Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Chialbym zaciagnac tu waszych porad bo przezucam sie z lw na 3ds i z tego co widze co chwile wszyscy uzwaja roznych programow to tworzenia modeli renderingu itd ,w lw korzystalem tylko z mozliwosci programu i to mi wystarczalo ;]. niewiem jak w 3dsie ale jesli korzystacie z innych znaczy to ze niesatysfakcjonowuje was modelowanie w nim

^_^V

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

powiem szczerze ze niekumam o co chodzi :)

nie rozumiem co mamy ci napisac...

i z tego co widze co chwile wszyscy uzwaja roznych programow to tworzenia modeli renderingu itd ,w lw korzystalem tylko z mozliwosci programu i to mi wystarczalo ;]

o co chodzi tutaj??

przeciez kazdy w maxie robi na standardzie na na jakis "innych softach" a jesli chodzi o rendering to vray brazil FR to sa jakby "standardowe" i nie widze w tym nic zlego

w lw korzystalem tylko z mozliwosci programu i to mi wystarczalo ;]

nam tez wystarczy "standard program"

niewiem jak w 3dsie ale jesli korzystacie z innych znaczy to ze niesatysfakcjonowuje was modelowanie w nim

przeciez nie korzystamy z innych :)

nie kumam o co chodzi

pozdro

Napisano

Bana dla tego pana za link do obrazka ktory ma w profilu :P

VVVV - SPAMERZY

Napisano

o kur** male akurat w tym momencie jadlem :(:(:(

chyba dzisiaj juz nic nie zjem

ban ban ban

edit:

kome--> nie nabijaj sobie postow :P

Napisano

o co ci chodzi nielot? kazał wchodzić? nawet ostrzegał :)

btw. jak nie rozumiesz o co koledze biega to nie odpisuj :)

Napisano

Myśle, że chodzi o to, że są osoby, które używają np. 3ds a do modelowania wykorzystują np. modo (swoją drogą sympatyczny program, ale wolę 3ds + Polyboost). Ale tu jest jedna prosta zasada: co kto lubi.

w lw korzystalem tylko z mozliwosci programu i to mi wystarczalo ;]

A mnie sam max też wystarczy, osobiście używam tylko polyboosta i vraya, ale bez obu można się obyć (modelowanie w maxie i tak jest dobre, a renderer z GI i innymi bajerami to mental ray).

Napisano

ostatnio spróbowałam modelowania w wingsie, i muszę powiedzieć że bardziej mi odpowiada od maksa, mimo że do maksa jestem przyzwyczajona od czterech lat - genialnie rozwiązane skróty klawiszowe, więcej możliwości selekcji oraz orbit dostępny poprzez środkowy przycisk myszki sprawiają, że da się modelować o wiele szybciej.

dodać muszę, że wielką zaletą maksa jest to, że jest w nim prawie wszystko - box modelling, poly modelling, spline, nurbs, patch - podczas gdy w wingsie jest jedynie box modelling, który nie do wszystkiego się nadaje, natomiast naprzykład w rhino jest o ile wiem tylko nurbs (za to lepszy niż w maksie), nie wiem co ma modo.

ale sam maks też wystarcza jak najbardziej.

Napisano

ooo, streaker :) fajnie ze mi przypomniales o tym polybooscie - nigdy nie mialem okazji tego sprobować. Bede sie musial za tym porozglądac.

Odnośnie modo to slysze same superlatywy na jego temat i...wielkie oczekiwanie na najnowsza wersje. Chyba sie skusze , żeby sprobować gdy sie pojawi . (tylko jak zwykle czasu brak :((( ).

Najnowsza wwrsja ma miec podobno mechanizmy tego typu , co Zbrusch. Bedzie wypas :)

pozdrawiam :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.