kondrad Napisano 25 Styczeń 2006 Napisano 25 Styczeń 2006 mam pyt nie wiem czy wdobrym dziale to umiesciłem... odjakiegos czasu prubuje wymodelowac samochód w 3d maxie ale mi nie wychodzi cały czas mam problem z uzyskaniem gładkiej powieszchni.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i sie zastanawiam czy próbowac modelowac nurbsami w rhino coprawda nie nie mam zielonego pojecia o rhino!!! ale mam taki dylemat he he ?...
polka dot Napisano 25 Styczeń 2006 Napisano 25 Styczeń 2006 hehe nie nie nein eineienieneineieenien ucz się maxa :D musisz tak przestawiać werteksy aż nie uzyskasz gładkiej powierzchni! a jak nie to jeszcze dłużej przestawiaj i tak w nieskończoność :D aż się uda he he he.!!!!!!!!!!!!!!!!!
Taylor Napisano 25 Styczeń 2006 Napisano 25 Styczeń 2006 wykonaj pare tutkow ze strony :) zacznij od LOW-POLY i dalej to juz sam sobie poradzisz:)
Tymek Napisano 25 Styczeń 2006 Napisano 25 Styczeń 2006 Uzyskanie gładniej powierzchni to chyba podstawowa trudność w tej całej zabawie :)
kondrad Napisano 25 Styczeń 2006 Autor Napisano 25 Styczeń 2006 ehhhh ok zaczołem od maski ..!! i te vertexy juz mi sie dwoja i troja bede miał koszmary .. ale bede je ustawiac az do skutku bede jak tomili jones w ściganym !!!! dzieki za rady pzodrawiam!!
hkropinski Napisano 26 Styczeń 2006 Napisano 26 Styczeń 2006 mozesz najpierw zrobic ogolna bryle a pozniej dodawac detale -> http://www.3d-palace.com
Vorek Napisano 26 Styczeń 2006 Napisano 26 Styczeń 2006 Zacznij od tutka "Fiat 500" na http://www.3dtotal.com
airnox Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 Ja mam problem w modelowaniu z "znikaniem" powierzchni :/ Rysuje sobie spline'm np. maske samochodu i jak naciskam surface to mi znika linia i ta "niby" powierzchnia. Spline jest zamkniety. przy konwertowaniu tego spline'a do Mesha jest to samo. Pracuje na 3ds max 7.
illy Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 nie rob splajnami tylko editable poly, splajny i maxowe krzywe to tragedia, pozatym nie bedziesz miec fajnej siatki tylko zageszczone cos co ciezko edytowac
Rekomendowane odpowiedzi