daymon Napisano 2 Luty 2006 Napisano 2 Luty 2006 Witam. Dzisiaj skończyłem tworzenie projektu 3d salonu. Prosze o ocene i o troche wyrozumiałości ponieważ jestem takim raczkującym jeszcze grafikiem (pół roku zabawy w 3ds maxie) 3ds max 7 Vray render 2 h
SWRSC Napisano 2 Luty 2006 Napisano 2 Luty 2006 Jak na raczkującego to całkiem niezły render, ale kompzycja całego salonu mnie nie pociąga :)
Master Kiełbaster Napisano 2 Luty 2006 Napisano 2 Luty 2006 zdjęcie za oknem zbyt ciemne i ze złą perspektywą, żyrandol nieproporcijonalny, przydało by się trochę przepaleń
maras Napisano 2 Luty 2006 Napisano 2 Luty 2006 tak patrze na to i pierwsze co widze to ten czarny kabel od telewizora a to chyba nie jest dobrze:) zdjęcie za oknem nie pasuje, żyrandol raz że za mały, dwa że tak wygląda, półki za nisko chyba wiszą, za to material mebelków mi sie podoba:D pozdrawiam, mimo wszystko jak na początki jest naprawdę dobrze
AGmakonts Napisano 2 Luty 2006 Napisano 2 Luty 2006 faktycznie fotka za oknem powinna być bardziej zjarana, no i tak jakos jak niedokończone wyglada
hkropinski Napisano 2 Luty 2006 Napisano 2 Luty 2006 jak na pol roku pracy to jest niezle. możnaby dopracować niektore materialy i render, barzo słaby widok za oknem, pozdr
*NicoN_ Napisano 2 Luty 2006 Napisano 2 Luty 2006 niezle i to calkiem. Problem stanowią tu textory, modele całkiem przyzwoite. Mogłes dac wczesniej do wipa i lepiej wykonac ale zawsze
Kulki Napisano 2 Luty 2006 Napisano 2 Luty 2006 Rzeczywiscie jak na pol roku to fajnie ale oprocz uwag powyzej to wszystko w tym salonie jest za katwo-prostowo-symetryczne... pobalaganil i poprzestawial bys troche:P
daymon Napisano 3 Luty 2006 Autor Napisano 3 Luty 2006 Dziękuje za ocene i uwagi co do sceny.W sumie racja, za wczesnie ja wrzuciłem do "finished works" a co do widoku za oknem co doradzacie zrobić bo próbowałem zmieniać self-illumination ale efekt nie był za dobry.
Master Kiełbaster Napisano 3 Luty 2006 Napisano 3 Luty 2006 rgb offset na minu albo plus daj w opcjach bitmapy (tak by jaśniej wyszło)
daymon Napisano 3 Luty 2006 Autor Napisano 3 Luty 2006 Dzięki wielkie. To nastepny problem mam juz z glowy . Pozdrawiam
kfadrat Napisano 6 Luty 2006 Napisano 6 Luty 2006 i jedna rzecz ktora zauwazylem. Slonce na podlodze :) jest zwrocone w strone ekranu, a cienie przedmiotow skierowane sa na lewo :)
Pawelkos Napisano 6 Luty 2006 Napisano 6 Luty 2006 Jak na pol roku to nawet bardzo ladny render, dobrze oswietlone, ale material podlogi jakis nie taki, nie wiadomo czy to parkiet czy panele, no i sposob w jaki urzadziles ten pokoj do mnie nie przemawia.
Rekomendowane odpowiedzi