurą przypomina trochę gallardo i dobrze by było gdyby światła były bardziej w stylu gallardo, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GLaD Napisano 31 Grudzień 2005 Share Napisano 31 Grudzień 2005 Modelik spoko, ale te felgi świecą sie jak psu jaja :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi