Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam!!! Konnichiwa

Wczoraj wieczorem się nudziłem i wymodelowałem coś takiego, Dzisiaj dodałem tekturki i światełko :-)

Myślę że wyszło z tego coś całkiem przyzwoitego :-) w sam raz do Portfolio.

Render taki, jaki jest, bo niestety Mentala dopiero się uczę. Kiedyś przyjdzie czas żeby wszystkim moim wypocinom nadać nową świetność z Mentala :-)

Wrzucam 3 wersje. Jutro jak mi się będzie chciało dorzucę jeszcze inne widoczki.

Sayonara! Hi!

bonsai_czerwone.jpg

http://w3.tyszkiewicz.edu.pl/~angasior/wrexham2/objekty/KONNICHIWA/bonsai_czerwone.jpg

bonsai_zielone.jpg

http://w3.tyszkiewicz.edu.pl/~angasior/wrexham2/objekty/KONNICHIWA/bonsai_zielone.jpg

bonsai_bez.jpg

http://w3.tyszkiewicz.edu.pl/~angasior/wrexham2/objekty/KONNICHIWA/bonsai_bez.jpg

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

drugi render najlepszy, ziemia w donicy mi nie pasuje i przydał by się jakiś bump na korze drzewa ale za to liście ładne

Napisano

Zgadzam się z przedmówcą. Co do liści... Nie wiem, wyglądają fajnie, ale może troche poeksperymentowac z odcieniami zieleni . A tak notabene - jak się takie liscie robi - scatter??

Napisano
  • Autor

No faktycznie trochę z displacement przesadziłem :-) Jutro będą dalsze renderki. Liście to Scatter.

Napisano

troche dziwnie u ciebie te galezie wyrastaja, to nie wyglada tak gladko przy przyroscie galezi, sam choduje wiec wiem z doswiadczenia, pozatym przy ziemi kora jest najciemniejsza albo jezeli bez kory to wrecz biale a uciebie to chyba plesnia oblazlo, donica nie bonsaiowa i za duza jak do tego drzewka i wywal te kamienie, odpowiedni dobor kamieni to tez sztuka i nie daje sie byle czego.Donica powinna miec malutkie 4 nozki i podstawke poniewaz w tej donicy sa dziurki od spodu, a do tego jeszcze taki kant do okola aby mozna bylo obwizac roslinke. Galezie na gorze sa za cienkie jak na swoja dlugosc powinny byc grube i krotkie, do tego ksztalt roslinki powinien przyjmowac trojkat rownorammienny na "nodze" pochylonej badz prostej zalezy od stylu. Masz zdecydowanie za duzo lisci na pierwszych renderach, pamietaj ze liscie zajmuja 1/3 dlugosci roslinki, a 2/3 musi byc od spodu odsłoniete. Korzenie powietrzne bo widze ze probowales je zrobic powinny byc dluzsze nie takie male. Galezie poinny isc plasko w bok albo do dolu a nie do gory jak u ciebie(chodzi o te cienkie) po to sie je drutuje albo naciaga sznureczkami. Mam nadzieje ze poprawisz co nieco i ze pomoglem troszke :)

Napisano

zgadzam się z innymi co do ziemi w doniczce, w drugim i trzecim renderze to na czym stoi roślinka jest w ogule niedopracowane, texurka drzewka jakaś dziwna, bardziej przypomina skure jakiegoś gada.

reszta spoko:D

Napisano
  • Autor

Kuciel - Z tą gładkością gałązek to się zgadzam (poprostu zwykłe lenistwo). Co do opisu samego drzewka to sie nieznam więc wzorowałem się na zdięciu image024.jpg i wydaje mi się ok.

Następną roślinkę postaram się zrobić beter.

Dzięki za spostrzeżenia.

Napisano

Próbowałeś renderować na innym tle? Np. białym? IMO teraz ciężko detale w liściach dojrzeć.

Pracka całkiem przyjemna.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.