Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam :D

Umieszczam to krzesełko w Architekturze bo chciałbym poczytać głównie komentarzy na temat krzesł. Projekt of course mój (wiem, wiem, że to tylko pare boxów... :P), nic strasznie zmyślnego, ale od czegoś trzeba zacząć :)

Acha, ocena formy prezentacji krzesła tez mile widziana :D

03d6bo.jpg

.

04d8lp.jpg

Plansza:

plansza0ct.jpg

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

obraz na ścianie jest ochydny ;]

krzesełko z deczka twardawe i strasznie proste: jak dla mnie mało funkcjonalne (czyt. czysto ozdobna forma na której rzadko ktoś siada)

Pozdrawiam

[+]

co do scenki: brak listwy przypodłogowej i wieeeeeeelki bump na panelach. ściana też jakas taka mega chropowata.

Napisano

Moją ocene znasz ale... obraz nie pasuje ;) A tak to scenka fajna, podoba mi sie sciana i bump na niej :D

A co do krzesła to bardzo fajny projekt, proste ale gustowne. No i super nazwa :D !

Pozdr

Napisano

moim zdaniem krzeslo ma zle proporcje,

za niskie oparcie i za "szczupłe" wszystkie elementy, ale to tylko moje zdanie :]

pzdr

Napisano
  • Autor

tweety: obraz jeden z ładniejszych na google po hasłem "modern paint" :D

niewygodne mówisz? - możliwe, nikt jeszcze na nim nie siedział :P

hcpiter3d: sorry nie miałem siły zmieniać tego obrazu:P dzieki za opinie, a co do nazwy - tak jakoś mi wpadła do głowy :D

maciekG: ja sie na ergonomii nie znam, myślałem ze 35 pod plecy wystarczy, widocznie nie:) ale elementy chyba by takie uszły, nózki maja 2x2 cm powinno być dość stabilnie :)

kome: jakieś zamiłowanie do dziur? ;)

pozdro pińcet :D

Napisano

ladnie....coraz lepiej ci idze

mysle tylko ze oparcie jest za niskie

pozdro

Napisano

haha, ta dziura wygląda mi na dom jakiegoś gryzonia ;p

brak listwy podlogowej troche razi, podloga czysciutka a sciana z wieeelkim bumpem.

ale zeby nie było ze marudze to powiem ze ładny render i projekt niewygodnego krzesła :p

pozdr.

Napisano

jak dla mnie brzydkie krzeslo, niezly render, tylko za duzy bump na podlodze. Nie za bardzo wiem, co o tym krzesle napisac, ani ladne ani oryginalne, czy pomsylowe, a o domniemanej wygodzie nie wspomne.

Napisano

podłoga brzydka... wystarczyłaby w zasadize zwykła mapa albo chociaz ten bump mniejszy... sciana za duza dziura...;)

krzesło nieergonomiczne. wyobraz co sie dzieje jak siadasz na takie.. jak dla mnei to wystarczyloby lekko podwyzszyc oparcie bądz je w takich proporcjach lekko pochylic ku tyłowi... ale widzę ze o prostotę chodzi... to pierwszą z opcji bym przestudiował. narazie to az czuje jak mi sie wbija w doln epartie mięsni grzbietowych;)

ogólnie pomysł dobry i mi sie podoba

Napisano

mi sie podoba, tanie w wykonaniu i efektowne. Ale rzeczywiście z proporcjami oparcia do siedziska cos nie tak.

Napisano

eeee no mi takie krzesło nie podchodzi :/

patrząc na nie od razu pomyślałem że jest mniej wygodne nawet od krzesełek szkolnych :( takie płaskie,niskie, twarde i pionowe oparcie to dla mnie brak oparcia

a co do renderu to mój wzrok też skupia sie na dziurze w ścianie zamiast na krzesłach :)

Napisano
  • Autor

Cug: Wielkie dzięki, Ty wiesz za co :) Naprawde thanks :]

maciekG: No ok - załapałem :]

JunioR: No dzięki dzięki, to z gryzoniem dobre:P Listwa podłogowa w moim mniemaniu jest fee:P

Chalek: Czyli jednym słowem - błeee?

Ryjas: Dzieki. To z tym podniesieniem oparcia fakt powinno pomóc, ale jakoś nie chce mi się zmieniać:p

Winkiel: No juz sie o proporcjach nasłuchałem:P Dzieki :]

javor: co Wy tacy dziurolubcy? ;)

OK teraz ogólnie, przesadziłem z tym oparciem, wiem :/ Musiał bym je podnieść, moze to by cos dało (jak zasugerował Ryjas). W kazdym bądź razie nie nażekacie jakoś strasznie, wiec jestem zadowolony. Dzięki wszystkim, i jeszcze raz podziękowania dla Cuga :)

Pozdro czjetyriesta :]

Napisano

Projektu omawiać nie będę, bo jam nie wykwalifikowany jest, ale render mogę. :)

Beton jest be, bo jest nieproporcjonalny, ten odpływ na dole powienien mieć w rzeczywistości jakies 6-8 cm średnicy, tu jest trochę za duży. Ale faktura fajna. Obraz - szkoda gadać. :D Trochę chyba za bardzo wybija się kolorystycznie. :)

Teraz podłogi już nie maja tak mocno widocznych rowków. :)

Światełko natomiast jest ładne.

EDIT:

Ten beton, to powinien być od zewnątrz, tak wogóle. :)

Napisano

dobra co do prezentacji to jest kiepska...mogles pokazac to np na tle bialej sciany napewo by lepiej wygladalo ale nie o prezentacje chodzi ale o design...wiec popierwsze fotel jest malo ergonomiczny zaczynajac od blatu na ktorym sie siedzi..gdzie jest plaska decha a konczac na opraciu ktore takze jest kiepsko dostosowane pod czlowieka...a co tak juz do bardziej stylistycznego designu...to pomysl miales co jest wazne zrealizowales go...jednak w dzisiejszych czasach trzeba isc jeszcze o kilka krokow do przodu inaczej stworzy sie kolejne cos co sie zbytnio nie wyrozni...wiem latwo sie mowi...ale nie martw sie tez probuje walczyc z tym co ci napisalem tyle ze w autach i nie jest latwo...ale praca nad soba rozwija wiec rob kolejny projekt i wrzucaj:D...a robiac pomary kierowales sie na oko...czy miales jakies fantomy z wymiarami?

Napisano
  • Autor

Chalek: no ok :]

RA: Dzieki, nawet nie wiedziałem ze ta dziura to jakis odpływ ;)

maciekG: proste ze jest trendi :D

miwt: nie zgodze sie ze prezentacja na białym tle była by lepsza, ale nic to:) Co do płaskiej dechy - mam w domu (w kuchni) krzesła z litego drewna, siedzisko jest idealnie proste i idealnie twarde:P - uwierz miło sie je :] ; juz robie kolejny projekt:D znaczy cos tam szkicuje:D (baterię łazienkową) ale cięzko z prezentacją :/ co do wymiarów to kierowałem sie tym ze od tyłka do ziemi - 45 cm, a na oparcie dałem 35 bo myślałem ze wystarczy, ale okazał o się ze nie ;) Dzieki.

pozdro frichandryd

Napisano

wracając do opinii na temat obrazu ... to chcialbym powiedziec z ejednak mi sie podoba;)