Napisano 27 Styczeń 200619 l Witam :D Umieszczam to krzesełko w Architekturze bo chciałbym poczytać głównie komentarzy na temat krzesł. Projekt of course mój (wiem, wiem, że to tylko pare boxów... :P), nic strasznie zmyślnego, ale od czegoś trzeba zacząć :) Acha, ocena formy prezentacji krzesła tez mile widziana :D . Plansza:
Napisano 27 Styczeń 200619 l obraz na ścianie jest ochydny ;] krzesełko z deczka twardawe i strasznie proste: jak dla mnie mało funkcjonalne (czyt. czysto ozdobna forma na której rzadko ktoś siada) Pozdrawiam [+] co do scenki: brak listwy przypodłogowej i wieeeeeeelki bump na panelach. ściana też jakas taka mega chropowata.
Napisano 27 Styczeń 200619 l Moją ocene znasz ale... obraz nie pasuje ;) A tak to scenka fajna, podoba mi sie sciana i bump na niej :D A co do krzesła to bardzo fajny projekt, proste ale gustowne. No i super nazwa :D ! Pozdr
Napisano 27 Styczeń 200619 l moim zdaniem krzeslo ma zle proporcje, za niskie oparcie i za "szczupłe" wszystkie elementy, ale to tylko moje zdanie :] pzdr
Napisano 27 Styczeń 200619 l Autor tweety: obraz jeden z ładniejszych na google po hasłem "modern paint" :D niewygodne mówisz? - możliwe, nikt jeszcze na nim nie siedział :P hcpiter3d: sorry nie miałem siły zmieniać tego obrazu:P dzieki za opinie, a co do nazwy - tak jakoś mi wpadła do głowy :D maciekG: ja sie na ergonomii nie znam, myślałem ze 35 pod plecy wystarczy, widocznie nie:) ale elementy chyba by takie uszły, nózki maja 2x2 cm powinno być dość stabilnie :) kome: jakieś zamiłowanie do dziur? ;) pozdro pińcet :D
Napisano 27 Styczeń 200619 l ladnie....coraz lepiej ci idze mysle tylko ze oparcie jest za niskie pozdro
Napisano 27 Styczeń 200619 l MaGuu, ja nie mialem na mysli ergonomii tylko proporcje, czysto wrazeniowo :]
Napisano 27 Styczeń 200619 l haha, ta dziura wygląda mi na dom jakiegoś gryzonia ;p brak listwy podlogowej troche razi, podloga czysciutka a sciana z wieeelkim bumpem. ale zeby nie było ze marudze to powiem ze ładny render i projekt niewygodnego krzesła :p pozdr.
Napisano 27 Styczeń 200619 l jak dla mnie brzydkie krzeslo, niezly render, tylko za duzy bump na podlodze. Nie za bardzo wiem, co o tym krzesle napisac, ani ladne ani oryginalne, czy pomsylowe, a o domniemanej wygodzie nie wspomne.
Napisano 27 Styczeń 200619 l podłoga brzydka... wystarczyłaby w zasadize zwykła mapa albo chociaz ten bump mniejszy... sciana za duza dziura...;) krzesło nieergonomiczne. wyobraz co sie dzieje jak siadasz na takie.. jak dla mnei to wystarczyloby lekko podwyzszyc oparcie bądz je w takich proporcjach lekko pochylic ku tyłowi... ale widzę ze o prostotę chodzi... to pierwszą z opcji bym przestudiował. narazie to az czuje jak mi sie wbija w doln epartie mięsni grzbietowych;) ogólnie pomysł dobry i mi sie podoba
Napisano 27 Styczeń 200619 l mi sie podoba, tanie w wykonaniu i efektowne. Ale rzeczywiście z proporcjami oparcia do siedziska cos nie tak.
