Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To mój pierwszy pojazd, przed tem zajmowałem sie wizualizacją wnętrz. Wiem że to wygląda jak horror ale pomóżcie mi bo już przerobiłem wszystkie tutki i dalej takie pokrzywieńce mi wychodzą.

siatka6eq.th.jpg

14dp.th.jpg

• Odpowiedzi 71
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość marcin_mocny
Napisano

popatrz david chyba do tych tutków się nie przyłożyłeś, wystarczy jeden przerobić ale dobry - chyba najlepszy będzie na 3dtotal o fiacie500

twoja siatka jest dziwna krawędzie urywają się nagle to znaczy nie idą przez kolejne polygony które powinny mieć po 4 kąty i tak na szybie to masz MEGA wielokąt

Napisano

Luszcze- nakładam plane na dach i rościągam vertexy

marcin_mocny- a otym to nie wiedziałem, zawsze kasowałem edgedy te które były mi nie potrzebne, czyli jak dodaje jakieś linie to muszą iść przez całe auto??

Napisano
uhh nie lepiej poly modelingiem robić???

a jeszcze lepiej robić przy użyciu Line, przynajmniej dla mnie :)

David14- miłej pracy nad modelem, bo ja raczej ci nie pomoge

Napisano

Właśnie, odrysowujesz kontury wszystkich blach na aucie,(najlepiej na bocznym obrazie blueprinta, potem wysówasz vertexy w froncie by odrys nie był płaski) potem dajesz linie poprzeczne które utworzą "wypukłości" karoseri, na koniec modyfikator surfece i gotowe :)

mógłbym to pokazać na zdjęciach ale stworzył bym tutka ;D

Gość marcin_mocny
Napisano

no faktycznie, widać, że siatkę poprzecinałeś, ale za gęsta jest a nadal jak zauważysz są ponad 4kąty (niektóre krawędzie niepotrzebne)

ja bym ci radził tak jak george82 - od nowa

Napisano

Prace z Fiatem 500 potraktowałem jak trening, doprowadził bym do końca ale BP okazały sie źle przycięte i jakiś krzywy mi wyszedł. Zaczołem na nowo tworzyć te BMW i tak jak ktoś tu zaproponował najpierw zrobie maske potem nadkole i tak dalej...

maska15re.th.jpg

maska29ae.th.jpg

siatka8dw.th.jpg

Gość marcin_mocny
Napisano

ty się weź za modeling nie za lakier :]

mapę wyłączysz w enviromencie - w kwadraciku wyłącz mapę

Napisano

chyba ta 5 wersja to jakas starsza bo na tę najnowszą to nie wygląda... moim zdaniem BMW to naprawde trudne auto na początek ale to może tylko moje zdanie.....

Napisano
tak ale jak wyłącze mape to niema odbić w lakierze

Tym to ty sie bedziesz martwil jak dokonczysz modelling... A jak sie chcesz bawic z lakierem i odbiciami na tym poziomie prac to lepiej sobie kwadracik i kule stworz - przynajmniej nie bedziesz meczyl kompa ;P Wyskrob cos wiecej bo na razie nie masz tego duzo a my chcemy oceniac :) :>

Gość marcin_mocny
Napisano

ej kombinuj kombinuj ... chodziło mi o kwadracik tak?? a odbicia są i po wyłączeniu mapy w tle

Napisano

Hmm niedociera do ciebie panie davidzie ;P. Daj sobie spokuj z lakierami i wogole jakimis tweakowanymi renderami. Za wczesnie na to - dawaj siatke i przyloz sie do modelingu, bo z nim slabo ;>. Na renderowanie przyjdzie jeszcze czas ;P

Napisano

Lukasz_S: hehe doobreeee ;P

No ale Lancie to nalepiej zaczac tez od przodu modelowac bo sie mozna czasmi zdziwic ;) A ja polecam na poczatek Poloneza albo cos Kanciatego z lat '80 ;) Tylko niech nie ma duzo wlotow itp bo znowu bede jajucha hehe A BMW to rzeczywiscie wyzsza szkola jazdy - za trudny model na poczatek sobie wybrales... :/ "Moga byc niejakie klopoty..."

Napisano
tylko żeby nie było to BMW

David14 nie słuchaj go on sie nie zna ;P Bmw jest ok ;) i mysle ze akurat model ktory wybral nie nalezy do najtrudniejszych.. fiat 125p wg mnie jest trudniejszy ;)

Napisano

no też tak sądziłem że z tym BMW sobie poradze, dzisiaj zamierzam robićj jak najdłużej(może tak do 2-3), najbardzej to sie boje zdeżaków i różnych bugów

Napisano

Strasznie gęsta siatka, np. przy przednich drzwiach... czy przy końcu rowka przy przednim nadkolu jest siedmiokąt? O_o

Tył, ała, jakbyś go młotkiem modelował ;)

I skąd takie wielkie rendery? :)

Wypowiedziałem się, idę oglądać Lost ;)

Napisano

siatka gęsta bo jestem początkujący w modelowaniu aut, przy końcu rowka nie ma siedmiokąta, był pięciokąt ale już poprawiłem

a rendery wielkie bo monitor wielki(20'' panorama) ;-)