Hectic Napisano 6 Styczeń 2006 Napisano 6 Styczeń 2006 Zrobiłem sobie boxa :P I teraz chcem żeby był on takim półkolem. Jak jak by połową koła ;) Znaczy się chcem go tak wygiąć :P Zamotałem :D Wie ktoś jak to zrobić?
dariusz Napisano 6 Styczeń 2006 Napisano 6 Styczeń 2006 modyfikator bend, ffd... lub recznie:D ja sie nie znam, ja tu tylko sprzatam
piotrek Napisano 6 Styczeń 2006 Napisano 6 Styczeń 2006 Ewentualnie skasuj boxa (jeśli ci go nie szkoda :p) i utwórz odpowiedniego splina, następnie go wyextruduj.
Hectic Napisano 6 Styczeń 2006 Autor Napisano 6 Styczeń 2006 Bend nie da rady, a splinem mało dokładnie ;(
piotrek Napisano 6 Styczeń 2006 Napisano 6 Styczeń 2006 Bend da radę, tylko muszisz dodatkowo podzieić tego boxa. A jak to splinem mało dokładnie?
Bacry Napisano 6 Styczeń 2006 Napisano 6 Styczeń 2006 Bend zawsze da radę tylko, że zależy od ilości poligonów, które się będą wyginać. Nie ma w maxie czegoś takiego, żeby sam dynamicznie dodawał podziały w miejscu gdzie miałby się poligon zgiąć:D
Shogun 3D Napisano 6 Styczeń 2006 Napisano 6 Styczeń 2006 Robisz cylinder i określasz jego wycinek, w tym przypadku 180st.
Hectic Napisano 6 Styczeń 2006 Autor Napisano 6 Styczeń 2006 Ok dzięki jakoś sobie dam rade, a z cylindrem nie da rady bo to nie ma być półkole całkowite :D
Bacry Napisano 6 Styczeń 2006 Napisano 6 Styczeń 2006 a tube? robisz tube i włączasz opcje slice. No prościej to się już nie da.
deshu Napisano 8 Styczeń 2006 Napisano 8 Styczeń 2006 Hehe śmieszny problem, ale odpowiedzi juz dostales - dash rade ! :)
Rekomendowane odpowiedzi