Napisano 27 Styczeń 200619 l eeee no mi takie krzesło nie podchodzi :/ patrząc na nie od razu pomyślałem że jest mniej wygodne nawet od krzesełek szkolnych :( takie płaskie,niskie, twarde i pionowe oparcie to dla mnie brak oparcia a co do renderu to mój wzrok też skupia sie na dziurze w ścianie zamiast na krzesłach :)
Napisano 27 Styczeń 200619 l Autor Cug: Wielkie dzięki, Ty wiesz za co :) Naprawde thanks :] maciekG: No ok - załapałem :] JunioR: No dzięki dzięki, to z gryzoniem dobre:P Listwa podłogowa w moim mniemaniu jest fee:P Chalek: Czyli jednym słowem - błeee? Ryjas: Dzieki. To z tym podniesieniem oparcia fakt powinno pomóc, ale jakoś nie chce mi się zmieniać:p Winkiel: No juz sie o proporcjach nasłuchałem:P Dzieki :] javor: co Wy tacy dziurolubcy? ;) OK teraz ogólnie, przesadziłem z tym oparciem, wiem :/ Musiał bym je podnieść, moze to by cos dało (jak zasugerował Ryjas). W kazdym bądź razie nie nażekacie jakoś strasznie, wiec jestem zadowolony. Dzięki wszystkim, i jeszcze raz podziękowania dla Cuga :) Pozdro czjetyriesta :]
Napisano 27 Styczeń 200619 l no nie takie totalne błee, ale błee, jednak bez tragedii jak dla mnie :]
Napisano 27 Styczeń 200619 l Projektu omawiać nie będę, bo jam nie wykwalifikowany jest, ale render mogę. :) Beton jest be, bo jest nieproporcjonalny, ten odpływ na dole powienien mieć w rzeczywistości jakies 6-8 cm średnicy, tu jest trochę za duży. Ale faktura fajna. Obraz - szkoda gadać. :D Trochę chyba za bardzo wybija się kolorystycznie. :) Teraz podłogi już nie maja tak mocno widocznych rowków. :) Światełko natomiast jest ładne. EDIT: Ten beton, to powinien być od zewnątrz, tak wogóle. :)
Napisano 27 Styczeń 200619 l we wnetrzach tez jest surowy beton trendy :] najlepiej z dziurami po szalowaniu
Napisano 27 Styczeń 200619 l dobra co do prezentacji to jest kiepska...mogles pokazac to np na tle bialej sciany napewo by lepiej wygladalo ale nie o prezentacje chodzi ale o design...wiec popierwsze fotel jest malo ergonomiczny zaczynajac od blatu na ktorym sie siedzi..gdzie jest plaska decha a konczac na opraciu ktore takze jest kiepsko dostosowane pod czlowieka...a co tak juz do bardziej stylistycznego designu...to pomysl miales co jest wazne zrealizowales go...jednak w dzisiejszych czasach trzeba isc jeszcze o kilka krokow do przodu inaczej stworzy sie kolejne cos co sie zbytnio nie wyrozni...wiem latwo sie mowi...ale nie martw sie tez probuje walczyc z tym co ci napisalem tyle ze w autach i nie jest latwo...ale praca nad soba rozwija wiec rob kolejny projekt i wrzucaj:D...a robiac pomary kierowales sie na oko...czy miales jakies fantomy z wymiarami?
Napisano 28 Styczeń 200619 l Autor Chalek: no ok :] RA: Dzieki, nawet nie wiedziałem ze ta dziura to jakis odpływ ;) maciekG: proste ze jest trendi :D miwt: nie zgodze sie ze prezentacja na białym tle była by lepsza, ale nic to:) Co do płaskiej dechy - mam w domu (w kuchni) krzesła z litego drewna, siedzisko jest idealnie proste i idealnie twarde:P - uwierz miło sie je :] ; juz robie kolejny projekt:D znaczy cos tam szkicuje:D (baterię łazienkową) ale cięzko z prezentacją :/ co do wymiarów to kierowałem sie tym ze od tyłka do ziemi - 45 cm, a na oparcie dałem 35 bo myślałem ze wystarczy, ale okazał o się ze nie ;) Dzieki. pozdro frichandryd
Napisano 29 Styczeń 200619 l wracając do opinii na temat obrazu ... to chcialbym powiedziec z ejednak mi sie podoba;)