Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wreszcie koniec ! Mógłbym poprawiać w nieskończoność, ale powiedziałem dość ! Model jest uosobienieniem mojego motocykla marzeń.........uwielbiam ścigacze :)

• Odpowiedzi 28
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja tez uwielbiam scigacze (ale i tak wole mx)...i motorek przypadl mi do gustu. Pracka jak dla mnie jest boska...nie wiem dlaczego mi sie az tak podoba, moze temat bliski moim zainteresowaniom. Ale nie zmienia to faktu ze jest super wymodelowany, i wyrenderowany.

pozdro

Napisano

Nie mam pytań. Świetna robota. W moim garażu nie dlugo zagości yamaha R6, ale o takiej maszynie możemy na razie pomarzyć :)

pozdro

Napisano
moze lakier mozna bylo lepszy jeszcze zrobic...

Też jestem za...., ale nie stać mnie na lepszy lakier........to tylko zwykły architektoniczny plastic z "mentalowskich" materiałów architektonicznych :)

Napisano

a ja nie wiem jak się ma kierownica obracać ale ....:P olać

koncept wizualnie jest ładny , bardzo ładny , render dobry + , można było jeszcze kombinować z lakierem.ogółem 5/6 :)

ps. Pamiętaj że masz być na paintballu w Gliwicach ^^

Napisano

Od tego maxvella (czy jakos tak) wziela moda by sie przyczepiac do "studia" a nie do "sceny" :p. Nie wiem tez do czego tu sie przyczepiac, tak jak jest mi sie bardzo podoba. Teraz wyglada tak bardzo futurystycznie :) i tak powinno zostac ^^' Nie ma co sie czepiac na sile :)

Napisano
nie moge pojąc jak mu się koła obracają.

Rozumiem, że chodzi Ci o napęd.... Ja założyłem sobie, że koło tylne napędzane będzie tradycyjnym łańcuchem którego płaszczyzna obrotu jest obrócona o 90 stopni do tradycyjnego rozwiązania....tzn łańcuch jakby opasa koło w płaszczyżnie poziomej . W obudowie może być tzw przekładnia ślimakowa która przenosi napęd na zębnik zamocowany na feldze....oczywiście na obrazku tego nie widać bo :

a) części te są zasłonięte obudowami

b) części tych nie modelowałem

c) dlaczego nie modelowałem tych części - patrz punkt "a" :)))))))

...Pomysł ten jest bezsensowny w motocyklach ścigających się na torach bo nie można szybko wymienić koła.......ale mi chodziło o to, żeby fajnie wyglądało :)

Pozdrawiam :)

Napisano

Mi się ten system bardzo od razu spodobał, co wyraziłem w pierwszym poście, kiedy tylko ten motor znalazłem :). Jest futurystyczny, ale o to chyba chodziło :). System ten miałby w rzeczywistości troche więcej wad, jak na przykład duże obciążenia na felgi, bo ciężar nie rozkładałby się równo po obręczy całej, ale tu chyba nie chodziło o dokładność z modelem fizycznym :)

Jak dla mnie praca baaardzo udana, podtrzymuję ocenę, którą wystawiłem wcześniej.

Jeszcze raz dziękuję za tapetki :D:D:D:D:D:D i pozdrawiam

Napisano
Rozumiem, że chodzi Ci o napęd.... Ja założyłem sobie, że koło tylne napędzane będzie tradycyjnym łańcuchem którego płaszczyzna obrotu jest obrócona o 90 stopni do tradycyjnego rozwiązania....tzn łańcuch jakby opasa koło w płaszczyżnie poziomej . W obudowie może być tzw przekładnia ślimakowa która przenosi napęd na zębnik zamocowany na feldze....oczywiście na obrazku tego nie widać bo :

a) części te są zasłonięte obudowami

b) części tych nie modelowałem

c) dlaczego nie modelowałem tych części - patrz punkt "a" :)))))))

...Pomysł ten jest bezsensowny w motocyklach ścigających się na torach bo nie można szybko wymienić koła.......ale mi chodziło o to, żeby fajnie wyglądało :)

Pozdrawiam :)

IMO moze to jednak naped cierny?

Lancuch nie napedza samego kola a walec ktory styka sie bezposrednio z opona i ja kreci(wszystko to pod obudowa, dlatego nie widac). Takie napedy stosuje sie w chopperach. Taka wersja napedu jest chyba bardziej realistyczna.(i nie ma wiekszego problemu ze zmiana kola :D )

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności