Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

hi,

moj 1rwszy post here :\

ma ktos fajne, ale fajne brushe do p.szopa?

chodzi mi o bardzo podobne jak z paintera, nie chce mis sie uczyc kolejnego programu tylko dla tego, ze ma 2 fajne pedze (biore ctr+z a on mi otwiera nowy dokument...) :o mowie o takich ktore imituja farby, zlewaja sie z tymi spodspodu i reaguja dobrze, sa miekkie itd. ect.- jak w painterze.

jesli ktos zapoda linka bede zobowiazany

pozdr.

ps. nie wachajcie sie wwalac tez swoich zestawow do malowania :o

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

mam ten shit :o , ale wlasnie w szopie brakuje mi tylko tylko tylko 1 rzeczy i glupio by bylo przez to uzywac innego programu :(

Napisano
  • Autor

!!!!!!!!!!! jest opcja, mam paintera IX i rabnieta jest klawiszologia! myslalem ze to w programie tak jest ale lookam w ustawienia klawiszy i jest normalnie np. ctr+z to cofnij. a jak klikam, to tworzy mi nowy dokument :|, ctr+n tez jest jakies inne i tak ze wszystkim :( . w win i reszcie PC klawisze sa OK, ale tam sa przestawione.....JAK TO NAPRAWIC?

Napisano

Mialem ten sam problem.. reinstall nic nie pomagal. Najzabawniejsze jest to ze samo z siebie sie naprawilo. Nie wiem jak i nie wiem dlaczego.

Chetnie bym sie dowiedzial czy ktos potrafi wytlumaczyc czemu sie tak dzieje i w jaki sposob to naprawiac w razie gdyby programowi znow sie "odwidzialo"

Napisano

painter ma czasem taki blad ze przestawia jezyk na litewski (LV) i wtedy sie sypia skroty klawiaturowe, nie wiem czy IX tez, ale sprawdzcie ikonki w trayu

pzdr

Napisano

o ile dobrze pamietam wystarczy zmienic język na polski :P po zatym takie Twoje pisanie trzy po trzy kurt że artrage to shit tylko dlatego ze nie umiesz go uzywac nie jest mile widziane więc wyluzuj.

edit -> problem rozwiązany ale post zostawiam.

Napisano

W ustawieniach jezykowych windy trzba podminić łotewski na polski i nie powinno już nic przeskakiwać.

Co do pytania o szopa to kolor blending można uzyskać malując smudgem z włączonym finger painting.

Można też brushem zasymulować podobny efekt bawiąc się opcjami color dynamics.