Gizmo74 Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 Wreszcie koniec ! Mógłbym poprawiać w nieskończoność, ale powiedziałem dość ! Model jest uosobienieniem mojego motocykla marzeń.........uwielbiam ścigacze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 Ładnie, ładnie. Nic do dodania. Wszystko już było powiedziane w WIP'ie. Pracka naprawde dobra. Gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonVito Corleone Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 Ja tez uwielbiam scigacze (ale i tak wole mx)...i motorek przypadl mi do gustu. Pracka jak dla mnie jest boska...nie wiem dlaczego mi sie az tak podoba, moze temat bliski moim zainteresowaniom. Ale nie zmienia to faktu ze jest super wymodelowany, i wyrenderowany. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YessMasster Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 NIESAMOWITE!!!! Podoba mi się koncept zamocowania kół :). 11/10 jesli bym miał oceniać ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAjoR Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 Nie mam pytań. Świetna robota. W moim garażu nie dlugo zagości yamaha R6, ale o takiej maszynie możemy na razie pomarzyć :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maras Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 Rewelka! Piękny motocykl i ładny render. Nie ma się czego czepić:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 zostaje przy tym co mowilem w wipie..moze lakier mozna bylo lepszy jeszcze zrobic...ale to juz czepianie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizmo74 Napisano 17 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2006 moze lakier mozna bylo lepszy jeszcze zrobic... Też jestem za...., ale nie stać mnie na lepszy lakier........to tylko zwykły architektoniczny plastic z "mentalowskich" materiałów architektonicznych :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 Stary!!! Dzięki za lakier. Cudnie to wygląda. Jak jakiś zmutowany demon szybkości. Najstraszniejszy w swojej klasie!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 a ja nie wiem jak się ma kierownica obracać ale ....:P olać koncept wizualnie jest ładny , bardzo ładny , render dobry + , można było jeszcze kombinować z lakierem.ogółem 5/6 :) ps. Pamiętaj że masz być na paintballu w Gliwicach ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 Model, koncept bardzo fajnie, aczkolwiek teksturki jak i prezentacja kiepsko ... W każdym razie gratuluje ukończenia projektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 no i piękny motorek Ci wyszedł czerwony jest zaje-fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 jakieś ładne studio by się przydało... ale model wypasiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 Od tego maxvella (czy jakos tak) wziela moda by sie przyczepiac do "studia" a nie do "sceny" :p. Nie wiem tez do czego tu sie przyczepiac, tak jak jest mi sie bardzo podoba. Teraz wyglada tak bardzo futurystycznie :) i tak powinno zostac ^^' Nie ma co sie czepiac na sile :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 Od tego maxvella (czy jakos tak) profanacja ! MAXWELL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YessMasster Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 Gizmo74, mógłbyś mi podesłać render w większej rozdzielczości na [email protected]???? Ładnie by ten motor wyglądał na moim pulpicie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizmo74 Napisano 19 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2006 A tu 1024/768 :) http://img463.imageshack.us/img463/1522/trackburner028jp.jpg http://img204.imageshack.us/img204/9493/trackburner030lh.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 Moje zdanie juz wyrazalem w wipie ;]. Teraz tylko dla formalnosci - 5/6, ale scena koncowa moglaby byc inna ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 nie moge pojąc jak mu się koła obracają. Czy to jeden z tych modeli co tylko jadą z górki? Model ładny. Lakier troche za ostry się wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizmo74 Napisano 19 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2006 nie moge pojąc jak mu się koła obracają. Rozumiem, że chodzi Ci o napęd.... Ja założyłem sobie, że koło tylne napędzane będzie tradycyjnym łańcuchem którego płaszczyzna obrotu jest obrócona o 90 stopni do tradycyjnego rozwiązania....tzn łańcuch jakby opasa koło w płaszczyżnie poziomej . W obudowie może być tzw przekładnia ślimakowa która przenosi napęd na zębnik zamocowany na feldze....oczywiście na obrazku tego nie widać bo : a) części te są zasłonięte obudowami b) części tych nie modelowałem c) dlaczego nie modelowałem tych części - patrz punkt "a" :))))))) ...Pomysł ten jest bezsensowny w motocyklach ścigających się na torach bo nie można szybko wymienić koła.......ale mi chodziło o to, żeby fajnie wyglądało :) Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YessMasster Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 Mi się ten system bardzo od razu spodobał, co wyraziłem w pierwszym poście, kiedy tylko ten motor znalazłem :). Jest futurystyczny, ale o to chyba chodziło :). System ten miałby w rzeczywistości troche więcej wad, jak na przykład duże obciążenia na felgi, bo ciężar nie rozkładałby się równo po obręczy całej, ale tu chyba nie chodziło o dokładność z modelem fizycznym :) Jak dla mnie praca baaardzo udana, podtrzymuję ocenę, którą wystawiłem wcześniej. Jeszcze raz dziękuję za tapetki :D:D:D:D:D:D i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizmo74 Napisano 20 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2006 No to jeszcze coś o sobie i dziękuję za zainteresowanie i pozytywne opinie :) http://img393.imageshack.us/img393/4015/trackburner055zf.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 20 Styczeń 2006 Share Napisano 20 Styczeń 2006 ładny ten czarny pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 20 Styczeń 2006 Share Napisano 20 Styczeń 2006 Wersja black najładniesza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GSI Napisano 7 Luty 2006 Share Napisano 7 Luty 2006 bardzo ładnie praca jest zarabista PS. ile nad tym motorem siedziales Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati_666 Napisano 8 Luty 2006 Share Napisano 8 Luty 2006 Motorek FULL WYPAS. ale chyba nie na nasze polskie drogi:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 8 Luty 2006 Share Napisano 8 Luty 2006 no ciemna zdecydowanie najlepsza:)...popieram;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opor Napisano 8 Luty 2006 Share Napisano 8 Luty 2006 Rozumiem, że chodzi Ci o napęd.... Ja założyłem sobie, że koło tylne napędzane będzie tradycyjnym łańcuchem którego płaszczyzna obrotu jest obrócona o 90 stopni do tradycyjnego rozwiązania....tzn łańcuch jakby opasa koło w płaszczyżnie poziomej . W obudowie może być tzw przekładnia ślimakowa która przenosi napęd na zębnik zamocowany na feldze....oczywiście na obrazku tego nie widać bo : a) części te są zasłonięte obudowami b) części tych nie modelowałem c) dlaczego nie modelowałem tych części - patrz punkt "a" :))))))) ...Pomysł ten jest bezsensowny w motocyklach ścigających się na torach bo nie można szybko wymienić koła.......ale mi chodziło o to, żeby fajnie wyglądało :) Pozdrawiam :) IMO moze to jednak naped cierny? Lancuch nie napedza samego kola a walec ktory styka sie bezposrednio z opona i ja kreci(wszystko to pod obudowa, dlatego nie widac). Takie napedy stosuje sie w chopperach. Taka wersja napedu jest chyba bardziej realistyczna.(i nie ma wiekszego problemu ze zmiana kola :D ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ASY2002 Napisano 8 Luty 2006 Share Napisano 8 Luty 2006 Eee tego chyba naprawde nie ma 8==8 - | (wypadające gały ;) ) Piekny model ;) Nic dodac nic ując 9++/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi